Sunday, June 13, 2010

13/06/2010

NOVEL??????????????

Hmmmmmmmmm...
Xtau nk cter aper.....
Terkebil-kebil aq pikir nk cter aper..
Takkanlah asik nk dok menayangkan juadah makann yg menggoda nafsu mkn tu..
Haaaaaaaaaaaaaaa...Akhrnya aq dpt idea...
Korg suka bcer novel x?
Slalunya novel ni sinonim ngan kaum2 Hawa..
Aq pown pkir cm tu gak...
Tp, sbnrnya TIDAK!!!!
kAUM Adam pown ader gak yg bcer novel....
xElok kta rasa Pelik kpd kaum Adam yg bcer novel ni..
Membaca tu kn jambtn ilmu...
So,terpulang kpd sesape utk membcer...
Aq pown bcer novel gak tau..
Tp, bkan OBSES sgt...cuma skdr mengisi masa lapang...
Haaaaaaaaaaa.......kORG nk tau x?
Dalam byk2 novel yg aq prnh bcer..
Novel yg menduduki CARTA PERTAMA dlm kepala aq adalah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BERSAMA AKHIRNYA karya NUR FATIHAH



mYBe rmai yg xtau novel ni....
Aq bcer pown scara xSENGAJA bler aq amik dr kwn aq yg cuba membelek2nya di Library perpustakaan skolah aq dulu...
Then, aq tertarik ngan sinopsis kt belah blkg novel tu...
Buku tu bru lg tau...Aq pnyer suka ngan novel tu,
smpai aq BALUT ngan plastik..huhuhu..(pdhal skolah pnyer)...
Tp, serius...Novel ni mmg best..
Ni serba sket SINOPSISnya..

Hasriq Danial dan Diana Aima telah menyertai satu perkhemahan yang dianjurkan oleh pihak universiti. Semasa mereka menaiki bukit dengan menggunakan tali, tiba-tiba Hasriq tergelincir dan jatuh menghempap Diana. Kedua-duanya terjatuh di sebuah lembah yang jauh dari kawan-kawannya. Setelah 2 hari bertapa di dalam hutan, perasaan cinta mula berputik walaupun Diana menidakkannya. Pemergian Hasriq ke luar negara melanjutkan pelajaran telah merenggangkan hubungan mereka dan kematian Nenek Timah tempat Diana menumpang kasih telah merubah hidup Diana. Diana telah dijodohkan oleh Ikmal , sepupunya walaupun dia tidak merestui. Hidup terus merana kerana difitnah oleh suaminya sendiri. Akhirnya, Diana telah membawa diri ke ibu kota. Diana bertemu semul dengan Hasriq tapi malangnya Hasriq sudah pun ditunangkan dengan Amylia atas permintaan ayahnya, Datuk Hussin.

Cter ni bermula dr zaman Diana kt U...drpd jd Posmen antara
Danial n top girl kt U tu, smpai lah Diana bley
TER cintakan Daniel even diowg asik gado...
pAstu diowg berpisah kejap....
Pastu mulalah timbul byk konflik smpai wat aq MENCARUT ngan watak ANTAGONIS dlm tu..
Mmg kuang haja..Nk2 watak mak mertua yg cm WITCH....
Suami 1st DIANA ni(IKMAL) yg xsmpai 2MINGGU
kahwin pastu ceraikan dia sbb jantan tu still lg cintakan GF lama..
JANtan tu bley wat fitnah,kononya pompuan tu x SUCI..P
dhl dia tak pernah SENTUH POWN dIANA TU..(BANGANG)..
tHEN, tRoss mak mertua yg cm WITCH yg bajet DIVA tu halau pompuan tu sehelai sepinggang...Klu dh tau cmtu,masa kna Kawin paksa ngan Diana,
asl dia xnak membantah...huh..
Pastu,dh selang braper lamer, dok terhegeh2 blik
ngan Diana sbb GF lama dia CURANG kott..,
Tp,Diana tu XNAK!!!! hAHAHAHAHA...mMG Aq tepuk tgn!!!!
Cm2 lg lah plot dlm cter tu..
aDA PART yg Diana n Daniel jumpa blik n kahwin,
pastu kna gantung xbertali n Diana branak tANPA Daniel di sisi..
Mmg best... Aq pling suka part Danial gurau2 ngan
bdk kecik kt tmpat tggl dia tnpa menyedari yg bdk
laki tu adlh ANAK dia...huhuhu..
Mcm2 lg Aq nk cter,tp klu korg nk fell sndiri cter tu..Try lah cri..
Ader rzeki, bley korg bcer....

Aq bg kwn aq bcer novel tu.. Dia kata, novel tu best TAPI X SEHEBAT
GEMERSIK KALBU....yEKER?huhuhu...
Masing2 ader pndpt masing2..huhuhu....
Skrg, dlm cuti 2 MINGGU ni, aq tgh mengusha novel


NAMA ATAS KERTAS karya Nasron Sira Rahim



dan 2X5 karya Areila Sahimi...
dGR CTER NOVEL tu best...
Ader antara korg yg dh bcer?
hmmmmmmmmm....

4 comments:

Diyana Abd Rahman said...

ngee~
salam..
saya sukelah novel 'akhirnya bersama' tu..
sbb name wtk dlm novel tu cam nme sy ngn sesorg tuh.. huhu..
hmm baru je cdg nk baca time cuti ni.. tp xberkesempatan..
hmm..:'(

Cikgu Fikri said...

wah.........
prnah bcer gak ker?
best kan?
huhuu.......
novel tu pnyerlah best,
smpai ader sorg kwn sy ni..
agak nakal lah kt skolah...
smoke..
laki..
tp, cair bler bcer novel tu..
mula2 belek2..
last2 tros nk pnjm..
huhuhu....

cikwawa said...

suke jew lelaki bace novel.
t dorg leh blaja jd romntik.
HAHA >__<
JS publishing best2!
esp HLOVATE nye.

pape pun HLOVATE ttp terbaek!

AzrahAzman said...

wah mcm best jep..
t nk cari gak la n nk feel tol2..
hhahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails