Tuesday, March 22, 2011

Aku Masih Tak Biasa Dengan Panggilan CIKGU!

Assalamualaikum...

Maaf sebab dah lamer tak update story mory dalam ni..(hahahah..baru 2 hari rasanya)...So, arini aku rasa nak berstory mory sket pasal PANGGILAN CIKGU..
Tapi sebelum tu, saper tengok ADIK-ADIKKU FINAL semalam? Best kan? Semua berbakat..Tahniah kepada pemenang...

Adik-adikku InsyaAllah BOLEH!
(abaikan muka aku yang kelakar tu)

Berbalik kepada tajuk utama..Sebenarnya pada hari Isnin aritu, aku, Zuhair Razak dan
Arif Samsudin telah mula sesi Pengalaman Berasaskan Sekolah kat SK JALAN PEGOH IPOH...So, ktorang kena lah pergi sekolah tu...

posing-posing WAJIB di hari first!

Si Zuhair ni nak main sorok-sorok belakar aku plak!
Kau ingat kau KURUS ker?


Seronok dapat jumpa murid-murid... Lebih-lebih lagi Arif Samsudin lah, sebab dapat jumpa cikgu lama dia...Siap cakap ngan aku cmni ha..

Fiq, aku rasa nak nangis jerk!!!

Dalam hati aku cakap, OVER JEK KO..(hahahahahha..giler jahat aku ni)

Tapi kan, even aku pergi sebagai seorang GURU, Aku masih lagi tak biasa dan masih lagi terbawak-bawak budaya zaman sekolah aku tu.....Nak tau macam maner?
1st sekali, masa nak pergi beli makanan kat Kantin, aku boleh plak nak beratur kat bahagian murid-murid...Siap macam nak berebut-rebut tu..hahaahahah...Tapi, tak der lah berebut-rebut over..Rebut-rebut manja jerk..hahahahaha..Nasib baik makcik tu perasan kat aku, then amikkan DAGING BURGER, HOTDOG ngan CUPCAKES COKLAT yang aku nak..(sajer wat capslock..hahaha)

2nd plak, masa masuk library, aku boleh plak nak duduk kat meja bawah..(meja ala-ala Jepun, untuk budak-budak)..Aleh-aleh ader cikgu tu tegur..

Err...saya rasa cikgu elok duduk atas meja..Bawah tu untuk murid-murid..
(Hahahahaha..kawan aku dah gelak-gelakkan aku..Memang sengal!)

3rd plak, ader sorang cikgu disiplin ni, depan murid-murid serius garang..Siap bawak rotan, main jerit-jerit..Kau tau, aku boleh rasa takut plak...Nak pergi kantin time bukan waktu rehat pown, aku takut cikgu tu marah...Aleh-aleh, biler aku pergi jerk Kantin, cikgu tu ader..
Siap ajak aku join sekali..

makanan 1st aku kat kantin tu..Murah beb!!!!


Pastu, boleh plak dia wat lawak..Aku dah tergelak-gelak dah..Memang dia seorang yang kelakar...Tapi, satu jerk pesanan aku kat cikgu disiplin tu"

" Wahai cikgu disiplin, kalau boleh, jangan jeritkan budak-budak kat depan mata saya..Saya akan teringat zaman saya kena panggil ngan cikgu disiplin dulu atas kesalahan
MEMBAWA AISKRIM KE BILIK DARJAH! "


cikgu, kalau saya bawak aiskrim besar macam ni boleh tak?


4th plak, sepatutnyer seorang cikgu, memanggil anak murid dengan panggilan KAMU atau AWAK kan? Tapi aku boleh nak panggil mereka semua tu ADIK dan aku sebagai ABANG..(huhuhu..Sorry dek, abang belum biasa lagi..)


Huhuhu..Biler aku teringat balik, aku rasa cam kelakar lah plak.(tak tau lah kau pun rasa kelakar cam aku rasa)..Tapi, sekarang ni, aku dah mula cuba untuk biasakan diri dengan panggilan CIKGU..Alhamdulilah...



CHOP! Baru aku teringat! Tadi ader sorang budak lalu sebelah aku, dia tegur aku macam ni:

ASSALAMUALAIKUM USTAZ!

Wah...terus terdiam aku..huhuuhhu :)

pssssssssssst: Aku serius kagum dengan Guru Penolong Kanak sekolah tu..Beliau sangat peramah dan Klakar habis beb..Yang paling aku suka tgk, Biler waktu kelas tamat, dia akan sapu kelas terakhir yang dia ajar tu..Sangat bertanggungjawab yer... :)

24 comments:

ila said...

panggil cikgu x biase.
tp budak tu panggil ustaz mesti suke ann..

hahha

Opah Kentang said...

wahhh..cikgu!
bestnyerrrr...hihihi. :P

ape2 pun cikgu memang terbaik lah!!

sekarang nie pun sume orang panggil ko cikgu! :)

all the best oke!!

makan aiskrim jgn lupe opah.hihih

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

kene biasekan lah! :)

il ya na said...

agaknye budak yg pgil ustaz tu tau kot fiq kekok di pgil cikgu..tu dia pgil ustaz. heheh. btw seronok baca entri ni. sbb cita2 nak jadi cikgu..tapi tak kesampaian..

Diya Edhayaa said...

seronok la kne pggil cikgu.. hehe..
best kn g pbs..

CikBulat said...

cikgu2.. cikgu garang tak?

zazaw said...

cikguuu
cikguuuu
eheheheheh!!!

aaa tetibe aku pun nak jadi jugak
lalalalalala

Sarah Sayuri Hartnett said...

trimas kerna singgah n sterusnya meMollow belog saye Cikgu Fiq yg tak biase dgn pggilan Cikgu....weee~~~

Awan Biru said...

Wah, ada gaya seorang guru cemerlang. InsyaAllah. Dengar cerita cikgu ni terasa pulak nak balik semula ke sekolah.

Cik Kamoo said...

cikgu fiq nie syomel jer akk tgk..he he he

Mesti murid2 tak takut sgt

Azwa Azee said...

hi cikgu..
hehehe..=)

Cikgu CTE said...

dah berbelas tahun jadi cikgu tapi saya tak pernah gelar diri saya cikgu dalam kelas...

selesa dengan menggunakan saya sahaja...

storyfromme said...

biasakan diri.alah bisa tegal biasa.

MiSzy DiaN said...

wahhh fiq..
baru aku ingat,. ko kan ada praktikal smentara kan.. hehe..
best kaa jadi cikgu??
ustaz yaaa.. hehehe..
selamat menempuhi alam persekolahan sebagai guru yaa..

cik mien said...

CIKGU!!!!CIKGU!!!!GIKGU!!!!
panggil ustaz pon boleh jugakkan sebab ckg fiq ni ada ala-ala muka alim cikit...hehehe...kenapa ckg fiq tak ajar budak sekolah rendah eak?????
GIKGU ADA BUDAK TAK SIAP KEJE SEKOLAH DAH MAIN INTERNET....

akubersamaCahya said...

aish.. kan blog pun nama cikgu fiq?? takkan tak biasa?? hehehe

bestkan jadi cikgu? bila tgk student yang mcm kita masa dulu2 lagik best! hehehe

elianesuriane said...

assalamualaikum cikgu fiq..!

Republic Aku said...

mesti anak murid suka dapat cikgu kiut ....hehehe

Bella Bell said...

assalamualaikum ustaz!hhehehhee

EJA said...

nice entry cikgu salam ziarah follow me back and komen ye tq :) http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/03/perangai-wanita-dan-cinta.html

emieysandra said...

itulah pengalaman berharga sbg bekalan ke alam cikgu, gudluckk fiq!

;)

RaZZUhAiR said...

aku memang kurus pun.. harap maklum..

~SYAZ~ said...

Assalamualaikum cikgu..
ngeee~
bestnye jadi cikgu ni.. :)

erma nazillah said...

thanks for this entry cikgu!!haha...okeh..akan bersiap sedia..InsyaAllah..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails