Tuesday, February 8, 2011

Bagai Nak Berak, disorongkan Mangkuk Tandas!!!!

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak ajar subjek PERIBAHASA!!! Peribahasa yg kita akan belajar pada hari ini adalah:

BAGAI NAK BERAK DISORONGKAN MANGKUK TANDAS!
Sila tulis dalam buku sebanyak 3000 kali yer murid2 utk kefahaman anda semua..

Dah selesai?

Mari dengar cikgu cerita plak..

Ha, ko pernah tak alami satu situasi di mana korang dah tak tahan nak melepaskan hajat, tapi...
sayang..seribu kali sayang..

KO SALAH MASUK TANDAS!

Aku pernah tau..Tapi, perkara ni bukan sekali , tp rasanya dah 3, 4 kali dah..
Yelah kan, cuba korang pikir, kalau dah selalu masuk tandas yg sebelah KANAN adalah utk lelaki, tapi kali ni, oleh kerana ko nak cepat, maka ko pown main redah jerk lah tandas sebelah kanan tu...Rupa2nya tu tandas pompuan!!!

Jadi, apakah tindakan ko?

Adakah lari?


Menyamar jadi seperti pemilik jantina sebenar utk tandas tu..(means, kalau laki jd pompuan, pompuan jd laki)

canteq tak akak?
hensen tak guwa?


Atau buat2 tak peduli..Janji dpt lepaskan hajat ko..

talk to my hand......


Pergh..masa tu, aku pown lari lah ke tandas laki sebab dah segan kan..Takkan nak main masuk jek...Kang tak pasal2 ader plak ko kena sumbat dalam sinki...
Tapi, masa tu nasib baik aku blom masuk ke dalam tandas tu lagi..
Tapi, kantoilah jugak dengan beberapa org wanita dalam tu...
Pergh...malu beb...


Ko mcm maner plak?
Ader pengalaman mcm tu?

43 comments:

idealistik kirana said...

Hahaha...lawak!!
Nk tulis peribahasa uh 3000x mmgla x larat kan.
Tp kirana pn pnah ade pglman mcm uh..
Time kat Angkasapuri pnye toilet..
Wahahah..
Tapi buat muke sengal je...=D

Cikgu Fikri said...

kirana....

hahhahahah..
yeker?
mesti segan kan? :)

aem-mie said...

penah2..ad mamat 2 kantoi msk toilet pompuan. .x tgk tnda dpn toilet la 2..haha..*jd saksi..

Cikgu Fikri said...

aem mi..

haahahaha..
dh tak tahan weh..
tak pandang pown papan tanda dpn tu..
huhuuh :)

aem-mie said...

haha..kes nie mamat 2 keje tgk hp kt tgn je bkn x tahan..laen la kalo x tahan 2..hehe

Cikgu Fikri said...

larh...
yeker?
ish..
teruknya..
yg kes aku lain tau..
kes tak tahan..
oh tidak..
tercerita plak...
syhhhhh..jgn bgtau org tau..
uhhuhh :)

cik gadis said...

gua pon besa gk jd..tp pduli apa,buat xtaw ja..konon gua laki pkai tudung..tp tyme nk kuar kna tgok line klear dlu..kah kah kah! :P

Penyair Senja said...

adesssss...pengalaman takde lagi laaaaa...;)

Cikgu Fikri said...

cik gadis?
ha?
serius ker weh?
gilak lah...
hahhahah..
berani mati tu..
huhuh :)

Cikgu Fikri said...

penyair senja...

takpew2..
jgn sedih..
aku doakan ko akan menemui pengalman tu..
boleh?
uhuhuhuhuh... :)

Lyza said...

teringat kt cerita sorang kwn ni..masa keje kt spore dulu..kes x perasan terus masuk toilet kaler pink (sebab klu kt spore toilet lelaki kaler biru)..bile dia kuar toilet tu..baru dia perasan sebab ada beberapa pompuan kt dlm toilet tu..malangnya dia terus diberhentikan keje oleh majikan seba dia dituduh "mengendap"..sian dia..satu pengajaran pd dia..

Ayuni said...

hikhik, peribahasa yg kelakar...

AfiQ said...

aiyooooooo!!!!!!! ak penah kene!!! sgt maluuu!!! hahahaah

cik aied said...

hahaha..talk to my hand! ngomong sama tangan! haha
aku tak penah lagi alami mende mcm tu..hihi

FariehanIbrahim [LBC] said...

adeh, kantoi nk mengendap yeee! haha! XD

Cikgu Fikri said...

Lyza...

Yeker?
kesiannya dia..
pastu apa jd kat dia?

Cikgu Fikri said...

Ayuni..

huhuhuu..
thx :)

Cikgu Fikri said...

Afiq...

hahahhaha..
tau xpew..
malu woo.. :)

Cikgu Fikri said...

cik aied..

hahaahh..
maner tau t ko alami jugak..
cehwah.. :)

Cikgu Fikri said...

Fariehan..

eh,
mner ader mengendap..
huuhuuh :)

.:padie_eyla:. said...

kawan gua pernah.! depan mata. lelaki semua terpaksa tunggu kat luar. hak3!

Lyza said...

pas dari kejadian tu..dia carik keje kt msia..skrg dia dh AM (satu ofc ngan kak lyza gak)Tula pengalaman dia akan ingat sampai bile2..tp member2 lain asyik dok gelakkan dia..hehe

idealistik kirana said...

hahah..agak segan la...tapi sbb toilet uh mmg yg keciq n xd petunjuk jantina, so slumber je.

tungkaran hati.blogspot said...

blog walking....! nice blog to watch out.

emieysandra said...

lawak2..erkk, 3000 kali k?malashh r cikgu ;P

nulhazwany abdul malik said...

bagai nak berak disorongkan mangkuk tandas. hehe

boleh pulak tersilap. haha

cik apple said...

kelakarnya....macam manalah sampai boleh salaah masuk tandas perempun ckg fiq....lain kali sblum masuk pandang2 dlu walaupun dah tak tahan ok...

AMMAR YASIR said...

comel gila mangkuk tandas tu..bhaahaha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

adooiiiii mangkukk tandas yang cumellllll itewww...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yupppp aku juga dah follow thanks baca blog aku yerrr

Cikgu Fikri said...

padiela..

yeker?
kesian kwn ko tu..
huuuuuhh :)

Cikgu Fikri said...

Lyza...

kesiannya kwn akak tu..
tak pew..
jd pengajrana utk dia.. :)

Cikgu Fikri said...

kirana..

larh..
tak der petunjuk jantina?
patutlaj main bedal jerk..
uhuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

tungkaran hati..

hehhee..
nice to meet u :)

Cikgu Fikri said...

kak emiey...

heheehehe..
jgn malas! :)

Cikgu Fikri said...

wany....

heheeheh..
tau xpew..
tersilap lah plak.. :)

Cikgu Fikri said...

cik apple..

heheehh..
dh tak tahan.. :)

Cikgu Fikri said...

cik apple..

heheehh..
dh tak tahan.. :)

Cikgu Fikri said...

ammar....

haahahah..
comel ker?

Cikgu Fikri said...

afzanizam...

heheheheh..
selamat dtg ke sni.. :)

mera zati M.z said...

salam ! cikgufiq... join tak gath 26 nih??

Cikgu Fikri said...

mera zati...

insyaAllah klu sempat..
fiq pergi....
mera pergi tak?
masa tu fiq ada seminar pendidikan...

uhhuhuhhu :)

kay-N said...

hahahahaha selalu saya main redah gak tandas ni..selalu tandas pompuan belah kanan gak kalau kat tempat kerja saya..sekali dah masuk cuak!! kuar balik tengok pintu..

sebek betoi!!! hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails