Wednesday, June 1, 2011

TOLONG! KENAPA KAD DEBIT AKU TIBA-TIBA DIBATALKAN?

Assalamualaikum.

http://theteendoc.com/wp-content/uploads/2010/11/help-sign.jpg

Masa zaman aku lepas SPM dulu, lebih kurang 18.MAC.2009 kot, aku pergilah jalan-jalan ke Melaka... Lepas tu, aku ditarik oleh salah seorang agen NARSQO yang menawarkan kad debit... Apa yang menarik perhatian aku ialah, aku akan dapat percuma pakej percutian.. So, tanpa segan silu, aku pun joinlah..Bayar RM299 rasanya...Maklumlah, masa tu fikiran budak-budak kan.. Tak tahu lagi tentang dunia luar ni..

So, lepas dah beberapa tahun, aku rasa pembelian kad debit tu satu perkara yang merugikan.. Sebab aku tak guna pun.. Percutian tu pun, lagilah aku tak sentuh, sebab aku tak der masa...Lagi satu, kawan aku ada jugak kad tu.. Dia ada masukkan rm50 dalam akaun tu.. So, dia kata,setiap bulan, dia akan ditolak RM3 dari akaun tu.. Dia pun pelik...

So, aku amik keputusan nak batalkan kad tu... Jadi, pagi tadi aku bergegas ke AMBANK GROUP, then pergilah ke kaunter untuk batalkan kad tu... Bila orang tu check kad aku, dia kata:

KAD NI MEMANG DAH CANCEL DAH PUN...

Aku tanya:

HA? MACAM MANER BOLEH CANCEL? SO, SAYA NAK BUAT APER NI?

Then, dia amik gunting, pastu terus potong kad aku then masukkan dalam tong sampah..
Dia cakap:

NOW, I DAH POTONG...SELESAI..

Sol, aku pun keluar dari bank tu... Tapi, sampai sekarang, aku tertanya-tanya KENAPA KAD AKU DICANCELKAN?

Tapi, sepanjang aku aktifkan kad tu, aku TAK PERNAH masukkan walau satu sen pun.. Adakah disebabkan itu, kad aku telah pun dicancelkan?

Hurm....pening..Aku takut, tetiba lepas dah bertahun-tahun, datang satu surat mengatakan aku ada berhutang dengan bank tu..Yelah kan, takut2 aku pun ditolak RM3 jugak sebulan..Padahal aku tak masukkan satu sen pun dalam akaun tu..Hurm.........

SAPER YANG TAHU TENTANG PERKARA NI DI SINI?

9 comments:

kiwi said...

wah, berisiko gk ada kad2 macam ni. macam cikgu la. tau2 kad dh cancel. kenapa agaknya ye?

cucu umie said...

uwah, ayie tak pernah kad debit pon sebb memang tkot yg bukan2 yg berlku..huhu better pky cash jer..

emieysandra said...

akak xtau lak sal ni fiq..ermm, ade cntct no syrkt tu @ website die k ape..cube berhubung, tnye lbih lnjut..risau gak tu, kang dpt surat minta bayar duit berlambak2 lak nti..

Budak Botak said...

X pernah lak ada kad2 cmtu selain kad bank.

Entry terbaru -> Katya Koren Direjam Sampai Mati Kerana Berpakaian Seksi... (",)

cantekk said...

ape lagi cekgu, pegi la talipon bank terus oke...SEGERA.

da lpas ni tayah guna kad ngarut2 oke..

emieysandra said...

wuu..jadi dj umah kwin tu..hik3

*fiq, akak xleh shout kt shoutbox fiq ;(

Khairil said...

salam, fikiran tenteram bila tak ada apa-apa jenis kad macam tu...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wahh cam tu jer pengakhirannya??

Anonymous said...

same bro,aku bru terpikir psl bnda ni.aku kena kt mlaka jgk,2009.lps spm mcm ko gak..aduii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails