Saturday, December 25, 2010

Adakah Korang Pernah Makan Burger Arnab?

Assalaamualaikum...



Kepada yang dh mkn daging arnab sejak sebelum dapat surat beranak lagi tu, mesti kata aku ni jakun kan?huhuhuhuh...tak pew.. aku tak kisah..
Sbb sememangnya aku jakun lagi tambah teruja..
First time kottt..Korang kalau semua benda 1st time mesti teruja kan?
(jgn pikir lain plak)

Mcm kes aku ni ha, tadi umah aku dilanda hujan sepoi-sepoi bahasa jerk..
(ader ker istilah tu?)

So, biler dah hujan, perut mesti rasa lapar kan? Even dah makan satu kawah nasi kenduri pown, mesti ader nafsu lagi nak makan kan?
So, tadi aku menggedik lah plak, ntah tetiba dtg selera aku nak makan
PISANG GORENG feat AIR KOPI O PANAS!!!
So, biler sampai kt tempat tu, tak der plak jual PISANG GORENG..
maner lah mak cik yang jual pisang goreng ni?

Takkanlah terlibat ngan persiapan ANUGERAH SKRIN plak kan?


Tetiba, aku terpandanglah kedai jual burger ni meletak tanda:

BURGER ARNAB: RM 3.50

Aku jadi teruja!!!!


Maka, aku menempah BURGER ARNAB SPECIAL!!!!
Tapi aku ni cerewet sket, aku ckp cmni:

Bang, dagin arnab tu, saya tak nak abang balut ngan telur tau..
Saya nak abang buat telur tu lapik ngan burger..Mcm telur
benjo...

Wah..demand plak aku ni..Tapi mmg style aku cmtu..lagi suka dilapikkan..
Baru nampak tebal..


Pergh..burger arnab tu, SERIUS SEDAP!!!
lembut beb..(bukan abg jual burger tu yg lembut, tapi daging arnab tu..)
Memang sedap...Rasa dia cm sosej..Panas lagi gitu..huhuhhu..
Ditambah pula dengan roti dia yang panas..MEMANG menyelerakan..
Tapi, cm takder mayonis jerk burger tu..Argh, tak pewlah..yang penting sedap!!!


Tetiba berazam nak beli lagi plak...uhuhhu..
So, korang pernah makan tak daging arnab?
Ha?
Ragu2 halal ker haram?
Halal lah..
Meh tgk kt cni..LINK
hehheehe.. :)

IMAGE KREDIT TO GOOGLE

41 comments:

shapoji said...

daging arnab cam daging ayam ke, daging lembu???

fifymeow said...

alaaaa..
kcian tgk rabbit.. huu

Cikgu Fikri said...

shapoji..

ntah..
tp lbh kurang cm rasa hotdog..
daging dia lembut gler...
huhuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

fifymeaw..

tu lah psl..
dah lah comel kan arnab2 kt dunia ni?
huuhuhuhh :)

nuR izyan said...

comel..x snggop nk mkn..
ish..tp mmg x snggop pon..huhu..

Cikgu Fikri said...

nur izyan

tak sanggup?
sb comel ker?
tu lah psl kan?
tp, dh lapar time tu..
huuhhu :)

cikgu ainura said...

sedap2..akq penah makan.... cam rasa daging ayam kan.. hehhee

Cikgu Fikri said...

cikgu ainura..
ha`ah..
lembut plak tu..
tu yg sedap tu..
huhuuhh :)

KaLeD diDi said...

nak ker ? ? ? abang saya ada 2 ekor arnab . . .
hamster nak ? ? ?
rmah ni mcm zoo jinak plak . . .

PUCCAnis said...

cam sedap
tapi huwaaaaa...x gamok nk mkn..arnab pets sy....wuwuwu..tp orng cakap sedap...mmg sedap eh??hehehe

MiSzy DiaN said...

fiq!!!!













































Eeeeei..
sanggup ko mamam ni arnab ?
kesian dia taw...



























aku dah jmpa dia tadi.. :)

A.D.A.M. said...

Aku rasa sedih tetibe. Ko kejammmm! Sobs3x. Nasib aku tak bela arnab. :P

Eh, tapi aku teringin gak rasa. hehe

rms said...

sedap..serius sedap. spa yg xpnah makan rugi beb

Ayuni said...

best, dh mkn bnyk kali...

Cikgu Fikri said...

kaled didi...

ha?
hamster?
huhhuhu..
arnab bole dimakan..
suka arnab..
comel plak tu..
huhuhhu...

Cikgu Fikri said...

Puccanis...

mmg sedap..
lembut jerk dging dia..
try lah rasa...
heeheh :)

Cikgu Fikri said...

Miss Dain..
ko jumpa saper weh?
huuhuh..
arnab sedap beb..
cuba rasa.. :)

Cikgu Fikri said...

ADAM...
hahhahaha..
ala, dh lapa time tu..
xpikir comel ker montel arnab tu..
mkn jerk...
huhuhuhuh..
sedap.. :)

Cikgu Fikri said...

rms...

btol tu..
mmg sedap..
rugi saper xpernah mkn.. :)

Cikgu Fikri said...

Ayuni..

mmg best..
dh mkn byk kali ker?
sedap kn?
huhhuhuhuh :)

❤ Cik Ain ❤ said...

bege arnab xpena.. tapi satay arnab pena makan... ngeee. =)

Cikgu Fikri said...

cik ain....
yeker?
satay arnab cmner plak rasanyer?
huhuhuhu..
klu burger arnab cm rasa hotdog sket...
lembut jerk :)

posLaju said...

hohooo tgk ja arnab kat blakng rumah tak jadi dah nk makan, nt kang dah cuba makan pegi sembelih plak arnab sendiri....nmpak mcm sedap ja..hahahaa...^_^

nmirmo said...

toing2....tira tak pernah rase plak daging arnab...wahhhh.....mungkin ade yg lagi jakun dari anda...hohohoho....

just another blogger said...

lecturer sy ad buat kandang arnab ni utk jual. masalhnye sume comey2.. >.< tp kcian kne makan. huhu.. siap ade anak kecik2 lagi..

Cikgu Fikri said...

poslaju...

huhhhuu..
mmg sedap pown..
even arnab tu comel,
tp, daging dia mmg sedap..
cuma cm kesian nk mkn..huuhu :)

Cikgu Fikri said...

nmirmo..

xpernah rasa ker?
xpew2..
rmai lg yg xpernah rasa seperti anda..
huuhuhh :)

Cikgu Fikri said...

just another blog..
pergh..
dh lah comel, pastu ader anak comel plak tu?
mmg kesian dan tak sampai hati nak mkn arnab tu..
huuhhh :)

Yui_Wani said...

Uhuuuu.... T_T tak nak makan arnab... :(

Cikgu Fikri said...

yui wani..
knp xnk?
sbb comel ae?
huhuhhu :)

sugar2 kapas strawberry said...

syg nk mkn..arnab comel sgt

zazaw said...

kau memang superb cikgu
habis sume daging kau nak cuba

Cikgu Fikri said...

sugar2 kapas...
hahahhaah...
mmg syg, sbb comel..
tp, bler dh rasa,
mmg nak lg..
sedap!!!!!

Cikgu Fikri said...

zazaw...

haahaahah..
haruslah merasa..
tp, yg haram tu, mmg xbole lah..
huuhuhu :)

Farhan Ibn Yahya said...

burger x pernah tapi daging dew pernah la..
lagi yang fresh tau...

Cikgu Fikri said...

huhhuhuh..
rasanya sedap gak x?
hehee

y-A-n-A said...

tak pernah!! tapi teringin nak makan.. kat ne nak cari ek, cikgu?? :DD

Pja Ismail said...

TAK pernah makan sebabbbbb dekat rumah I ada bnyk arnab. kesiannya klu kena makan. haha. my sis bela arnab. Rasanya klu I mkn daging arnab mau kena pelangkung kepala dgn dia. hahaha.

Cikgu Fikri said...

yana...
huuhhuh..
fiq bli kt area umah fiq..
kt masjid tanah..
huhuhuh :)

Cikgu Fikri said...

pja ismail..

yeker?
jgn mkm..
t akak marah..
huuhu..
arnab tu mmg comel...

.:padie_eyla:. said...

aku pernah makan sate arnab. tak expect pon tu arnab. kena kencingggg. bila dah makan baru tahu. maigoooddd!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails