Saturday, September 24, 2011

FILEM BINI-BINIKU GANGSTER - MANTAP

Assalamualaikum....

Dah lama rasanya tak post pasal review filem kan? Maklumlah, dah lama tak tengok wayang,.. So, dapat jugak aku tengok movie arini.. Filem BINI-BINIKU GANSTER!!!! Mula-mula tu teringin jugak nak tengok
NASI LEMAK 2.0... Tapi, tiket pukul 6 petang.. Malas lah... So, teruskan dengan filem Bini-Biniku Gangster...

Permulaan citer ni bagi aku dan kawan-kawan aku, sekadar macam lawak biasa.. Jalan citer masa permulaan pun agak perlahan... Tapi, biler dah masuk part bini dia yang first tu, iaitu MANJA ( Yana Shamsudin), ha, barulah start mantap!!!!!!!


Banyak adegan yang lawak.. Memang sah-sah aku tergelak... Paling tak boleh blah masa boss dia pecat pekerja.. Patutnya sebut YOU ARE FIRED!!!!! Tapi, tersebut YOU ARE PERIOD.. hahaahaahaha.. Satu hall gelak besar beb..

Lagi satu, aku rasa teruja bila tengok ramai orang yang tak disangka-sangka, macam tunduk jerk dengan MANJA.... Sampaikan tuttttttttttt pun takut gak ngan MANJA tu, bila mereka bertemu di HARI KELUARGA SYARIKAT tempat  Shaheizy Sam bekerja...Ha, saper tutttt tu? Tengok lah sendiri yer.. hahahahaa...

Aku sebenarnya nak puji lakonan YANA SHAMSUDIN sebagai MANJA.. sangat mantap!!!! bagus.. mungkin berpeluang menang ANUGERAH PELAKON WANITA TERBAIK FILEM.. sebab dia boleh bawak watak gangster yang ganas, Isteri yang penyayang dan watak sedih...

Watak Intan Ladyana sebagai gangster nampak macam tak menjadi.. Lebih-lebih lagi masa part AKSI... kawan aku pun nampak.. Cam kurang ganas untuk dia.. Pergerakan dia pun cam tak sharp.. ( cehwah.. aku ni sedap2 jerk komen.. tapi, itu pada pandangan mata aku sebagai penonton biasa lah..) Mungkin orang yang lebih arif tentang lakonan ni, pendapat dia lain kotttttt...)



(Part ni sungguh sengal sekali..hahhaahahah.)

Ada jugak adegan yang tergedik-gedik.. Adegan Shaheizy Sam menari dengan bertuala pun ada.. Agak geli jugak lah aku tengok.. Tapi, ramai gak yang tergelak.. Hurm...

Cuma ada satu part tu, aku tak berapa berkenan.. Iaitu masa adegan Shaheizy Sam menikah dalam masjid.. Hurm... Korang judge lah sendiri yer.. Tak tahulah elok ke tak bagi korang,. Tapi, bagi aku ni, tak sedap mata memandang...

Haaaaaaaaaaaaaaaaa..tapi, ending filem ni memang tak disangka-sangka.. Terbaeklah!!!! MANTAP!!!!!
So, untuk filem ni, aku bagi 8/10 MARKAH!!!! 
Dan diCOP sebagai HARUS TONTON!!!!



3 comments:

NANA NAZIRA.. said...

sakan ko ek!

Mss Ieza said...

part manja best, x dnafikan..

Nana Liyana said...

nk tgk gakkkkk! wuwuwuwuwu~~ T___T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails