Thursday, June 2, 2011

Filem X-MEN FIRST CLASS | SERIUS AWESOME!

Assalamualaikum......



Aku sebenarnya dah tempah awal tiket X-MEN First Class ni..sebab aku takut akan habis dibooking macam filem Kung Fu Panda 2....So, aku booking lah awal-awal.. Aleh-aleh aku tengok tadi, tak penuh pun hall tu... Baik aku beli on the spot jugak kan? Dapat student price...Hurm..Takpewlah..

Ok,saper dah tengok filem ni? Baru jerk keluar hari ni.. pergh...Filem ni memang awesome.. Aku memang fokus betul tengok citer ni.. Aku bayangkan macam aku yang berlakon dalam citer tu... Hahahaahha....
the cast of x men first class

Dari kiri Magnetto, Mystique, manusia maner ntah, Saintis bijak yang akan jadi mutan dan juga Professor X. Ni semua masa mereka masih muda...


Permulaan filem ni memang terbaek..Mengimbau zaman kanak-kanak Magnetto, Profeesor X dan Mystique.. Aku geram giler biler mak Magnetto ditembak, semata-mata nak suruh Magnetto gerakkan duit syiling guna kuasa dia...Huh...

Lepas tu, penonton akan dibawa ke zaman muda mereka.. Di mana Profesor X dan Mystique sangat rapat sejak dari kecil.. Lepas tu konflik Mystique kecewa dengan rupa paras dia, dan macam-macam lah..Memang betul-betul menarik kau ke dalam filem tu...

Aku paling suka masa Profeesor X dan Magnetto bersama-sama mencari mutan-mutan baru... Macam-macam mutan pelik yang aku ak pernah tengok dalam siri X-men 1, 2, dan 3 ada...
Contoh, macam mutan berkuasa puting beliung, mutan yang ada kepak ala-ala macam pari-pari lah..dan macam-macam lah... Kau jugak dapat tengok sikit macam maner STORM masa kecik..huuhuh.. Walverine yang sombong masa muda..

Tapi, filem ni mengaitkan unsur-unsur zaman selepas perang dunia kedua.. Di mana Rusia dna Amerika Syarikat dan juga Nazi...Macam-macam lah..Part yang mereka sibuk rancang perang tu, aku dah start boring, sebab aku tak tahu sangat sejarah perang tu..Huhuhu...

Lagi satu, kebanyakkan jalan cerita dalam filem ni, aku dapat agak aper yang akan terjadi..Namun, disebabkan jalan cerita yang menarik dan aksi yang terbaek..aku tabik!!!!

Filem ni sebenarnya menceritakan tentang permulaan kisah X-MEN yang kau pernah tengok dari X-MEN 1 sampai lah 3 tu...yang X-MEN FIRST CLASS ni lah permulaan segalanya... kau dapat tengok, betapa akrabnya Professor X dan Magnetto dulu.. sampailah mereka berselisihan pendapat...Ha....nak tahu macam maner? Jangan lupa tengok..Memang awesome...

Anyway aku bagi filem ni 9/10 MARKAH...

Dicop sebagai MESTI TENGOK!!!!! :)

picture credit to: SINI

7 comments:

zuhailazulkifli said...

ahhh, aku nak sangat tengok cite nehhh !!!

cucu umie said...

yes, xtgok lh..esok nk pergi ke melaka..xthu bila sempatnye nk gerk pergi panggung..hehe

emieysandra said...

uwaaaaaa..nk tengok!!

lom beli ag novel nora elena, nape? fiq nk bg hadiah ea. tengkiu3..ehehe.

missh chiorika said...

haha . belom tgk -.-"
tak thu bile dpt tgk :(

Mama Kembar 3 said...

tak sabar nya nak tengokkkkkk!

SyazWaniAmira said...

klu 9/10 wajib tonton la ni ;)

Firdaus said...

nie yg x sabar nak tgk nie..hehe ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails