Monday, November 22, 2010

BeSt Ker Cter 2 Alam???

PERHATIAN
Segala pendapat aq tntg filem ni sekadar pendapat sahaja..Bukan luahan secara emosional..Semua org ader pendapat Masing2!!!!
Hahahahaha..
AYAT DI ATAS dah ala2 cm surat dari Ah Long jerk kan..
hehehehhe...
Salam blogger semua...
Hari ni aq nk brstory sket tntg filem yg digembar gemburkan selama ini..


2 alam!!!!

ha????
Agak2nyer korg rasa best ker x?
Acctly,aq nk tgk cter ni pown segan, sbb rmai btol yg duk mengutuk cter ni...
Td aq g bli tiket pown, nk sbut 2 alam, mcm segan ngAN abg jaga kaunter tu..
Aq tgk flem ni sorg2..Sbb kengkwn aq mengedik2 xnk tgk...
Hhahahha..aq sbnrnyer dh lbh kurg sebulan tringin nk tgk cter ni..
Sbb aq tgk trailer dia mcm best!!!
Lgpown aq mmg tringin nk tua, aper xbestnyer crita ni sprt yg digembar-gemburkan media...
HA?!!!!
cUBA KORG teka, ader bper org dlm panggung tu?
Hall dia serius besar, tp jz ader 8 ORANG SAHAJA!!!!
pergh....kesian seh...
Meh kita cter sket psl ketidakpuasan hati aq kt filem ni...
penggunaan teknik imbas kembali dia cm so-so jerk...
Kdg2 aq fhm, kdg2 aq pERLU CUBA utk fhm...
Ader 1 part tu, aq xfhm..
Yg masa Si Amy kawin ngan mat salleh...
Hmmmmmmmm......
cm x tersusun jerk...

(cuba korg tgk cadar warna kuning coklat tu..aq suka tgk..canteq seh..)hahhahaha

Lg 1, cter ni byk gak lah adegan ranjang..
Tp, xlah tunjuk pnuh2...(ko gler senah!!!!trus jd filem blue lah klu cmtu)

Pastu, aq kurg berkenan tgk watak Amy/ Adam ni..
Xmcm mak nyah pown...Kdg2 aq konpius..nyah ker pompuan tulen ni..
huhhuhuh...

Ok, dr segi kebaikannya plak,
xtau lah pew pndpt org lain...Tp, bg aq,
cter ni lebih kpd PENGAJARAN yg korg perlu fikir btol2..
Semasa korg dlm gelap kt panggung tu, cuba korg hayati bait2 ayat yg ditulis semasa permulaan crita n apa yg cuba disampaikan dlm cter tu..
Ader 1 part tu, xsilap aq, dia tulis...



Kumpulkan segala bekalan yg ada,
kerana tidak dpt kembali lg...


Bahagialah kepada org2 yg bertaubat...

Pergh...time tu aq dh pkir cm2...
Aq ni pown nk kta baik, xlah sgt...
Tringat gak dosa2 aq n silap salah aq ngan kengkawan n cm2 ar..
Yelah, kita manusia ni bukannya sempurna...Mesti ader wat salah gak kan..
Ader ker manusia yg btol2 baik skrG???

Pastu, masa nk mandikan jenazah tu, pergh time dia lap celah2 jari jenazah, mmg aq dh rasa lain...huhuhuh..nk kta cter ni cter hantu..hmmmmm...bukan..
Sbb Ianya lebih kpd moral value yg korg kna pkir sndiri..Dia ader part yg tersirat...

HA, dlm cter ni gak, aq nk puji lakonan ibu kpd Amy tu saper nama dia ek?
Rosnah Johari kotttt..ntah lah..
Pergh...masa dia nangis n cm2 lah..Mmg serius terasa beb..
Mmg cemerlang...
Aaron Aziz pown not bad..aq suka masa part Aaron Aziz tu teringat kisah silam masa dia kecik2, ngaji kt surau ngan Amy/ Adam..
Dia ngan Amy/Adam ni dulu kwn baik..huhuhhu...

Ok, tu jerk lah cter aq tntg 2 Alam...
Keseluruhan, aq bg 7/10.....

16 comments:

Mohd Zulfikri said...

woah.tabik ah. snggup tgok sorg2.haha.rmai yg pakat wat entry pasal 2 alam kan.haha

ijam ismail said...

wah.......letup3...aq bukan tertarik ngn filem ni..tp..aq tertarik ngn kesungguhan ko bercerita...letup3...tahniah...huhu..

Fariq said...

aik cikgu ni,,
org lawn sume ckp tgk trailer die pon dh xbesh,,
tp ko bley ckp trailer die cm besh,, pelik2,, hee

Cikgu Fikri said...

Mohd Zulfiqri...

hahaahahaa..
harus lah tgk sorg2...
dh pasang azam dh..
ecehwah..

Cikgu Fikri said...

ijam..

hahaahhha?
yeker?
bersungguh2 aq brcrita?
thx....

Cikgu Fikri said...

Fariq....

bkn semua kta trailer dia xbest..
adr gak yg kta best trailer dia..
huuhhuh..
lain org lain pndpt kn?
xslh kn bg pndpt msing2..
heehehehe......

Anonymous said...

wawawaaaaaaa...fikri kn main lg ko yerk.....sape kawan ko yg menggedik x nk tengok uh... ;p ....cter ni x besh...

Cikgu Fikri said...

wawaaaaa.........
saper kah gerangan anonymous?
huhuhhhu..
ader lah 2 org budak tu..
huhuhuh...
cter ni not bad lah bg aq....

Nana Liyana said...

8 org je dlam pgung ? sah x best . haha :P

Cikgu Fikri said...

hahahaaha...
mmg 8 org jerk....

Miss Yaty said...

8 orang jek? alahai kesiannye kat DR rozmey..
tapi bile baca ulasan cikgu saya rasa macam menarik plak cerita ni.. macam nak kena try tengok je ni..hihi

thanx for sharing cikgu :)

Cikgu Fikri said...

miss yaty..

skadar pndpt shj..
huhuhhu...
anyway,
thx komen..

Miss Yaty said...

welcome. :)

Nur Misnan said...

salam.. jalan cerita memang best juga
walaupun belum tonton lagi
tapi aku cuma kurang banyak
dengan sikap mr. rozmey..
terlalu riak bila kata
boleh cecah 40 juta..

angan2 itu bagus
namun jangan sekali2
riak berbicara...
Tuhan tak suka tau...

Anonymous said...

fikrii..oiii...x da anonymous lain yg berkenan nk dtng melawat kat ko nyer blog ni ar selain aku...kihkihkihkih....

Cikgu Fikri said...

Hahahaaha.....
hello..
over jerk ko......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails