Wednesday, June 29, 2011

AKU MALAS LAH NAK JADI BLOGGER!


Assalamualaikum...

http://1.bp.blogspot.com/-wHB60yj-c20/TWh2isQANLI/AAAAAAAACSI/WveyEqMA9WI/s1600/malas1.jpg

Eh, nanti dulu, jangan salah faham. Buka aku yang malas nak jadi blogger, tapi kawan-kawan aku. Ha, kenapa dengan kawan-kawan aku?
Macam ni, ada kawan-kawan aku yang macam pelik dan tertanya-tanya tentang kehidupan seorang blogger.
Contohnya, dalam kelas aritu, aku becerita tentang T-Shirt blogger dan juga gathering blogger dengan sorang blogger yang juga merupakan classmate aku iaitu BOLA-BOLA BULAT. Lepas tu, Ada sorang kawan aku ni gelakkan ktorang..
Bila aku tanya kenapa, dia kata:

Aku pelik lah tengok blogger-blogger ni.. Ada gath lah, t-shirt lah, macam-macam..bla..bla..bla..

Lepas tu, bila ditanya kenapa tak nak buat blog, katanya malas.. Sebab kena selalu update..
Kawan-kawan aku yang pernah buat blog, tetapi dah lama update pun suka bagi alasan MALAS..
Hurm.. kadang-kadang betul juga kata mereka, jadi blogger ni memang memerlukan kerajinan dan kekreatifan.

Jadi sekarang, aku tengah cuba menyemai sikap BERBLOGGING dalam diri classmate aku supaya mereka berminat untuk berblogging.. Takpew..bukan jadi blogger ni untuk famous jerk, tapi jadikan sebagai DIARI DIGITAL pun takpew kan? Biar mereka buang rasa `MALAS` untuk berblog.

Oh yer, mereka-mereka yang aku berjaya hasut untuk menjadi blogger ialah MARSHALULULALA dan MISS YAYA... Ha, korang jenguk dan followlah blog mereka..mereka ini newbie. huhuhu..

Aku juga semakin yakin dan pasti yang SEMUA classmate aku akan ada BLOG sebabn semester depan ktorang kena buat blog untuk subjek PENGAJARAN BM BERPANDUKAN KOMPUTER!
hehehehe..yes..dapat sebarkan lagi nilai blogging dalam diri mereka.. :)

12 comments:

sOFiAn said...

haha..bagus2....semaikan blogging spirit dalam diri kawan2...tapi aku pun kkdg malas nak update sebab xda masa....bekerja la katakan... :p

NURUL AINI NORAZMAN said...

dia blom kenal lagi siapakh blog,.kasi kenal dulu la tengok sangap xsangap nanti,.hahaha

AMMAR YASIR said...

Rajin-rajinkan update blog..hehehe... Ammar pun malas jugak update blog sekarang ni..huhuhuhu

cik aied said...

hahaha...semaikan nilai blogging eh? terbaik lah...huhu

yu said...

kite pun kadang2 malas juge..mm..xtahu nk masukkan ape..org lain mcm2 entry dorang masukkan, beribu follower...rase cam kerdil je dalam blog kite yg xseberape tu..hmmm

Si DauN CeRi said...

ada bagusnya blogging ni.. n ada jugak yg tak bagusnya. sebab niat x betul.. hehe tp oke la kan drpd buat keje2 x elok..



happy blogging ya!

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

teruskn berblogging ...goodluck ...

Faraa Eiman's said...

ahha , dowg ta rse ag nikmat berblog ;p
tp tu lah , kdg2 tade idea nak update susah gax , hehe

saiazuan said...

truskan blogging :D


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

emieysandra said...

bgus fiq,hidup cikgu blogger!!

pomot blog akak gk diorg..errr~ k bai. =.='

Munira Muhiyddin said...

tetibe aku terasa sebab aku pun slalu bagi alasan MALAS. huuu -.-

lululala said...

huhuuh...tq fikri fofular kn aq wlaupun x pown sbnrnye..hehhe..=))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails