Wednesday, December 8, 2010

Akhirnya Aku Dapat Balik Phone Sony Aku!!!!

Assalamualaikum semua...
Sesiapa yg sudi baca entry ni, aq ucapkan terima kasih lah byk2 anak2 muridku sekalian..
InsyaAllah entry ni bakal meningkatkan penguasaan BAHASA MELAYU PAPER KARANGAN anda semua..Boleh ker?
Huhuhu..Arini aq xder nk cter aper2..Just nk bgtau yg AKU DAH DAPAT BALIK PHONE SONY AKU!!!!!
Alhamdulilah..Suka sgt...
Trima kasih diucapkan kepada akak jaga kaunter sbb sanggup layan kerenah aq, tauke Pusat Karoke tu sbb sanggup suwoh anak buah dia umpil box tu smpai aq dpt phone aq balik, tak dilupa jugak pak cik aq yg bertungkus lumus call tauke Pusat Karaoke tu sbb aq segan nak cakap(hahahaahah,,takut suara aku direkodkan dan digunakan untuk tujuan jenayah)..Wah..pew motif?huuhhuhu...

Sbnarnyer, kalau korang nak tau, phone aq tu banyak kali dalam PERCUBAAN UNTUK HILANG..bAk kata sepupu aq si Zahidah tu..

(ala,,,tu tanda2 phone ko mmg nak hilang!!)

WhatTheFish!!!!!

Antara percubaan2 utk hilang adalah:

1. TERCICIR KAT TEPI JALAN RAYA!!!!

bOLE? kORANg bayangkan time tu bdk2 IPG terlibat ngan sambutan merdeka taun 2009, ala yg wat kat parlimen tu..So, ktowg duk kt tepi jalan kt area Putrajaya masa latihan tau..Then, bila dah abis latihan, aq pown balik ar bilik..Takkan nak duk jadi maskot kat tepi jalan raya plak kan? kan? kAN?
sO, Bler dh sampai kt bilik yg berada di tingkat 6, aq seluk kocek aq..

EH, MANER PHONE SONY AKU?

Tetiba dtg si Muaz, bg phone tu kat aq..Dia kata adr budak pompuan bg phone tu kt dia..Sbb muka aku yg meletop2 mcm Model Majalah ASUH tu jd wallpaper...hehehe..Mybe dia tau yg Muaz tu classmate aq kotttttt....
Fuh..Nasib baik seh...

2. TERTINGGAL KAT ATAS MEJA BAWAH BLOK ASRAMA

hA, ni lg mcm sioooooooot..Aq mula2 rasa lega sbb pak cik yg ader kat ctu kata, ader sorang budak kelas Math tu pegangkan phone aq...So, bler pakcik tu tunjuk bilik budak tu, mmg sah lah si Aiman yg amik..(korang mcm kenal jerk)..Then, bile ader latihan kebakaran (mmg sah2 kepanasan sbb kna terpacak tgh2 panas kt padang), aq mintaklah phone tu kt dia..
pastu, dia xnk bg..Dia kta, bg dia RM10 Dulu, bru dia bg..

Pergh...aq dh lah tgh panas time tu, lg brtambah2 panas lah aq dgr cmtu..Dia nk mintak boleh, aq xkisah..Tp, cara dia ckp tu, cm nk ugut2 aq...Argh!!!!!
Aq mmg xsuka diugut, apatah lg diRAGUT!!! (ha? ragut? bila masa aq pakai handbag?)
Pastu, dia bg gak phone aq lps aq dh membebel2 kt dia...Pastu, dia kata nk mintak RM5 jerk....
Aq mmg xnk bg klu mcm tu cara dia mintak kt aq....So, mmg bila nmpak jerk muka aq, dia mintak..ARGH!!!! aQ WAT xtau jerk..Tp, aq ckp gak trima aksih kat dia..huhuhuhu

3.TERCICIR KAT PANGGUNG WAYANG!!!!

hA, ni time lps abid tgk movie UNSTOPABBLE!!!! nASIB baik masa tu blom jalan jauh lg, so, smpat gak aq cari n selongkar tempat duduk aq..Akhirnyer jumpa..Alhamdulilah..

Ha, xsilap aq tu jerk lah kotttt yg aq ingat..tU Bru cter phone sony aq, blom lg phone aq yg lg 1 tu..Ader skali tu tercicir kt dlm teksi..So, nasib baik pak cik tu jujur n call balik kwn aq n swoh aq amik phone aq tu..Pergh..mmg aq tros jd ATLET PECUT seh..Sbb time tu KTM nk ke BANDAR TASIK SELATAN dh smpai..huhuhuh..

Aq syg tau phone tu sbb aq bli pakai elaun PLKN aq..hahaahha..( perlu ke mention kt cni?heehh). Mak aku cakap aq ni mmg cuai..Hmm..kebanyakannya tercicir sbb sluar hitam aq tu licin kott...And aq akui mmg aq cuai..So, aq harap sgt benda2 mcm ni, xberulang lagi..Amin...

32 comments:

cik aied said...

tahniah kerana telah mendapat semula telefon bimbit anda :)

ijam ismail said...

hahahahaha!!!
bad luck lah hp ko 2...
x cemerlang...
=p

Cikgu Fikri said...

cik aied...

hahaahaa..
thx... :)

Cikgu Fikri said...

ijam...

amboh...
aq ghodok2 mulut ko mic kt pusat karoke tu baru tau..
ahahahhaha.......

qiki said...

huhu...nsb bek jmpe blk an.. =)

Cikgu Fikri said...

qiki..

Fuh..
Alhamdulilah...
jumpa sehari sebelum Awal Muharam..
Berkat Maal Hijrah..

Nur said...

naisb baik jumpa..hahahha

azreenazeman said...

Tahniah kerana telah berjaya menyelamatkan nyawa handphone anda !
hahaha .. :D

si para para said...

tanda2 awal nk kena beli hp baru la tu...hehe

Cikgu Fikri said...

nur...
Alhamdulilah..
nasib baik jumpa..
heheehh.....

Cikgu Fikri said...

azreen...

hahahha...
selamatlah sgt...
huhuhu.......

Cikgu Fikri said...

si para2...

hahahaha..
cadang nk bli sony satio..
mak xbg lah...
huhuhhu...

najah hijriah said...

fuhh...slamat da dpt blik fon tu...len kali jgn letak mrate2..hehehe

Cikgu Fikri said...

najah...
huuhuhhu..
thx...
:)

waRDah a.k.a QiQi said...

wahhh.. tahniah2... len kali sangkut kat leher ngn kunci bilik eh.. :D

Cikgu Fikri said...

huhuhuh..
alhamdulilah..
wah, cdgn yg bgus..
huhuhh...

ijatnuar87 said...

heheheh...senang2 letak tali,ikat kat leher,heheheh

dayah SnoW Heuka said...

haha.. jgn careless lg keyh :) ape2 pon nsb baik la dapat balik

Cahaya Senja said...

haha..tahniah la fiq..kang org lain yg jumpe hp ko,hbis dye selongkar video peribadi ko.. ;p

Cikgu Fikri said...

ijat...

hahahhahha..
ikat kt leher?
huhuhu..cm pompuan lah plak...

Cikgu Fikri said...

dayah...

Alhamdulilah...
tu lah psl..
fiq ni agak careless....

Cikgu Fikri said...

ustaz akmal..

haahaha..
vdeo pribadi?
hahahaha..
mner ader beb....

Kayun said...

haha..klau sya time hp tercicir tu mesti gundah gulana gila la..haha

err..btw..nk tnya..umpil tu mksd dia apa ha?

macam cungkil ka? hoho

Cikgu Fikri said...

kayun..

ha`ah..
umpil lebih kurang kot dengan cungkil..(kamus Besta sy xder..lupa ltk kt mner)..
heheheh..
mmg gundah gulana time tu..

shada wentz said...

hehe..alhamdulillah. :D

Cikgu Fikri said...

shada....

alhamdulilah gak...
thx..... :)

Citarasa Rinduan said...

salam..

tahniah cikgu...terro awak jawab air pisang..hehehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

hehe...macam-macam hal la cikgu nih
tahniah teka ngan betul air bro ben
up lagi traffic cikgu nih
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

Cikgu Fikri said...

citArasa rinduan...

huhuhuh..
thanks..
agak terharu di situ..huhuhuu

Cikgu Fikri said...

princess momoy...
huuhuh..
thanks...
hehehehe

Adam said...

HP Sony aku pun ada percubaa nak ilang dari aku. rosak 2kali. sekali tokey kedai ckap motherboard dia rosak.

sekali godek. okey balik. last2 ilang kena curik. tamat la riwayat dia

p/s: Aku suka komen blog orang tapi…

Cikgu Fikri said...

ADAM..

pERGH..
mYBE Xder rezeki kott kt hp tu..
so, bli hp aper plak skrg?
sony satio?
huuuhuh.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails