Thursday, June 2, 2011

SAMBIL MENYELAM, SAMBIL BERSOLAT.

Assalamualaikum......

Tadi, seperti biasa, aku berjalan-jalan dalam bloggersphere, seperti biasa jugak aku akan singgah salah satu blog feveret aku.. Tiba-tiba aku tertarik dengan gambar-gambar tu.. Biar betul?
Sambil menyelam, sempat menunaikan solat..
Tak tahulah sekadar pura-pura ambil gambar bersolat, or memang betul-betul buat....
Apa kata aku bagi kau tengok dulu gambar-gambar ni...

http://2.bp.blogspot.com/-EH9441_R_wo/Tbz07K93I7I/AAAAAAAAHNI/-o4cLJ5LBDE/s1600/76158_1774555168635_1381999747_2031543_3046245_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-oJ9lHLIxcGI/Tbz0_hU2mAI/AAAAAAAAHNY/NeWECY0PC0Y/s1600/Berjamaah.jpg

seperti sedang mengangkat takbir..

http://2.bp.blogspot.com/-VqM7lukYOmI/Tbz07MTHgsI/AAAAAAAAHNA/SbHH4E-uPDA/s1600/1_891560790l.jpg

berdoa kepada Allah S.W.T


http://4.bp.blogspot.com/--wCoTTNmelQ/Tbz06ib_87I/AAAAAAAAHM4/VtZaSHN-QYw/s1600/1_871478852l.jpg

bersalam-salaman....


Amacam?
Aper pendapat kau?
Wah..kalau betul mereka sempat menunaikan ibadah dalam air, alhamdulilah..
Memang aku tabik...
Ternyata, di mana-mana sahaja, kita boleh bersolat, asalkan menepati syarat dan hukum-hukum solat.. Kan kawan-kawan?

Eh, tapi, nak sah, mesti bacaan tu terutama AL-FATIHAH didengari oleh telinga sendiri kan? Jadi, dalam air, dengar ker?hurm...........

Anyway, terima kasih banyak-banyak diucapkan kepada: SINI


18 comments:

Budak Botak said...

Waaahhhh, teruja tengok...

Entry terbaru -> Pertandingan Fesyen Tikus Di New York... (",)

Lieyda said...

err boley percaya ke cikgu?

: husna : said...

erk..apesal?dah tak cukup daratan ke nak solat?

Citarasa Rinduan said...

memang..dimana2 boleh tunaikan solat...

kak ayu pernah lihat gambar solat didalam peperangan..

Ajeyy Rawk said...

wahhh ! hebatt nie :)

cantekk said...

iye ke ni,,, ke ngambik gambo aje...

tp kan, lau solat dlm air... caner kekdahnye tu,, bace nye,, bile masa nye, time darurat ke... atas darat da tak slmt kot ;-p

hihi mekasih bkongsi cikgu fik

Awan Biru said...

Wah, solat ketika menyelam Awan tak pernah tengok. Wuduk dengan menyelam Awan tahulah. Tak susahkah mereka nak bergerak? Arah kiblat mereka tak berubahkah.

Gda Majidah said...

nak cakap sikit laa.
macam mana ye dia lafaz kan segala surah and lain lain? sebab dalam solat, segala surah dan segala lafaz kita kene lafaz dengan qul iaitu kata kata. hanya niat sahaja yang dilafazakan melalui hati :)

heee, just nk share :)

cucu umie said...

uwah, serious ker nie..kalo betol alhamdulilah..memang indah kejadian Allah ini.dimana shje kita boleh menunaikan solat..

kiwi said...

gak!!i_i biar betul ni?

Munira Muhiyddin said...

aik ?? hairan.

Azham Vosovic said...

unik....mcm kt indonesia...

sweet honeydew! said...

erk? pelik kott..

munirah said...

bestnye:) pengalaman cam tu susah nak dapat dan susah nak alami sendiri...

Cikgu Fikri said...

salam semua....
aku pun terfikir jugak seperti yg dikatakan cik gda...
sebab kalau solat, nak sah mesti betul qul kita..bukan main pakai sebut jerk dalam hati..bacaan Al-Fatihah mesti dengar oleh telinga sendiri kan?

cik aied said...

peh..cemerlang! huhu

LUTFI SYAFIQ said...

Allahuakhbar...

emieysandra said...

tol k ni? urmm..dlm kolam tu kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails