Friday, December 10, 2010

Kartun Yang Aku Minat Dulu-dulu!!!!

Hahahahaha..Aku yakin dan percaya, mesti ada di antara korang yang pernah menonton kartun masa zaman budak2 dulu..Mesti semua..(ader ker masa kecik2 dia dah duk minat tgk Oprah Winfrey?) mUNgkin ader, tapi tak semua kotttttt...So, rasanya arini aku nak mencarut psl kartun yang aku pernah tgk dulu2..Ala, zaman masa aku skolah tadika, skolah rendah..huuhhu..Takkan lah pulak sebelum dapat surat beranak aku dah tgk kartun..itu tipu namanya..huhuhu..


1. DORAEMON!!!

aRGH..serius minat..tp, tak over mcm kawan aku si Syafiq tu..Sampaikan semua benda dia, mesti adr gambar doraemon..huhuhhu...Aq mnt ngan doraemon dulu dan aku angan-angan ader doraemon kat rumah aku..bile aku nak sumthing jerk, doraemon tu ader..(syirik tau....ASTAGHFIRULLAHALAZIM)..Biasalah dunia budak2..maner tau baik buruk kan? Kadang2 aku geram ngan nobita tu, mengalahkan maknyah, penakut sgt ngan GIANT tuh..huuhuhu...Aku paling suka dengan cerita panjang doraemon..Aku punyer minat sampai sanggup khatamkan kesemua SIRI CERITA PANJANG DORAEMON!!!
Paling best aku rasa CERITA PANJANG NOBITA DAN RAJA MATAHARI.. nOBITA DAN NEGARA ANGIN POwn best gak, argh!!!! senagn citer smeua best lah..huhuh..
Paling suka ngan PINTU KE MANA SAHAJA..iNGAT LAgi, masa dulu2, biler raya, aku tak dapat nak balik beraya kat kampung, sedih sangat masa tu...So, aku boleh termimpi2 kan pintu tu ader kat bilik aku dan aku dapat balik kampung ngan pintu tu..huuuhuhu....



2. POWER RANGERS!!!(ni power rangers masa mula2 dulu..aku suka!)

aKU pAling minat RANGERS PINK!!! (hahahahaa..otak ko..Aku minat RANGERS BIRU) sbb aku suka warna biru....suka sgt biler diowang berubah..Pastu, biler dia panggil robot besar2 nak lawan gnan raksaksa jahat..Mmg best!!!!heheehehe...



3. DRAGON BALL..


Of course ni aku minat giler dulu..Suka tgk GOKU masa kecik2 pastu nak naik tiang tinggi melangit dan jumpa ngan kucing hitam bertongkat..Korang ingat tak? huhhuuh..Suka gak tgk MAN JI BU gemuk tu..Comel..Aku cukup geram biler masa kecik2 dulu, budak ni panggil aku MAN JI BU..mcm sial...


4. ULTRAMAN


Hahahahaha..mcm2 spesies ultraman ader..Dari taro, seven dan mcm2 lah..Tp, aku rasa aku minat ngan SEVEN kottt..Sbb jalan cerita dan makhluk pelik2 yang menarik..Mmg best...Over plak biler aku tgk ader satu ultraman tu, aper ntah nama dia, biler nak bertukar tu, dia guna berus gigi kottt..PELIK nyer..Knp lah tak guna pengumpil pintu ker, berus tandas ker, barulah dramatik sikit...



5. Beyblade


Ha, ni mmg wajar aku tgk..Dulu aku suka main gasing ni..Pastu lawan dgn kawan2 kt sekolah..Huhuhu..Kartun ni best sbb aku suka tgk naga or haiwan2 yang kuar kat gasing tu..Aku beria2 cari kat kedai, ader tak jual GASING YANG ADER KUAR HAIWAN KUASA MCM TUH..oVER tak?huhhuhuh....

6. Ha, yang ni korang mesti tak percaya aku tgk cerita ni.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SAILOR MOON!!!!



hAHAHAHA..aLang2 tunggu DRAGON BALL pukul 9.30 pagi masa tayangan kat TV2 dulu, aku tgk lah sekali..Suka tgk trademark:

DENGAN KUASA BULAN, AKAN MENGHUKUM MU!!!!

hAHAHAAHA..bLER aKU sEbut trademark tu dlm kelas, mmg sah2 diowang tergelak..huhuh..Mcm sailor girl ader..Sailor Moon lah, Sailor Jupiter lah..Tp, aku sukan gna warna biru yang ader kuasa air tu..Aper ar nama dia..Lupa seh..huuhuhu :)

tU jERK Lah zaman kartun aku dulu yang aku nak cter..Aku rasa mmg byk lagi sbb aku ni mmg minat kartun..Biler cuti sekolah tu, asik tgk tv jerk..Tu lah pasal UPSR aku dulu 2A 3B!!!!
(syhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..jgn bgtau orang lain)..hehhehe...

Skrang biler pikir balik, rasa cm tak logik dan agak klise kartun2 sekarang ni..Nak2 cter wira2 mcm power rangers ker, ultraman ker, mmg lah watak jahat dia tu samer jerk... Klu tak mati, penjahat tu insaf...tu jerk lah cter nyer...Biler nak ader pembaharuan?
Utk kartun sekarang plak, mmg aku tgk..Terutamanya, SIN CHAn, NARUTO, SPONGEBOB, UPIN IPIN..heheheehe..Tp, xder lah selalu sgt..Korang plak minat kartun aper dulu?

53 comments:

izyan_5025 said...

cikgu2....nk sailormoon!

Bella said...

Bella suke n0 1...

haha...

slalu berangan dpat gune pintu ajaib

bestt tuu...:P

CheQ PP JoY said...

tomatoman!!!

Cik Aqila said...

errr..usop santorian?? haha

sarah honey said...

ahhhh! sama dengan sy! hahahaa

udin said...

henshin!!! cube teka katun ape yg gune trademark nih.. smpai skg aku maseh layan g katun nih.. hehehe :D

sweet honeydew! said...

haha.. nape kaw ta pena gtaw nick name kaw dulu majibu?

kalau tak, ta yah aku pggil kaw fikri. HAHA~

lawak la kaw neh.

btw, kaw makin comel larh aku tgok! hehe..

Sallehudin Said said...

sama la macam saya ..
tapi lagi up la cikgu ..
layann crush gear, gundam dan macam2 lagi la ..
huhu

MiSzy DiaN said...

sailor moon juga la tetap di hati..heheheh..

Syira Qahira said...

salam


3 dari atas juga kegilaan saya :)

Cikgu Fikri said...

izyan...
sailormoon xder..
dh xditayangkan lg..
huhuuhuhh......

Cikgu Fikri said...

izyan...
sailormoon xder..
dh xditayangkan lg..
huhuuhuhh......

Cikgu Fikri said...

bella...

huhuhuh..
samer lah kita..
suka ngan pintu ajaib tu...
:)

Cikgu Fikri said...

Cheqppjoy..

tomatoman tu kartun aper?
ader ker?
huhuhhuh.......

Cikgu Fikri said...

cik aqila..

usop sontorian?
huhuhuh..
boleh lah gak...
heheeh..

Cikgu Fikri said...

sarah honey..
aper yg samer?
result UPSR ker?
huhhuh......

Cikgu Fikri said...

udin..

henshin tu ninja boy kan?
ker hagemaru..
lupa lah..
huhuhu....

Cikgu Fikri said...

nanie...

hahaha..
manji bu?
kuang asam jerk..
lawak ker?
tu lah ko, xtau aku ni mg lawak..hehehehe...
come plak, part maner?

Cikgu Fikri said...

Salehudin said...
wah, lg up ker?
gundam sy xminat sgt lah sbb xikut cter tu dr mula..
huhuhhu.......

Cikgu Fikri said...

Misz Dian...
biasalha sailor moon tu mmg ramai orang minat..
heheeh..

Cikgu Fikri said...

syira qahira..
3 di atas jerk ker?
sailor moon xmnt?
heheheeh.........

najah hijriah said...

hahahahaa...mmg kbaykan karton yg ko tgok tu aku tgok... mmg best ah...klakr pun ade ble pk2 blik time bdk2 dulu..hahahaha

Cikgu Fikri said...

najah...

haahaaha..
mmg best zaman kanak2...
pastu dh tgk kartun2 tu,
mesti angan2 nak jd mcm diowang..
ahaahahaha......

A.D.A.M. said...

Suka SEMUA tu! Rindunye, nak jd budak2 balik. hehe

Cikgu Fikri said...

hahaahhahaa...
samer lah..
kartun mmg best!
heheehee.....

Ujang9897 said...

sama la kita..hahahaha

Jejaka Terhangat said...

dengan kuasa bulan..akan menghukummu..

haha..terbaek..=p

Cikgu Fikri said...

ujang...

ko pown mnt sailor moon ker?
ahahaahha...
mmg terbaik...

Cikgu Fikri said...

jejaka terhangat....

hahaahaha..

mmg terbaik..
klakar plak bler sbut ayat tu kt tmpat awam..hahahaha

putERi-kAtEk said...

cikgu pun layan katun jugak ye,,,hehehe

Cikgu Fikri said...

puteri...

haruslah layan...
zaman kecik2 dulu...
huhuhhu......

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

piasara said...

fiq..akak suka citer thundercats ngan popeye..citer popeye tu kelakar...bila makan spinach je tgn dia jd besar..watak yang jahat tu sapa tah nama dia..asyik nk si olive tu jer..kahkah..

Cikgu Fikri said...

miela tahril...
wah, siap promote blog..
heehehhehe...
good luck yer.. :)

Cikgu Fikri said...

Kak Piasara

rasanya yg jahat tu nama dia Bruno KOtttt...ntah..
heehehhe..
popeye tu mmg best gak..
thundercats yg kucing warna hitam tu ae?
best ker?

mOoN said...

kite suke ninja boy..hemoi..hemoi...ngan slumdunk..

Cikgu Fikri said...

Moon.....

hahaaahaha..
ninja boy mmg best...
slumdunk tgk sket jerk..
huhuhu......

ijam ismail said...

saya suke POKEMON!!!

Cikgu Fikri said...

iJAM...

hAHAHHAHA..
pokemon, digimon, pown aku minat..
lupa plak nk tulis kt cni...
huhuhhuh......

East_Arm a.k.a Izham Zainul said...

Jangan Kate mase kecik cikgu... Cam aku nih, dah Tue2 pun layan gak kartun... x pernah kisah org nak kate ape pon... Yang Penting Minat... Ha3...

Cikgu Fikri said...

izham....

btol tu..
jgn kisah aper org ckp..
skrg ni mnt gak, tp masa tu kdg2 xder..
huuuhuuh.......

MOH KEMBARA said...

Salam Cikgu Fiq, ni peminat kartun Jepun ya. Yong suke tengok Shin Chan.

Cikgu Fikri said...

Moh Kembara...

Salam yong..
huhhuhuhu..
ha`ah mmg mnt..
suka sgt...
:)

toyolkiut said...

minat popeye je..
shin chan pun orait jugak..

rossoneri said...

hahahah sama lah semuanya... dengan kuasa bulan akan menghukummu ... kwa puh he konggggg...ang ang ang tottemo daisuki,doraeeeemonnnnn...
tetap suka doraemon sampai bila2 haha

Cikgu Fikri said...

rossoneri....

hahaahaha..
mmg sebiji..
ingat lg ko kn ngan trademark tu..
hehehehe :)

Cikgu Fikri said...

toyol kiut...

popeye pown best gak..
lg2 bler dia mkn spinach tu..
hheehehe

Munira Muhiyddin said...

serius dulu aku suka Sailor Moon
terpengaruh gila nak nak
part bertukar baju tuh .

sekarang sailormoon xde,
aku layan MOONohbulan jew .
motifff ??
HAHA

Cikgu Fikri said...

Moon..

yg part tukar baju tu best..
guna jari jerk..
huhuhhu..
moon oh bulan ?
motif?
hehehe

MiSzy DiaN said...

aku nak wat request kat TV2..
suh dia siarkan blik cita sailor moon nie..kmpom ramai yg tengok..
lg pn katun ni tak ramai budak2 kenal kan skrg..kalu dulu..ada jerr beg skola yg lmbang dia katun sailor moon..hahahaha..aku laa tue..

qyistina nina said...

haahaa lawak laa yg utltroman tu ...err berus gigi?!! ade ke?? pelik nyee..tpi cite yg lain semue aq suke tgk gak best kot aq suke , terutame nyee POWER RANGERS!!!!mesti haha..skrg dh ade adik dh pon so turun kat die plk .. hmmm rindu zaman kanak2 hehe :')

qyistina nina said...

hahaa lawak lahh yg ultroman tu..errr ade ke berus gigi??!!..err pelik =='..but kartoon yg plg suke!!! sgt ialah POWER RANGERS!!!! hahah aq suke yg merah and hitam ....pink tuuu sikit jee...tpi skrg dh besar soo ddh turun ke adik plk ...die plk suke tgk cite tuu..rindu zaman kanak2 dulu

SpRiTZeRcREw said...

ak ingat lg pasal ko n sailormoon....xabes2 ngan trademark ko 'dgn kuasa bulan' uw...mmg abes r kne nganjeng dlm kelas...hak3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails