Monday, October 18, 2010

MOVIE PALING BORING!!!!


ADA APA DENGAN BURIED???

hAi Kengkawan...
Lamer x update blog..
huhuhu...busy dgn assgment..huhuhu..
Korg nk tau,
aritu aq tgk movie..

BURIED!!!!


So Boring!!!
Dari Mula sampai habis,
hanya ada SATU:

SATU PELAKON SAHAJA...
SATU SCENE SAHAJA...
aQ PALING Benci sebab, aq tgk filem tu cm mainkan sentiman agama..
1st sklai kononya pelakon tu diculik oleh orang Iraq yang dikatakan terorist..
Lps tu, tgh2 pelakon tu meronta2 kt dalam keranda tu, tetiba plak boleh dgr bunyi AZAN!!!
pERGH...
sERIUS AQ Rasa geram....
Dah lah ending dia wat aq rasa xpuas hati!!!!
Huh!!!
Menci!!!
Meh kta cter sket sinopsis dia,
mengisahkan tentang seorang pemandu trak Amerika,
yg kononnya diserang oleh pengganas Iraq..
Dia ditangkap, lalu dimasukkan ke dalam keranda lama..
Yang ada padanya hanya, lighter, handphone n masa lebih kurang 3 jam 30 minit
sebelum pukul 9.....
Dia perlu guna telefon tu, utk bgtau pihak kedutaan supaya anta duit sebanyak
5 juta dolar,

kepada pengganas Iraq tersebut sebelum pukul 9..
Acctly, cter tu agak boring pada mulanya,
sampai kawan aq boleh ajak aq kuar panggung n masuk ke mana2 panggung yg ada,
pStu ada lah sket babak mendebarkan..
Boleh lAH dikatakan sebagai penambah perisa..
Oleh sebab aq geram dgn sentimen Iraq dan Amerika dalam cter ni,
maka aq tidak dapat memberi sebarang BINTANG kepada filem ini.
Terima Kasih!!!!

3 comments:

F.I.C.K.R.Y said...

Aku masa kat Malaysia hari tu ader tengok citer The Salt. Alaa.. yang lakonan Angelina Jolie tue~
Geram jugak weyh sebab part ending dier, pihak Amerika nak target Mekah sebagai sasaran bom.
Memang memainkan sentimen agama la citer kafir laknatullah ni...

azreenazeman said...

dek..
cm rugi jek ko pegi tgk crite tu..
baek ko dtg tmpt ak n tgk ak brlakon..
lg bgus kn?kn?kn?
huhuhu... ;)

Munira Muhiyddin said...

beb , aku baru cadang nak tengok movie ni tapi bila ko ckp cmni malas lah nak tgk . huhuhuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails