Friday, July 8, 2011

AKU JADI TUMPUAN DI KFC !!!!!!!!

Assalamualaikum..

Hari ni merupakan hari aku pulang ke rumah.... Memang excited giler weh.. Rindu dengan mak aku.... Maka, aku dengan excitednya bergerak lah ke Terminal Bersepadu Selatan.. Pergh, aku ingatkan biler datang awal kat situ, dapatlah balik kampung awal.. Tup..tup... SYSTEM DOWN!!!!
Ya Ampun.. Terpaksalah aku naik bas Trans.. Tapi, bas tu tak ke Masjid Tanah, just ke Melaka.. Terpaksalah aku naik jerk.. Cuma rugi masa jerk lah.. Kalau naik ke Masjid Tanah pukul 4.30 petang, sampai rumah insyaAllah around pukul 6 or 6.30 petang... Oleh kerana aku balik ke Melaka, maka sampai Melaka Central, aku kena naik bas lagi satu ke Masjid Tanah.. Pergh..serius penat weh.. sampai rumah pukul 8.40 malam cm tu..

http://4.bp.blogspot.com/_SvC96b6Wgjs/SgNC6CgOYwI/AAAAAAAAAw4/dgyt3Y8pHx4/S1600-R/kfc_logo.jpg


Ha, tu baru intro, belum, lagi nak citer pasal KFC... Arini macam-macam jadi.. Yang paling segan sekali biler aku jadi TUMPUAN di KFC.. nak tahu kenapa? Meh aku citer...

Camni, masa aku nak tunggu bas, aku pun menggedik lah ke KFC, padahal perut tak lah lapar mana.. Menggatal jerk lebih... Mula2 teringin nak makan KFC OLEY POCKET FULL tu, aleh-aleh tukar SNACK PLATE jerk.. Maka, aku pun membawalah dulang Snack plate tu ke tempat duduk... Aku duk cari tempat yang best dan selesa.. So, jumpalah satu tempat ni.. Aku pun nak mula duduk.. Tiba-tiba:

BUSHHHHHHHHHHHHHHHHHHH..(sound effect)
AIR PEPSI TUMPAH!!!!!

Aku merasakan KFC yang tengah hingar bingar tu terus diam!!!! Tertumpu kat aku.. Ya Allah..Serius segan weh.. Serius.. Aku terus cakap SORRY..SORRY...kat mereka yang berdekatan.. Ada sorang girl tu , duk tengok beg dia, sama ada kena atau tidak tumpahan air pepsi tu..Bila aku say Sorry, dia diam pulak.. Rasa nak pam jerk muka dia dalam lubang jamban, lepas tu pam dua kali..Huh...

Masa tu pulak, aku tak tahu nak buat apa.. Aku boleh pikir nak pergi amik tuala, then lap air tumpahan tu..,ATAU makan jerk kat tempat air tumpah tu.. Lepas tu, aku berfikir semula..

Eh, pehal pulak aku nak duk kat tempat ni.. Duk kat tempat lain jerk lah..

Maka, aku membawa segala barang aku ke meja lain.. Air pepsi yang tumpah tu aku biarkan.. Nasib baik SNACK PLATE aku selamat.. (padahal aku dah feeling-feeling nak makan KFC dengan air PEPSI sejuk..dah lah aku tengah haus giler masa tu...Sabor jerk lah)

Sebenarnya, aku still rasa bersalah kat akak pekerja yang tolong cuci air yang tumpah tu.. Even aku tahu tu tugas dia, tapi, aku rasa macam aku menambah kan beban kerja dia.. ARGH!!!! SORRY KAKAK!!!!! Saya tak sengaja!!!!!

Papaerpown, mood aku nak makan KFC tadi, memang spoil giler.. Aku makan dalam keadaan bengang teramat.. Aku makan laju-laju, then terus beredar dari situ.. SEGAN!!!!!!
hurmmmmm.mungkin ada hikm ah disebaliknya kan?

pssssst: Korang pernah tak rasa malu macam tu kat mana-mana?

12 comments:

Piasara said...

"malang tak berbau nak buat camana fiq...ko ni kena mandi bunga la kot,buang aura negatif tu...baru 2-3 hari lps seluar koyak kan...kerusi patah...katil roboh...hahahhaa..jgn marah ek..gurau2 jer.."

mohamad naim said...

hahhaha..
ni mungkin ko tersalah catwalk ni...

zuhailazulkifli said...

hehe, cian kau.aku pernah mengalami situasi yang lagi dahsyat ! dekat kfc jugakkk kot ! maluuuuuu sgt ! :DD

ishiko said...

cemane blh tumpah tu? ngelamun eh..

mcm pnh gak malu mcm tu, tp xingat kt mana

epaa chenta said...

Hahaha, klaka laa kesian pun ade.

um, pengalaman ea? byk sgt dh lupaa dah. tapi sejak akhir2 neh takde lagi la. haha tu yang ta ingt tu. (:

cik nanie saat :) said...

wahhh... fames la kau fiq.. selamat tade org mintak sain... hihi.. :P

imah said...

imah memang jarang malu.. hahaha.. *senget*

emieysandra said...

shiannyer..tu org kata, xde rejeki..sabor je la fiq~

RARA aihara said...

jOm mkn KFC...!
=P

Mas said...

kikikikiki....biasa la tu....
nama pun manusia kan...
jom makan kfc lagi...

Opah Kentang said...

klau dah tertumpah tu wat tak tahu je..tapi kalau ramai tu takpe la..ini sorang. kena buat muke tembok la sikit2.hehe :P

Mohd Haniff a.k.a. Cikgu Aniq said...

perh,,,citer pasal tumpah,,aku pun lebih kurang mcm ko,,, tumpah air kat kfc.. dah la time tu aku first customer kat kfc uh,,depan awek lak uh,,adoyai,,, segan giler kowt... :')

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails