Sunday, January 23, 2011

Pernah Makan PISANG KAKI?

Assalamualaikum..

Tahu atau tidak aper yang dimaksudkan dengan Pisang Kaki..Bukan kaki pisang yer...Pisang maner ader kaki.. Penjodoh bilangan untuk pisang pown bukanlah seperti SEKAKI PISANG..

Yang aku maksudkan di sini adalah sejenis pisang yg bentuknya tak mcm pisang..
Sekali aku tgk, cm Tomato pown ader jugak.. Saper yg pernah makan buah ni?

cm sedap jerk..
Ha..cm tomato kan? sedap ker rasanya?
Aku pown sebenarnya tak pernah makan benda alah ni..Tapi, ader lah jugka simpan hasrat nak rasa buah ni..huhuuh..
Bagaimana aku tahu pasal buah ni?( ceciter...ceciter..)

Cm ni yer adik2..

Pada suatu pagi, ader soran gkawan aku ni, namanya
ANITH, Dia pinjam buku buah-buahan kat library..Tetiba tu, dia tunjuk aku satu gambar..Then, dia pown berkata-kata..

Fikri, pernah makan tak buah ni?


Aku yg dalam keadaan pelik pown dengan pantas dan tangkasnya mengatakan:
Font size
Ha? buah aper tu? cm tomato jerk..sedap ker?


Kwn aku ni cakap sedap...So, aku nak tanya korang yang pernah makan plak..

SEDAPKAH BUAH TERBABIT?

kredit to: GOOGLE IMAGE

p/s: thanks to NANA..sedap bgtau aku nama buah tu..sebab aku sudah terlupa..

56 comments:

cik aied said...

pisang kaki ke nama buah tu?
ayah aku suka makan buah tu..
tp die panggil buah tu buah kesemak ke ape tah..mcm tu la..aku lupa..
tp pada aku biasa2 je buah tu..tak la sedap sgt..hihi

Pja Ismail said...

buah ni fevret adik KAKAK pija! dia suka sangat makan buah ni. Ada masa g cameron, dia cakap nak pisang KAKI. Saya dgn tololnya 'pisang jenis apa ada kaki mak?'. Kena gelak. Ok, fine!
Lepas tu stop dekat kedai buah dan ada SANGAT banyak pisang KAKI. oh, ok. Buah ni, ingat betul-betul rupa pisang! T_T'
Kebodohan jelas terpancar di situ. T_T'

Rasa buah ni? Erm....takde sedap sangat kot kepada those yg bukan fevret. Kalau fevret sure laa cakap sedap! =)

Alamak, dh mcm karang entry kat sini. ^^'

toyolkiut said...

pnh makan..
sedap pisang biasa2 tu lg..

cik aied said...

fikri! hihi...dekat google cakap buah tu nama dia buah kesemek..bukan kesemak...tp ayah aku panggil kesemak..haha

qiki said...

sedap gak..manis2..
dlm english pggl persimmon... :)

try r mkn..

NICK IRFAN said...

apesal nama dia pisang? bukan tomato kaki? hmm...

Amiey White said...

Sedap tau...:D amiey suka pisang ni dari pisang kuning tu -.-"

Miss Sunshine said...

Buah tu sangat sedap..!

il ya na said...

macam tu ke rupe pisang kaki, kalau dia warna gelap sikit tu buah ape eh? plum ke? selama ni pgil buah tu pisang kaki. hihik. slh ke.

Nurul Ain said...

sedap ke??kat mane boleh beli pisang kaki ni??wuu!!~

Cikgu Fikri said...

aida..

yeker ayah ko minat?
ko tak minat ker?
huuhuh :)

Cikgu Fikri said...

kak pija...

haahahahahhah..
fiq suka bcer komen akak yg pnjg2..
kelakar..
tergelak2 fiq...
takpew..
fiq pown ingatkan pisang kaki tu cm pisang btol..
rupanya tak..
huuhuhhu :)

Cikgu Fikri said...

toyol kiut..

yeker?
ingtkan sedap cm pisang biasa gak.. :)

Cikgu Fikri said...

aied..

hahaahahha.....
aku terkejut ko anta 2 komen...
huhhuhu....
sggup search kt google tu..
tq.. :)

Cikgu Fikri said...

qiki....


wah...
siap bgtau in english lg tu..
huuuhuh :)

Cikgu Fikri said...

nick irfan...

hahhhahaha..
tak tau lah kenapa sejak azali namanya pisang kaki....
huuuh........

Cikgu Fikri said...

amiey white..

yeker?
mmg sedap ae?

Cikgu Fikri said...

miss sunshine....

huhuhhu..\
btol kah sedap?

Cikgu Fikri said...

il ya na....


huhuhuh..
yup..
itulah pisang kaki..
huhhu :)

Cikgu Fikri said...

nurul ain....

kat pasar ader kotttt...
fiq blom prnah rasa lg..
huhuhuh :)

Kembang Perawan 3288 said...

tak penah makan. rase oren + pisang + tomato kot eh..hahaha..

nampak kat pasar bangi kan..tp x pena beli

Cikgu Fikri said...

kembang perawan..
kat pasar bangi ader ae?
yg kt seksyen 1 tu ker?
yg slalu ader pasar malam tu ae?

zazaw said...

naaa
aku dah penah bac dah
dulu ade sorang bloger review sal buah nih
pelik lah name die
cikgu
mai bagi aku satuuuu

babykristal said...

buah ni sedap lorh..

NANA NAZIRA.. said...

aku dh agk dh ko akn wat cte nie ble ko tnye aku..
huhuhu..

Cikgu Fikri said...

zazaw....

owh, dh ade blogger lain yg review ae?
tak tau plak..
huhuhuh :)

Cikgu Fikri said...

babykristal...

btol ker sedap?
hjuuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

nana..

hahaahaaha....
cm tau jerk :)

::Budak Degil:: said...

sdp sgt!..
manis...try la.. :)

Cikgu Fikri said...

budak degil...

sedap ker?
t nk try lah..
huhhuh :)

atie said...

dah lama tak makan buah ni~

emieysandra said...

pnah pnah makan!
ehehe..rasenya biasa je, mybe bkn feveret akak

:)

Piasara said...

sedap tu..akak selalu beli kat pasar/pasar malam...kalau yang muda sikit cicah kuah rojak,mmmmm....

Encik Psychopath said...

takde bentuk kaki pun?

PUCCAnis said...

SEDAAAP...CARI JGN X CARI..MAKAN JGN X MAKAN..:)

Cikgu Fikri said...

atie....

huuhuuh..
means pernah mkn lah ni?
huhhuuhuh...

Cikgu Fikri said...

kak emiey...

prnah mkn gak?
biasa jerk ae?
igntkan sedap...

Cikgu Fikri said...

kak pia....

sedap ker?
anak2 akak suuka tak?
huuhuhu :)

Cikgu Fikri said...

Encik Psychopath...

tu lah psl..
saper lah bg nama buah tu..
huuuhu :)

Cikgu Fikri said...

Puccanis..

heeheeh.
beria2 suruh fiq mkn ker?
huuuhuuh :)

ijatnuar87 said...

eh,pisang ek...cam pelik jek pisang nih kan..siyes tak pernah tgk

il ya na said...

haah mmg sedap adeh kecur lak terkenang kan.

Cikgu Fikri said...

ijat...

huhuhu..
tu lah psl..
cm tomato kan?

Cikgu Fikri said...

il ya na....

confirm ker sedap?
t nk try raser lah..
huuhuuh :)

MiszMaryaNe said...

huyooo,
sgt unik nme pisang,
festime dgr ni, hehe..

Cikgu Fikri said...

miszmaryane...

yeker?
unik kan?
tp bentuk cm tomato...
huuhuh :)

NOOR FATIN said...

xpenah makan rasanya! huhu

Cikgu Fikri said...

noor fatin....

hehehe..
tak nak try rasa ker?

iniialahaku said...

hahaha..buah ni rpanya pisang kaki...omaigod,slalu aku nmpak kat pasar..aku buat xlayan je..

Cikgu Fikri said...

inilahaku...

ha?
tak layan jerk?
uhuuhuhuh...
ingtkan tomato ker?

penyejuk hati said...

buah ni mmg favourite lah..setiap minggu mesti mkn pnya..3 for £1 (^_^)

Cikgu Fikri said...

penyejuk hati...

wah..
tiap2 minggu mkn?
mmg mnt ker?
uhuhuhhuuh :)

student said...

serem tengok gambar-gambar ni...woha!

Cikgu Fikri said...

student...

knp seram?
huhhuuhuh :)

azreenazeman said...

konpem ke tu buah pisang ?
mmg pelik gler bentuk dye ..
tah2, pisang beracun ..
hahaha !!!

Cikgu Fikri said...

azreen..

confirm lah....
otak ko beracun..
klu beracun, bg ram rem pos lah..
nak?
huuhuhu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails