Sunday, December 26, 2010

Aduhai Bangla....

Assalamualaikum..

Dah lamer aku merancang nak kuar ngan kwn2 aku ni..Asik-asik tak jadi jerk..Dari hari Isnin,
di anjak ke hari Khamis, pastu Sabtu, last-last aini dpt gak pergi..Alhamdulilah..So, tadi cam2 ktorang buat..Karaoke lah, movie lah..Pergh...serius best..Tergolak-golak jek koje ktorang..Ha, korang tgk tajuk kat atas tu pasal bangla kan, tapi sbnrnya mcm2 aku nak citer..

Ok, pasal bangla tu plak...Yang aku tak bole tahan tu,Tadi kawan aku citer, masa dalam bas, ader bangla depan tu bau di serius menusuk kalbu..Pastu, bler dia angkat ketiak dia, pergh..lagi lah terasa beb..Pastu, kawan aku ni punyalah pandai
, tak silap aku, dia g sound mcm ni...

Hei, bau tengik!!!!

Ktorang dah tergelak2 dah..Pastu, org yg duk sebelah dia tu dah pndg kwn aku..Mesti orang depan tu terasa kan? erm......Aku tulis entry ni, niat aku bukan nak memburuk2 kan org tu, cuma sekadar luahan jek..nak bgtau betapa beraninya kwn aku tu..

Pastu, masa g karaoke plak, ktorang ternampak pasangan remaja muda ni, cm main rapat2 muka..
Ha? Bercium kah? AKu pown tak tau nak ckp per....tak berani nak tuduh bukan2.. Tapi, kwn aku ni punyerlah klakar sekali lagi.. Masa pegang microphone tu, dia bole cakap kuat2..

Hei, sakit mata aku..Maksiat!!!!!

Memang berani mati beliau..Tepuk tgn utk beliau..huuhhuh...

Ok, habis cter psl beliau..Ni cter psl bf dia plak..Bole plak masa lps karaoke tu, bf dia dtg..Pergh..nasib baik aku dh habis melontarkan vokal dlm pusat karaoke masa tu..Kalau tak?heeheh....

So, kitorang pown decide nak makan...Mula2 menggedik nak makan Nando`s..Tapi, aku tak pernah makan..So, tak tau aper yang best..Last2, kitorang makan PIZZA..Aku kalau jumpa pizza, mmg tak bole taha
n..

Aku akan tempah mcm2..Terutamanya, SENSASI DELIGHT 2 PERSON..padahal aku yang makan sorang..Sebab ader:


PIZZA HAWAIIAN TUNA

SPAGHETTI CARBONARA

So, lepas dah makan tu..Aku nak bayar lah..AKu ingatkan nak bayar sendiri2..Rupa2nya bf dia bayarkan..ARGH!!!! Segannya aku..Dah lah aku jerk makan set yang banyak2 tu..Heheheh..Tapi, tak mengapalah..itu rezeki namanya..



Ok, tadi sempat gak ktorang menonton movie..Mula2 nak tgk JANIN, tp lambat lah plak..Around pukul 2.45 petang..last2 decide tgk
GULLIVER`S TRAVEL.. Pergh!!!! Serius best..Aku rasa kitorang bertiga yang gelak paling kuat dalam panggung tu...Nak2 ketawa semua mcm pontianak..hahahahaha..Aku peduli haper..Aku dah bayar tiket..Gelak sajalah sekuat hati..Citer dia serius lawak dan mmg penuh khayalan di sebalik SEGI TIGA BERMUDA...huhuhuh...Ada satu pulau tu, namanya

PULAU YANG KAMI TAKUT NAK PERGI..

tak macam panjang plak nama dia..Aper yang ader kat pulau tu? Saper KAMI tu? Ha, kalau nak tau, jgn lupa tgk..
Tak rugi..Untuk filem ni, aku bagi 9/10!!!!


kredit: GOOGLE IMAGE

19 comments:

Nieza Micha said...

hoho.. best nye cikgu fikri dapat pegi jalan2... lapar nye tgk pizza tu...XD

err.. bau bangla memang menusuk kalbu.. serik dah naek bas.. haha..

AfiQ said...

last2 bangga yg glamer kat sini.. hahah.. mak ai.. kuat makan ye cg fiq..hehehe

Jeely jelly said...

rugi klu cikgu fiq makan sikit2 je.. haha.. sbb ade org blnje.. :)

Cikgu Fikri said...

nieza micha,,,

btol tu..
heheeh..
serik ker naik bas?
huuhuh....

Cikgu Fikri said...

Afiq...

heheee..
bro, laki mmg kuat mkn lah..
even bdn kecik pown..
ko kuat mkn tak?
huhuhuhuh....

Cikgu Fikri said...

Jeely...

tu pown org belanja, tp fiq tak tau dia nka belanja..
klu tau, mintak cm2..
ahahaahahhaha...
jahatnyer...

♥ fara myra ♥ said...

wahhhh. first yg fara nmpakk. pizza tuhh. mgoda ohhh.

tp btul lahh. bau bdan bangla mmg mcm tuhh. mmg ptot kene sound. hehe :P

Linda Nazri said...

best jgk cte 2 kn? hehehe. cdap piza! yum3

najah hijriah said...

hahhaha..lawak glr! brani seh member awk tu.. tabik spring r bab sound2 org...salute!! hehehe

♥..cik_mas..♥ said...

tgk wyg kat ne fiq .. :)

A.D.A.M. said...

oh. aku paling tertarik ngan pizzaaaaaaaaaaaaaa! Geramnye aku.. sobs3

zazaw said...

banglaa Melakaaa kerr doh ??
bangla Melaka bapak busukk

Cikgu Fikri said...

farra myra...

heheeh..
pizza tu mmg sedap?
bangla?
ala, biasa lah.. :)

Cikgu Fikri said...

linda..

mmg best cter tu,.
klakar gler...

Cikgu Fikri said...

najah..

ahhhahahaha..
tau xpew..
dia mmg berani sound2 org cmtu.. :)

Cikgu Fikri said...

cik mas..
kt dataran pahlawan kak..
heeehehe :)

Cikgu Fikri said...

ADAM..
kot ertarik ngan pizza jerk ker?
cter aku ko bacer tak?
huhhhuh :)

Cikgu Fikri said...

zazaw..

ha`ah lah..
kuang asam jerk ko kan?
huhhuuhhu :)

MiSzy DiaN said...

huhu..
aku tak tgk lagi cerita ni..
ntah bila..
skrg dah start bz...
huhuhuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails