Sunday, June 5, 2011

Pengalaman aku. Siapa Yang Cakar Kereta Itu?

Assalamualaikum...
Link
Cerita ini berdasarkan pengalaman aku beberapa hari lepas.


Masa hari Khamis aritu, lepas aku balik dari menonton X-MEN 1ST CLASS, aku dengan kawan-kawan aku pergi berkaraoke di Jusco Melaka.. Memang terbaek karok dia...SUPERB! So, lepas karok, pergilah solat maghrib, then baru balik...

Kat dalam kereta plak, budak-budak ni boleh plak bergaduh..Kau nak tahu aper yang mereka gaduhkan?

SIAPA LEBIH HEBAT?
Dato` CT vs Dato` Sharifah Aini vs Uji Rashid...

Adoyai..Aku asik tergelak jerk dalam kereta tu..ntah aper-aper ntah...Yang sorang tu sokong Dato` CT, yang lagi sorang tu sokong Kak Pah dengan uji rashid..Adoyau..Serius lawak...
So, masa gaduh-gaduh tu, tiba-tiba dengar bunyi:


picture credit to: SINI


krek...........krek.............krek.........

Panjang sangat bunyi dia..lama..aku dengan kawan aku dah rasa lain macam..Maner tak nyer..Dah lah masa tu Khamis malam Jumaat.. Lepas tu, ktorang sedang lalu di jalan gelap, yang kiri kanan hutan dekat area Sungai Udang... Haish..memang rasa lain macam lah...

Pastu, kawan aku pun tanya..

Weh, bunyi aper tu?

AKu cakap:

Macam bunyi kereta kena cakar jerk..Dah..dah.. Jangan tegur...

Terus ramai-ramai baca Ayat Kursi..Pastu, bunyi tu pun hilang lah..Aku ingatkan terus hilang, lepas tu ada balik.. Kejap ada..kejap takder.. Cam chipsmore plak..
Aku yang memang tadi asik menahan kencing jerk, memang rasa nak terkencing dah rasanya.. Haish...risau plak..
Kawan aku yang kat seat belakang dah diam dah... Mana tak nyer, bunyi tu datang dari tepi seat belakang..eeeeeee...seram plak rasanya biler tengah menaip entry ni..

Alhamdulilah, masa lepas jerk keluar dari jalan gelap tu..Agak-agak dah tiba kawasan terang..Bunyi tu dah takder.. Alhamdulilah.

Balik rumah, aku terus citer ngan mak aku..Mak aku cakap bunyi monyet kot..
Aku cakap, eh..takkanlah..berterusan cam tu,bunyi monyet?
Lepas tu terus mak aku keluarkan senjata rahsia beliau iaitu Pakej Ceramah selama beberapa minit..Ha, aku pun dengarlah..
Antara isi ceramah tersebut yang sempat aku salin (ye..ye ar jerk aku salin) ialah:

*Jangan balik malam-malam..
*Jangan lalu tempat gelap..(padahal tu jerk lah jalan nak balik masjid tanah)

Persoalannya.. Siapakah yang mencakar kereta itu? Biler aku tengok balik..Tak der plak kesan calar kat tepi kereta tu?
Hurm...adakah betul teori mak aku yang mengatakan itu semua adalah angkara monyet?
Aku plak fikir, mungkin ranting yang tersangkut kat bawah kereta kot..
Hurm....... Wallahualam..hanya Allah S.W.T sahaja yang mengetahui..


Dari Abi Ayyub ia telah berkata:

Aku telah menangkap satu jin betina. Maka Ia berkata kepada aku; lepaskan daku nescaya akau akan ajarkan dikau sesuatu. Apabila engkau baca akan dia, tidak akan memberi mudarat akan dikau oleh salah satu daripada golongan kami!

Aku berkata: Apa dia? Ia menjawab: Ayat Al Kursi. Maka aku pun memberitahu Rasulullah s.a.w. akan dia. Lalu dijawab oleh baginda: Benarlah, walaupun dia pembohong.

Renung-renungkan dan selamat beramal... :)

9 comments:

Mrs.PaPaDom said...

takutnye.. huhu.

teha said...

hahaha ! agk menakutkan :)

cucu umie said...

agk menakutkan juga..aduyai, nasib baik ayie biase lepak sg udng jer..hoho lgpon xbiase pon jalan area sg udng ke masjid tanah tu waktu malam..lalu pon waktu siang..huhu

emieysandra said...

fiq!!!!! akak sengsorang ni, sume dah tidor..grrrrrr~

Opah Kentang said...

uishhhhh..takut lak nk drive kan..ahaksz

Munira Muhiyddin said...

nasib baik aku baca pagi ni. so tak takut sgt. kalau x, memang tido x tutop lampu la smlm

Piasara said...

"nak balik kampung siang2 jer,malam2 tak nak...seramm?

Azham Vosovic said...

oh my serious seram! mmg keta u xde calar2 eyh? hurm....

kiwi said...

erk! seram pulak. ingatkan budak2 cakar/calar kete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails