Tuesday, November 30, 2010

Mayang Mengurai Versi Mat Salleh!

sAper di sini yg pernah tgk cter Mayang Mengurai ni..
Huhuhu..Angkat kaki sekarang..(aper aq merepek ni?)
Hahahhahha...
Ok, arini aq xder cter best2 psl Udang Ketak, Kerepek Telinga keldai n cm2 yg pelik lah..
Aq jz nk cter psl Mayang Mengurai...

Korg tau x siapa itu Mayang Mengurai?
Bukan Bas Ekspress Mayang Sari Ok.....


Hehehehe..Ala, cter yg tgh org suka nk tgk skrg..
Walaupun aq ni agak lmbt tgk cter ni, tp aq tetap nk cter gak...
Korg kenal x Cik Rapunzel kita?..huhuhuhu..Meh kta review sket psl cter ni..

Bg aq cter ni mmg best...Disebabkan cter ni lah aq berjaya tarik kwn aq yg
TAK PERNAH menonton wayang, menonton cter ni..Wah, aq sgt bangga..(Perlu ke bangga? Klu ajak org g masjid tu, boleh lah bangga sket)..Astaghfirullahalazim..
Aq sekadar suka2 jerk bg menghabiskan masa kt Time Square smlm...

Ok, berbalik kpd cter td tu, aq mmg suka ngan jalan cerita dia...


MMg cter dia lain drpd versi2 Rapunzel yg kita dengar sebelum ni..
Rapunzel yg aq tgk ni, ader kuasa tau..Aq suka bler tgk dia nyanyi, nanti tetiba jerk rambut dia bercahaya keemasan n boleh ader mcm2 kuasa...
Korg nk tau mcm maner dia dpt kuasa tu?
Ha, tu korg kan tgk sndiri...
Pastu, mcm maner Mother Gothel tu boleh culik n aper motif dia nk menculik si Rapunzel ni,
ITu pown korg kna tgk sndiri...
Hhahaaha..aq sgt kelakar bler tgk Kuda Putih yg nama dia Maximus tu..mmg klakar..Dh mcm hanjeng plak aq tgk sbb dia ader keupayaan menghidu...
Pastu, aq sgt excited bler tgk kuda tu melompat dr bumbung istana ke bangunan yg lain..Pergh..kecut perut aq..Mcm main roller coster plak...
Hhahahaha..serius beb..Better korg tgk..


Lebih2 lg masa part lantern berterbangan di udara..Pergh, aq rasa nk tangkap lantern tu n msuk dlm kocek aq...Serius nmpak real...hahahhahah....
Tp, ader 1 part tu kwn aq ni, xpuas hati..Dia tnyer:

Knp mother gothel tu perlu mati? Pdhl bunga tu mmg bunga dia dan dia jaga Rapunzel tu elok2 dr kecik..Klu dia seksa tu, mmg patut dia mati...
Ha?
Bunga? bunga aper yg kwn aq maksudkan tu?
Itu korg kna tgk sndiri..
heheheh..mesti ader yg geram bcer review aq ni kn, sbb aq swoh tgk sndiri.Ala, aq bukan aper, sajerk nk bg kejutan kt korg...
So, utk movie ni, aq bg 10/10....Sama taraf ngan A Nightmare On Elm`s Street dan Unstopabble...Amcm, korg ader rasa nk tgk x?huhuhuhuhu......
Oooooops, lupa nk cter psl muka Rapunzel masa kecik n sesumpah hijau tu..Mmg sgt comel...

1 comments:

ijam ismail said...

nk tgok gak cter 2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails