Monday, December 27, 2010

SAYA BLOGGER MELAKA

Assalamualaikum...

(sajer nak promote Melaka Wonderland jap )

Saper di sini dah tahu saya blogger Melaka..Angkat tangan!!!Heheheh..Aku sebenarnya berasal dari Melaka tau..huhuhu..So, tu lah pasal tertarik nak join segmen ni..Maner lah tau nanti, mereka2 ni tedetik nak buat gathering blogger ikut negeri masing2..Boleh lah aku join..Saper yang nak join segmen blogger ikut negeri ni, bole klik kt SINI!!!!

Ok, untuk serba sedikit tentang diri aku..

Nama: Ahmad Fikri bin Ab. Rahman..Nama glamour FIQ..hehehee...

Status: Single but not available..Bukan aper..
Malas nak pikir bab cintan cintun ni..heheheh...

Cara hubungi: hmmmmmmm..nak bagi num phone..takut korang bagi kt Melodi plak..(pew motif plak tu?huhuhu)..Nak bg FB,mmg aku tak der FB..tak suka nak mencapub kt fb..(cehwah..dlm kelas aku sorang jerk takder fb)..
So, hubungi melalui blog lah yer..Bole tanyer aper2 kt komen entry or kat shoutbox sebelah tu..

Daerah: Masjid Tanah Melaka...

Tempat tinggal: Semua orang Masjid Tanah rasanya tau kampung aku ni..
Takpew jap lagi aku citer..

Apa yang menarik kat tempat aku? Ha, ni lah yang aku nak citer..
Kat Masjid Tanah ni., byk nama kampung yg pelik..cm Kg, Solok Air Batu, Kg, Solok Hujan Panas, Kg, Solok Duku, Kg, Air Limau dan mcm2 lg lah.. huhhuu..Tp, apa yang menarik di situ adalah:

1.HOMESTAY KAMPUNG SERI TANJUNG..


Rumah kawan aku ni..namanya Amira Yusuf.. :)
Sorry Myra, aku promote rumah ko kejap sbb rumah ko pernah masuk majalah IMPIANA..huhuhhu..


Ha, ni lah kampung aku..Kan aku cakap, rasanya ramai yang tau kampung aku ni, sebab homestay.....Dulu, kampung aku ni pernah menang beberapa kali
PERTANDINGAN KAMPUNG TERCANTIK NEGERI MELAKA..Pastu masa taun 2008 rasanya, masuk MALAYSIA BOOK OF RECORD rasanya sbb Pasang pelita Terbanyak..Memang banyak..Setiap rumah dapat pelita dan minyak tanah free.Aku pown aper lagi..Memang suka masa tu..Sbb meriah giler..Serius!!!

Kadang2, biler ader pelancong dari luar tu dtg bertandang kt kampung aku ni..mmg best..Ader sekali tu, masa aku tengah petik daun kari kat belakang rumah, ader sepasang pelancong tu dtg tgk aku petik daun kari..Pastu, biler ader ayam tu lalu kt sebelah aku..Mereka pandang jerkk...Segan plak aku nak speaking ngan diowang..huhhuhhu :)..

Bapak kawan aku yang organise kan homestay kt sini..So, Utk maklumat lanjut tentang homestay ni, bole layari LAMAN WEB NI..
2. Pantai Tanjung Bidara



Pantai ni famous kan? Saper yang tak tahu tu? Cepat mengaku...Walaupun aku TAK PERNAH PERGI..(memalukan jerk fikri ni), tp, aku tetap nak promote kat korang..Meh lah dtg..Pantai cantik tau..
3. Pantai Pengkalan Balak..


Pown bole tahan gak cantik..Selalu kru-kru drama, dtg berlakon kt sini..
Jemput2 dtg yer..Kat Masjid Tanah ni, byk betul pantai..Tapi, aku dpt listkan 3 jerk..Sebab byk lah..huhuhh...
4. Pantai Padang Kemunting



Ha, ni aku bole citer panjang sikit sbb aku pernah pergi..Masa, cuti2 time FORM 5 dulu, aku selalu lepak ngna kwn2 aku kt sini..Siap tdor chalet lg kot..(sbb kwn aku ader perniagaan chalet kt ctu..dpt diskaun lg).. Biler malam jerk, ktorang bakar unggun api, nyanyi lagu..Ceritakan pengalaman seram masing2..Serius best kotttttt...Aku tak tipu..Aritu diorang menggedik wat reunion, tapi time tu aku kt maktab!!!! Sioooooooooot jerkk.. :)

5. Melaka Tropikal Fruit Farm..


Ha, mmg byk buah2an kt sini..Bukan setakat melawat buah jerk, saper2 yang nak wat kursus motivasi ker, haper ker, bole tempah chalet, camping and wat program kat sini..huhuhuh...

6. Bukit Auyin..


Terletak kat Durian Tunggal..Aku pown tak pernah pergi..tak pernah tahu poen sebelum ni..tahu pown biler tersiar kt paper aritu pasal asal usul nama Durian Tunggal..heheheh..Tempat ni cantik dan dibina berdasarkan Feng Shui masyarakat Cina.. :)

Ok, tu jerk lah serba sedikit tentang tempat aku..Walaupun pernah dihebohkan dengan VAVI pada suatu ketika dahulu..Tapi, aku still syg ngan kampung aku!!!!
Hujan emas di negeri orang, hujan batu di nefgeri sendiri dik oii.. :)

KREDIT: GOOGLE IMAGE....

10 comments:

MiSzy DiaN said...

fiq!! kalau kau menang, kita share hadiah yaaa..hehe..

ko tkda fb? biar btul..hahaha..adoi..
nama kampung ko tu tak laa pelik sgt pn..hehe..nama kg kt cni lg pelik..entah aku pn netaw dri mana dorg dpt nama tu..hehe

































p/s: baru blik..huhu penatnya..

Munira Muhiyddin said...

wah contest lagi ??
good luck .
aku rasa macam mood pelancong pulak dengar ko kenalkan tempat menarik :))

y-A-n-A said...

saya pun blogger melaka!! tp lom buat entri.. hehehe :DD

azreenazeman said...

Ya! Aku dah tau sejak azali lg yg ko ni blogger Melaka..
huhuhu..
btw, gud luck tw..
kalo mng, share skit hadiahnya..
~Ngee..ngee.. :D

zazaw said...

aku memang berangan gila nak g
bukit tuhh

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

saya blogger kelantan!
hehe



btw..

jum ke sini..ramaikan pengikut pon boleh!


http://owlkieranaa.blogspot.com

tq~

Admiral Hafiz said...

singgah blogger melaka kpd blogger melaka


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Admiral Hafiz said...

kat seremban esok ada gathering untuk blogger...

jomla join!


Mini Blogger's Gathering ( Seremban ) : 1 Jan 2011

Imran nyambek said...

yeaah.dah sampai sini...

raudhah said...

CIKGU, SAYA PUN CIKGU YG BERASAL DARI MELAKA GAK . HAHAHA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails