Tuesday, December 28, 2010

Kenapa ek???


Kenapa ek?

Aku rasa malas nak berblogging saat mcm ni..Padahal mmg aku ni minat btol nk blogging..Hari2 mesti nak blogwalking..tambah kenalan..tukar2 pendapat..hasilnya aku dpt kwn2 blog yg best cm Miszy Dian, Zazaw....dan ramai lagi..tak dpt plak nak tulis kt cni sbb aku ngah pnat btol ni..serius..Anyway, aku mmg menghargai korang..
Tp, knp skrg mood aku nak blogwalking tu makin jatuh? Kenapa ek?


Kenapa ek?

Kadang2 aku rasa sanagt excited nak balik maktab..Jumpa kwn2..Ngumpat sesama sendiri..Tp, kadang2 jugak, kenapa ek aku rasa mcm malas nak balik, walaupun aku tahu aku akan ader tanggungjawab yan gakakn aku pikul masa SEM 1 degree nanti..

Kenapa ek?


Aku rasa mood aku nak makan tu meluap-luap..Tapi, biler aku dh dpt makanan tu, aku rasa cm biasa jerk..tak terlalu excited sgt...Padahal makanan tu lah yang aku nak kan sebelum ni..


Kenapa ek?

Biler aku nak beli sesuatu barang yang aku dh lamer idamkan tu, tetiba kat kedai tu plak, aku batalkan niat aku nak beli barang tu?

Kenapa ek?


Kenapa ek, kadang2 aku wat entry yang merepek2..Padahal aku ni bakal guru, perlu wat entry yang berilmiah sket..Tp, aku tahu, tak semua pembaca suka entry yang ilmiah..Betul ker?

Kenapa ek?


Biler kita sekolah rendah dulu, kita takut sangat ngan cikgu tu..Tapi, biler kita dah sekolah menengha, kita bole buar cikgu tu mcm kawan plak?


Kenapa ek?

Aku rasa malas nak tamatkan latihan memandu aku, walaupun lesen aku STATIKnya akan tamat bulan Januari? Biler aku pikir2 balik, kalau lepaskan mcm tu jer, rugi plak duit yang aku dh byr sebelum ni, tapi..ak tau lah kenapa aku rasa malas..Adakah sebab aku gagal aritu? Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya kan?
Korang doakan aku lulus yer..Amin..


Kenapa ek?


Korang sanggup bacer entry aku yang dtg secara tiba-tiba dalam keadaan aku tengah penat btol ni..Kenapa korang bole tahan ngan entry luahan merepek aku ni ek?..

Paperpown, TERIMA KASIH SEMUA.. :)

32 comments:

sri juju said...

aduh . byk nye soalan . haha .

jawab sndri , :))

Cikgu Fikri said...

sri juju..

hahahaaha..
mmg utk sy jwb sendiri pown..
huhuhhu :)

lynn angel said...

dear cikgufiq,

kdg2 kita xperlu bertanya ttg sesetengah perkara dalam hidup kita.. just go on with the flow..
nanti tambah beban di kepala, tambah sesak darah nak mengalir ke dada..

haha..just a little thought from my humble brain..

keep smiling dear..as it will cure your gloomy heart... :)

NadiRah said...

x tau la ek...hehehe

Nana Liyana said...

Rileks sudahhh :P kite serupa okey . prsaan yg sama mhantui kpala hotak yg tgh stress nhe :P

A.D.A.M. said...

Kenape ek?

Aku rasa mcm nak hempuk je ko. Hahaha.

Psstt. aku nk cuti lagi... sobs3

AfiQ said...

kenape ek cg fiq suke gune kenape ek? hahaha.. tu la, fiq pon kadang2 rase camtu gak.. kenape ek?

IllianaHidayah said...

dude..baiklah ko hargai time ko tgh belajar lagi..jangan jadi cam betch aku..beria nak keluar maktab nak posting.. tgk2 smp ke hari ni xdapat2 berita lagi...
maka bersabarlah diri dari melemparkan segala carutan~hohoho

MiSzy DiaN said...

fiQ!!!!

tq ko letak nama aku kt cni..huhu..
ko lah kwn blogging aku yg pling best stakat nie..huhu..

ko ni mcm ada mslh jak..apsal??hehe..chill arr..

padahal diri sndiri samaa..
huhu..
aku bngung skrg ni..
bngung sb maw taun baru suda..mcm2 dahh dfkir taw..ntah napa..
maw BW pn dah tk smangt blik mcm dlu..wat entry pn sama..aku just post 1 entry for 1 day..
kemelut melanda diri ku..

huhu..

zazaw said...

kenape ek ??
akuu punn rasaa mcm akuu bapak gila tak sabar nak balik Melaka
HAHA
nak mengumpat ngumpattt
theeeee

Munira Muhiyddin said...

Fikri, are you ok ??
tetibe aku rasa sahdu pulak baca entry ko g ni

*ke aku terlebih emosi ??*

Cikgu Fikri said...

lynn angel..

tq sgt2..
btol tu, kita tak yah nak bertanya kan?
jz go on jerk... :)

Cikgu Fikri said...

Nadirah...

huhhhuh..
tak tahu xpew.. :)

Cikgu Fikri said...

nana liyana..

huhhuhuh..
aku tak der lah stress maner..
jz sajer2 jerk tulis ni..
huhhuh :)

Cikgu Fikri said...

ADAM..
hahaaha..
jgn dihempuk kepala aku..
kesian dong..
huhuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

AFIQ..
ntah lah afiq..
aku pown tak tau..
normal tu kotttttt..
huuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

iliana hidayah..

ha?
blom tau tmpat posting lg?
biar betul..
insyaAllah adr rezeki tu..
anyway, thx yer 4 the comment :)

Cikgu Fikri said...

DIAN...


bukan masalah besar dgt..
jz biasa2 jerk..
sajer2 jerk tulis entry ni sbb masa ni aku tgh tak der mood..
penat gler..
skrg mood Aq dah ader dah..
huhuhuhuhuh :)

Cikgu Fikri said...

zazaw...

ahahaahahah..
haruslah jumpa kawan...
seronok beb., :)

Cikgu Fikri said...

moon..

kau ok lah..
sajer2 jerk tulis entry tu..masa tulis tu, mood aku serius xder..
penat gler...
huhhuh..
jgn syahdu2 k.. :)

MiSzy DiaN said...

apsal ko ni suka sgt ikut2 aku arr..
aku baru jak naik mood balik tw nakk Blogging n BW..huhu..

hahaha..
takpa..
bestfriend blogging aku dah kembali semula..

yeahhh...
hehehehe....
:)

Cikgu Fikri said...

misz dian..

hahaaahaha..
ko pown suka ikut2 aku kan?
hehehehe....
aq bper hari ni asik penat jerk...
:)

MiSzy DiaN said...

nahhh ko tgk..
apa kah sengal ko nie..
aku pun penat taw..
penat urus tu family day..
abis sengal satu bdan aku smlm..huhu..
smpai tertido kt ofis plak tue..
huhuhu...
hahahaha..
adoi..

MiSzy DiaN said...

homework utk ko..buat taw..

http://miszydian.blogspot.com/2010/12/dapat-homework-dari-cik-nadia.html

misz sheyla said...

kenape erk????

ntah saye pown tataw...huarghhhh komen ni agak2 dpt 100 markah tak cikgu??

iniialahaku said...

knapa ek aku gtai2 tgn nk komen kat cni??hahaha

Cikgu Fikri said...

dian..

ko ni, aku penat..
ko pown penat..
mmg sah2 ko suka tiru aku..
muhahahhaa :)

Cikgu Fikri said...

dian..

homework lg?
argh!!!!
tidak!!!!
huuhuhuh.....

Cikgu Fikri said...

misz sheyla...

wah..
100 markah xbole?
tp 99 markah bole..
heheehehhe...

Cikgu Fikri said...

inilahaku...

kenapa ek?
aku rasa nak balas komen ko ni?
huhuuhuhu :)

MiSzy DiaN said...

ko ar yg ikut2 aku jak...
Eeeeei...hahahaha

Cikgu Fikri said...

kp yg byk ikut2 aku..
ahahahhhahhah.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails