Sunday, February 6, 2011

Kaitan Mak Aku dengan Emil Emilda!

Assalamualaikum..


Tetiba arini rasanya nak bercerita pasal mak aku plak...
Ha....sekarang ni mak aku tgh syok melayan citer Emil Emilda..
Ala, aku rasa citer dah baper kali ulangan..
Tapi, walaupun ulangan, aku pown suka plak tgk berkali2...
Sebab citer dia mmg best kan?
Yang mak aku ni plak, rasanya baru 1st time tu, setiap kali tgk jerk, mesti wajib tanya aku:

Bler dia nak jadi canteq?

Aku cakap:

Lambat lagi lah umi..(aku panggil mak aku umi)

Mak aku:

Ala, asal lambat sgt....Cepatlah..Umi nak tgk dia canteq..

(bagi aku..dia tetap comel..hehehe)

Wah..begitu sekali tahap Excited mak aku...Hahaahaha..Setiap kali watak Zizie Ezette keluar, mesti dia geram..hehehhe..Itu menunjukkan lakonan pelakon tersebut menjadi...Tahniah diucapkan ..( cehwah..cm nak bg award lah plak)..

So, setiap kali ulangan start around tengah hari kt TV3 sekarang, mak aku yg tengah2 masak tu, akan pastikan masakannya siap awal..Kalau basuh baju plak, boleh main stop2..konon cm delay lah baju tu..Asalkan dpt tgk citer tu..BOLE?.. Tapi jgn risau, tanggungjawab mak aku sebagai ibu, tidakalh diabaikan..walaupun memasak sambil nk tgk emil emilda, lauknya tetap sedap..Kalau tak, takkan lah naik jerk cuti raya cina ni, kawan aku cakap:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.Disebabkan macam ni,
BAJU AKU MAKIN KECIK!!!
OH tidak!!!
Takper..takper..kalau kerana lauk mak aku..
Aku hargainya..Terima kasih Ummi!!!hehehe..

Anyway, kepada mereka2 di luar sana yg memang minat dgn citer Emil Emilda tu, selamat menonton lah yer..Jangan tak masak plak..
Jangan sampai laki ko balik rumah, tgk lauk dlm kuali tak der..Ader kang yg kena sumbat dengan batu lesung...huhuhu

Mu nak hok mana? pilih..pilih..huhuhu.. :)

17 comments:

cik apple said...

cerita tu memeng best.....nak tanya cikit le...cikgu fiq ni ajar subject apa eak????

Cikgu Fikri said...

cik apple..

hehhhe..
fiq blom ngajar lg..
masih lg menuntut di IPG..
InsyaAllah bakal mengajar BM/PJ...
:)

Rozuan Ismail said...

personally,i like cerita yg style cm tuh..senyap2 tw..jgn gtaw org..hehe

cikgu isza said...

biarlah mak.. seskali dia melayan.. layanz..

Cikgu Fikri said...

Rozuan...

hahaaha..
tau xpew..
citer tu mmg best..

Cikgu Fikri said...

cikgu isza....
heheehhe..
betul tu..
sesekali melayan..
:)

MiSzy DiaN said...

fiq!!

hahahahahaha..
tpaksa laa ko beli blik adiah utk aku... hihi..
ko tggu nati entry tbaru aku..
skrg ni masih teda mood maw blogging.. hehe..

.:padie_eyla:. said...

emil + emilda cute!!! suwit je. hehe

ijam ismail said...

EMILDA...COMEL SGT~~

NANA NAZIRA.. said...

x penah tgk..
ngeee~~~

Hanim Mahali said...

peminat setia tu... sanggup delay semua kerja...

Cikgu Fikri said...

Dian...

hhhhhahha..
aku dh bcer entry bru ko psl hadiah tu....
:)

Cikgu Fikri said...

padieyla...

tau xpew..
sweet sgt kan?
uhhuuh :)

Cikgu Fikri said...

ijam...

tau xpew...
sgtlah comel...

Cikgu Fikri said...

nana

ko xpernah tgk?
biar betik?

Cikgu Fikri said...

Hanim Mahali..


tau xpew...
sggup tu..
huuhuhuh :)

syafiqah khadiron said...

cerita tu mmg gempak habis la. bila nak ada emilemilda2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails