Saturday, March 19, 2011

APA ITEW PA.BA.SIN?

Assalamualaikum.....

Tahukah anda apa itu PA.BA.SIN?
Menurut Kamus Tatabahasa Akak-akak Koperasi Maktab aku, PA.BA.SIN bermaksu sejenis bahan kimia yang terhasil daripada campuran minyak sapi dan minyak labi-labi..huhuhhuu..Gurau jerk..Jangan kau percaya plak yer...
Ha, sebenarnya itu dalam sebutan jawi, kalau dirumikan, maka jadinya?
P.B.S!!!!
P untuk Pengalaman!
B untuk Berasaskan!
S untuk Sekolah!
Pengalaman Berasaskan Sekolah...


Yeah...hari yang ditunggu2 oleh bakal-bakal guru yang baru melangkah masuk ke program ijazah...
So, aku pown tak terkecuali dengan rasa excited tu..
Tapi kan, biler aku pergi taklimat PBS aritu, pergh..Banyak seh tugasannyer..
Rasa nak terberanak pown ader gak..(eh, tetiba jerk)
Tapi, biler difikirkan itu dah menjadi tanggunjawab, maka aku anggap itu sebagai CABARAN!
Yeah..chaiyok..chaiyok...

Kalau kau nak tau, masa aku menaip ni, aku sedang berada di rumah kawan aku yang berada di IPOH! Yeah..sem ni aku menggedik nak wat kat rumah kawan..Budak-budak lain ramai buat dekat rumah sendiri secara BERSENDIRI..Tapi, takpewlah, alang-alang menggedik kat Ipoh ni, aku bercadang nak test jugak Pusat Karaoke kat IPOH ni.. Best ker dak? Orang IPOH, maner pusat karaoke yang best kat ipoh ni? Jangan bawak aku kat Kelab Malam sudah lah yer..Kalau Kelas Tarannum ker, Fadhu Ain ker, InsyaAllah..

Tadi sebenarnya masa dalam bus, macam-macam jenis idea yang datang menyinggah untuk bercerita dalam blog ni..Tapi, aleh-aleh sekarang dah lupa plak..hurm..
Cuma yang aku nak cakap!

AKU GERAM DENGAN AKAK KAT DALAM BUS TADI!

Kau tau, aku sampai DUA KALI terbangun dari tidur, semata-mata sebab dia bergayut kuat-kuat dalam BUS! memang..memang..ish..aku nak mencarut jerk ni..Geram kotttt..Kau dah tua suara kau kuat macam Mariah Kari, cakao lah slow-slow..Orang lain nak TIDUR lah!!!
Huh!!!! Sorry geng..Tak pasal-pasal korang kena baca plak citer pasal akak tu..
Err..kembali ke Buletin Utama..aper yang kita bincangkan tadi?
Yer..pasal Pa.Ba.Sin kan?
Ha, so aku harap kamu semua doakanlah kejayaan aku dan kawan-kawan aku dalam menempuhi hari-hari selama seminggu ni, selama kami bergelar GURU SEMINGGU di SK.JALAN PEGOH IPOH!


Kepada mereka yang ber PA.BA.SIN, selamat berPA.BA.SIN yer..Semoga kalian semua sukses hendaknya..Amin.... :)

10 comments:

Republic Aku said...

semoga sukses dan berjaya.

soffea said...

wah.. cikgu ber pa ba sin di ipoh ke?? boleh la terjumpa di jusco ipoh.. hehe. kidding :)


selamat berPBS :)

Awan Biru said...

Semoga berjaya ya cikgu.
Karaoke boleh.
Kelab malam tak boleh.
Ya, say no to kelab malam.

kira kekuri said...

semoga sukses Fiq :D

storyfromme said...

hahaha...mariah kari malaysia :)

shada wentz said...

aku takot tp at the same time eksaited! ;p

gud lux wei. hee

Dyka said...

hahaha!

selamat PBS-ing cikgu!

XD

YaYaNsMuM said...

Good Luck, Cikgu..(^_^),
a'ah la...pasal Mariah Kari tu kan...yayansmum pun penah alami bende yg same...mmg hanginnn je satu badan kan..kehkeh...lagi sakit hati tu bila tgk org tu buat derk jerk kat kiter bila kiter pandang semacam...aisey....sabo jelah..

Opah Kentang said...

chettt..Opah ingat PA.Ba.Sin tu ape.
ehehehe.. :P

Owh ini lah aktiviti yang cikgu ckp kat Opah hari tu ea??

Nty update ape y korang dapat kat sane tau!

gud luck!:)

cik aied said...

good luck fikri!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails