Tuesday, December 14, 2010

Kenapa kasut Yang Aku Minat Takde SAIZ AKU???

Bencinyer aku rasa!!!!
Korang bcer tajuk pown korang dh fhm kn?
Td, aku ngan family aku kluar beronggeng kt Melaka...
So, aku mmg awl2 angan2 nk bli kasut feveret aku ni...
So, ktorang pown menggedik lah pergi AL-IKHSAN...
kT Dataran Pahlawan,mmg tak de kasut yang aku minat tu...
So, biler aku g kt Al-Ikhsan mahkota parade plak,
aku rasa EXCITED sbb kasut yang aku nak tu ader!!!!
Aper lagi, aku tros ckp ngan akak tu yg aku nak kasut tu..
Aku tgk muka akak tu mcm terkejut.
Dlm hati aku bermonolog:

Adakah akak ni ingat aku tak mampu nak beli kasut ni?
Tp, tak pe lah..ak elok berprasangka buruk..
Skali bile dia dtg balik, dia kata saiz yg aku nak tu taK de..
Aku cakap, aku nak jugak kasut jenis mcm ni, tapi tak kisah warna aper2...
So, dia bawak ketiga-tiga kasut sample tu utk check saiz aku g kat kaunter..
Aku pown dah tersenyum sbb aku pikir mesti ada saiz...
Sekali biler dia datang balik rupa2nya TAK DE SAIZ AKU GAK!!!!
aRGH!!!!
bENCInyer...Hurmm..Tp, aku still lagi anggap yang sesuatu yang terjadi tu mungkin ada hikmah disebaliknya...
Korang nak tgk kasut yang aku minat tu?
Ni lah dia:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

REEBOK ZIGTECH
sMart kan? ni pown smart gak..


Pergh...Smart seh kalau aku menggayakannya di padang bila aku masuk acara lompat tinggi nanti..(hahaahaahah..lompat jauh pown tak lepas, ada hati nak lompat tinggi)

Btw, tadi aku sempat gak ajak mak aku tgk movie..Citer aper lagi, tak lain dan tak bukan:

HANTU KAK LIMAH BALIK KOREA...
(ooops..rumah lah)



Bagi aku citer ni not bad lah..Klakar gak..Aku paling suka biler diowang lari takutkan hantu..Nak2 si usup lembut tu, siap bole bawak wheel chair lagi tu..Padahal bukan dia tak boleh jalan ker?heheehe..
Lg satu, aku paling tak tahan biler hantu kopek muncul..Siap orang tua tu boleh bertanya lg:

MAK AIH..PANJANGNYER KOPEK!!!

haaahaha.... tak bole blah weh..serius...
Citer ni byk nilai moral yang nak disampaikan. Ader gak diselitkan unsur politik secara halus...So, utk movie ni, aku bagi 8/10!!!!

42 comments:

wani said...

hikmahnye, nk menjimatkn duit kamu jugak..:)

Cikgu Fikri said...

wani....

ha`ah kan?
tp, smart seh kasut tu..
hurm... :)

Ayuni said...

mmg slalu camtu....

Cikgu Fikri said...

Ayuni....

samer gak ker?
mnat kasut,
tp saiz xder?
geram kn?

Haziq Yaacob said...

haha..selalu jgk kena time beli kasut..

tp aku sanggup spend 2weeks utk beli sepasang kasut pakai pegi kuliah hari2..walaupun kena gi KL hari2 sbb nak crik yg betul2 berkenan :D

nur intan hazirah said...

smart seh kasut....
ngah cari kasut runner sbb sem depan 2 kelas fitness...bakal cikgu pjk mmg perit....lari dan terus lari..nike punya huhuhuhu tapi abah salah beli...bleh lak terbli kasut badmnton...adesssss
paper pun tq abah hehehe

♥ ~ Cik Ya~ ♥ said...

siyes smart kasut tu!
btw, visit u back. Thanks for visiting my blog :)

qiki said...

kasut nie de nmpk kat alamanda...! smart2! =D

ijatnuar87 said...

asic aper tu?cam besh jek...

ijam ismail said...

AMBOH!!!
kopek pnjg..kakakaka

MOH KEMBARA said...

Salam, kaki besor ke cikgu Fiq? Yong ni susoh gak cari kasut ni sebab kaki pendek, orang tak bape pendek tapi kaki pendek, syukur ada kaki...kalau takder kaki camner?

Cikgu Fikri said...

Haziq Yaakob...

tau xpew..
cm geram kn?
kta dh spend money nk bli kasut tu,
aleh2 xder saiz plak!!!
argh!!!!

Cikgu Fikri said...

nur intan hazirah....

mmg smart..
tu kasut running...
ha?
terbeli kasut badminton?
hahahaaahha..
tergelak2 aq bcer...
biau betol...
tp, untung kan,
bler dh amik cos pj ni,
bru aq tau kasut sukan tu adr mcm2 jenis..
kasut hoki lain,
kasut futsal lain..
heheehhe :)

Cikgu Fikri said...

Cik Ya...

mmg smart..
suka tgk design bawah dia tu..
huhhuhuh :)

Cikgu Fikri said...

Qiki...

1st time aq nmpak kasut tu kt alamanda lah...
trus tertarik nk bli..
tp xdr saiz plak kt melaka..
mntak2 lah kt alamanda ader saiz...
Amin.. :)

Cikgu Fikri said...

ijat anuar...
bukan asic..
tp reebok zightech..
sgt smart kan?
huhuhuhhu :)

Cikgu Fikri said...

ijam..

amboh ko sorang jerk yg komen psl kopek pnjg..
yg len komen psl kasut...
hahahahaah :)

Cikgu Fikri said...

Moh kembara....
ha`ah..
agak besarlah gak..
huhuhu..
btol2,
kna syukur ader kaki..
org yg xder kaki tu lg kesian....

mohamad naim said...

hahhahaha..sian ko fiq..dr dulu sampai skunk x dpt nk beli kasut yg ko nak tu...x pe2..nnti dapat lah tu...lau kasut tumit tinggi dapat kau beli mesti kasut sukan dapat beli k...

Cikgu Fikri said...

Naim...

tumit tinggi?
kpala hotak ko...
ahhaaaha..
ha`ah,
aq mmg suka kasut tu..
smart bro.. :)

nur intan hazirah said...

hahahha tau xper...aku nak bli kasut running sbb sem dpn tuk kelas fitness jer dah de 2 kelas....2 blum kira program2 luar huuuu....tp mmg best

Cikgu Fikri said...

nur intan...

mmg best...
kasut utk abseiling nyer lain,
kasut dlm air nyer lain,
mcm2 jenis kasut ader... :)

MiSzy DiaN said...

apsal takde saiz??
kaki tu kecik sangat ke?/
hehehe..
ke besar??
takpe..
nati cari laa kasut lain yee..

cikuwada said...

kasut tu agak semart jugak :p
fusyoo,bwak mak tgk movie.. xajak lak mkn kt seoul garden

zazaw said...

apeee lagi cikguuu
silah lah
buat pembedahAN kaki
HAHAHAAHAHAHHA

-aNida OtHmaN- said...

salam fik...thank's sebab sudi Folow Bloq kakLOOng..haiippp..ehheeh

takdak saiz nuh..ha meh ALIKHSAN PENANG sOheh ada saiz FIK...ehehhehe

alalalal nak jugak tgk movie nie tapi tak kesampaian lg lah.....tgk movie ESTET pn leh tahan gelI hatinyaa..tambahlaa MAKLIMAH BALIK INDIA nie meSti lgi besh kan FIK....

saLam ukhwah dr PENENG KE MELAKA...

Cikgu Fikri said...

Misz Dian...

huhhhhu..
kaki besar woo..
biasalah kaki laki mmg besar2...
huhhuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

Misz Dian...

huhhhhu..
kaki besar woo..
biasalah kaki laki mmg besar2...
huhhuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

wada....


mmg smart beb kasut tu..
ha?
seoul garden?
xcukup masa lah smlm...
eheheheeh

Cikgu Fikri said...

zazaw...

hahhaaha.
masa nk badah tu,
kita bole mintak doktor tu ubah kaki kita ikut saiz yg kita nak ker?
hehehehhe

Cikgu Fikri said...

anida..


kak nida,
kt al ikhsn penang konfem ker adr saiz kasut fiq?
hehehehehhe..
cter hantu kak limah tu best tau...
estet pown nampak cm best...
tp, poster dia kurang mnarik kan?
ingtkna cter tu jnis yg borng,
rupanya klakar...
heheheheh..


salam ukhwah gak dr Melaka ke Penang.. :)

ijam ismail said...

aq sowang j eh...huhu...
kasut 2 unik la..
cantek tapak dy...

Cikgu Fikri said...

ijam....

ha`ah ko sorang jerk..
hehehehe..

mmg unik..
canteq..
harga pown cnteq dek...
huhuhhuh :)

cik aied said...

hari tu aku npk kasut tu kat alamanda...ko kan salu gi sane...nty nek cuti pegi la..hihihi

MiSzy DiaN said...

saiz brapa??
tak tan takda saiz kot??


p/s : kamu Si Jejaka yang hensem di blog saya.. :)

azreenazeman said...

anah!
da mengidam nk beli kasut sukan plak?
huhuhu..

Cikgu Fikri said...

cik aied..

ha`ah..
t aku nak try cari kt alamanda lah...
mintak2 ader saiz aku..
Amin.. :)

Cikgu Fikri said...

misz dian...

ala,
kaki laki kn bosar2...
ahahaha....

jejaka hensem?
yeker?
heeheeh :)

Cikgu Fikri said...

azreen...

kasut tu smart beb...
heheehehe :)

MiSzy DiaN said...

dah mula perasan laa tue..hehehe..
takde ar..
dah letak link kmu kt blog saya arr..
:)

Cikgu Fikri said...

heheheeh...
XDER AR?
sedihnyer...
ahahhaha..
gurau jerk..
wah, yeker dh letak link kat blog kamu?
thx... :)

MiSzy DiaN said...

yesSss!!
sb suka baca entry kamu..
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails