Tuesday, December 20, 2011

NOVEL BICARA HATI AKAN JADI DRAMA!!!!! AKU BARU TAHU!!!! SEGANNYER!!!!!!


Assalamualaikum...

Tadi aku saja-saja lah menggedik menyelongkar blog seorang blogger yang agak baik gak dengan aku bernama SYAZ PAU KAYA... Masa tengah menyelongkar tu, tetiba aku terbaca entry dia pasal:

DRAMA BICARA HATI AKAN DITAYANGKAN DI TV!!!!!

aku baru tahu seh.. Segan giler... Rasa nak masukkan muka dalam lubang jamban, lepas tu pam dua kali.. (merepek giler..hiperbola sangat... hahahahah) Padahal orang lain ramai yang dah tahu... Korang dah tahu belum?

Sebenarnya, lepas tengok filem OMBAK RINDU, aku ada gak terbayangkan kalau-kalau BICARA HATI akan jadi filem plak.. Tak sangka memang dah ada rupanya.. Cuma, jadi drama jerk lah...



Cehwah.. Sekarang ni memang betul-betul musim main adaptasi novel ke layar kaca pula yer.. Bagus..bagus.. Satu peningkatan yang memberangsangkan untuk industri drama tempatan...

Ha, sekarang ni siap dah ada FB FANPAGE lagi untuk drama bicara hati ni.. Kawan-kawan boleh lah KLIK SINI untuk mengetahu perkembangan drama tersebut yer...

So tadi, aku pergi kat fanpage tu, kat situ ada tertulis bahawa:

TAYANGAN DRAMA BICARA HATI AKAN BERMULA PADA:

3. JANUARI. 2011
SELASA
PUKUL 9.00 MALAM
SALURAN ASTRO PRIMA

Wah..sekarang CINTA ELYSA dah habis.. Boleh lah aku melayan drama ni plak.. Nasib baik waktu ni, insyaAllah aku dah start balik IPG... So, akan bermulalah sesi REBUT-REBUT REMOTE TV lepas ni.. Aku akan pastikan, lepas Isya`, aku dah terpacak kat depan TV... Hahaahaah... 

Tapi, serius aku belum baca lagi novel BICARA HATI karya Damya Hanna ni.. Korang mesti dah baca kan? Lebih-lebih lagi kaum-kaum hawa.. Novel ni kan famous amos masa zaman kita sekolah dulu... Aku cadang nak pinjam dekat kawan aku si NANA tu, tapi dia kata kawan dia pinjam plak.. Novel dia yang CINTA KAU DAN AKU karya SITI ROSMINAH tu pun, sampai sekarang aku tak habis baca lagi.. Hhaahaha.. Aku kalau nak baca novel kena ada mood... Macam tengok drama korea gak, mesti ada mood.. Kalau tak, memang tak terlayanlah benda alah tu kalau mood aku takder...

Oh yer, macam-macam pendapat yang diterima tentang pelakon yang akan bawak watak TENGKU SYAHRAN dan ZAHLIA... Yang akan bawak watak TENGKU SYAHRAN ialah:


Syarnaaz Ahmad
Yang ni aku tak berapa kenal lah.. Dia pernah berlakon citer apa ek?

dan watak ZAHLIA plak ialah bintang yang lahir dari rancangan realiti TV iaitu PENTAS PILIH KASIH




KRIS CEMPAKA

Aku minat dia masa kat PENTAS PILIH KASIH.. Aku ingatkan dia pergi final, sebab lakonan dia memang mantap.. Aleh-aleh tersingkir.. hurm... Mata dia lawa kan? Comel jerk... :)

Meh kita tengok beberapa keping adegan dalam drama BICARA HATI yang sempat ditangkap....



kedua-dua gambar di atas, sumbernya di SINI


Jadi kawan-kawan, anda dah bersedia nak saksikan aksi mereka berdua? Adakah mampu mereka menjayakan watak itu seperti yang anda mahukan? Sama-sama kita saksikan nanti.... :)



pssssssst: Bila novel H LOVATE nak berada di layar kaca plak ek? Aku terbayangkan kalau-kalau novel Aa+Bb tu jadi FILEM.. saper lah pelakonnya agaknya kan???? 



13 comments:

qasehraihan said...

uiiii...nmpk mcm best je ni fiq..kan kan..

missyaya (: said...

hlovatee ! perghh kalau jadi drama or filem confirm aq nak tgokk :))

BukanSekadarNama said...

waa...cam best jer..novel bicara hati mmg best!
ombak rindu pun tak tertgok lagi...

SyUhAdA said...

penah dgr jgk..igtkan dah stat..blom lg rupanya..

SyUhAdA said...

penah dgr jgk..igtkan dah stat..blom lg rupanya..

NANA NAZIRA.. said...

gler kampung ko.. hahahahahahaha.. dh berkurun kot cte tu heboh2.. promo dia pon dh ada kat astro.. tp mcm bengong je.. time masuk balik mktb bru nk start.. hampeh btoi...

nazihan ali said...

xmint plakon laki dia la..laki ni kalau berlakon kaku je..harap cover macho je..err..

Nurul Mazni Sawal said...

actually maz dah lame tau coz my untie gtau benda nie dah lame dah.. tapi mase tu ramai tak tau lagi.. tau pun dari fb pengarah drama nie.. hehhee.. tak sabar nk tunggu tayangannya..ngeee

Kira Kekuri said...

tahu dah tahu! heheheh bestnya, x sabar rasanya ^^

♥ solehah ♥ said...

waww..aku baru tau jugakk..bess lh mcm nie..haha.bicara hati memg fevret novel dr dulu :)

miss_rainbow said...

ahah an.. kalo hlovate buat ceter lag gemak.. lebuh2 ag novel tunas.. :)

Putri Cahaya / Cikgu Amira said...

fikri!!
3 jan 2011 ke 3 jan 2012??
huhu..aku pun jd keliru..

~SYAZ~ said...

hahahhaaa..
sengall!!!!!!
patotlah ko tulis kat chat aku tu tengah selongkar aku punya entry lama..
mengongg! terperanjat aku tetiba tengok nama aku ada kat entry ko yg ni..

wahh! untunglah ko dpt tengok cerita tu kat hostel kan?
aar teringat cerita ko yg berebut remote kat bilik tv tu..
hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails