Thursday, July 14, 2011

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOW PART 2 - SEGALA PERSOALAN TERJAWAB!

Assalamualaikum.....

http://images4.fanpop.com/image/photos/18300000/Deathly-Hallows-Part-2-harry-potter-18393627-408-604.jpg

Sebenarnya aku tak follow sangat movie Harry Potter ni.. Dulu-dulu masa zaman muda-muda adalah.. Sampai berazam nak simpan duit then beli NOVEL HARRY POTTER.. itu zaman sekolah rendah.. Lepas tu, biler dah masuk sekolah menengah, rasa cam malas pulak nak follow citer tu...

So, tadi, kawan aku mengajak pulak tengok citer tu.. Kononnya dia memang peminat sejati lah.. tapi, aku tak tengok lagi PART 1 citer tu... Tapi, takpewlah..aku on jerk tengok sekali dengan dia ... So, meh kita review sikit...



Permulaan citer yang menarik... Takder lengah-lengah masa, nak ulang tayang part 1... Tapi, sayangnya, masa intro tu, aku blur-blur sikit sebab aku tak follow citer tu dari part 1... Hurm..takpewlah..

Namun, lepas jerk intro tu, memang menarik perhatian aku.. Aku rasa teruja.. Mereka beria-ia mencari nyawa Voldemore yang banyak tu.. Macam-macam benda diowang musnahkan... Cawan emas lah, batu permata mahkota lah.. Dan, rupa-rupanya.......... ha, adalah, rahsia... kena tengok dulu, baru tahu....

Lepas tu pulak, banyak persoalan-persoalan dalam Harry Potter Season 1 and 2 dulu terungkai dalam season last ni...Nasib baik aku dah tengok Harry Potter yang dulu-dulu iaitu season 1 and 2.. So, rasa puas hati lah sebab persoalan yang timbul kat kepala aku masa sekolah rendah dulu, terungkai.... Kau bayangkan, baru hari ini, terungkai.. So, dah hampir 10 tahun kot, aku menunggu saat itu.. huhuhhu...

Antara persoalan yang korang harus tahu ialah :

Hubungan mak harry potter dengan..tutttttt... terkejut aku. Nak tahu dengan siapa? Adalah.....kena tengok sendiri...

Lepas tu pulak, korang ingat tak, masa season 1, kan Harry Potter ada main permainan tangkap bola emas terbang tu kan? Lepas tu, Dumbledore ada bagi bola tu satu kat dia.. Ha, rupa-rupanya, dalam bola tu ada........ RAHSIA..kena tengok sendiri...

Macam-macam lagi lah kau akan tahu... Huhuhu..Tak boleh citer panjang-panjang dalam ni.. Tapi, 1 jerk aku nak cakap:

ANAK HARRY POTTER SANGAT COMEL!!!!

Ha? Dia ada anak? Dengan siapa dia kahwin?
itu semua adalah rahsia..Kena tengok dulu..huhhuh..

So, memandangkan aku tak follow citer ni dari part 1, tapi, aku still rasa teruja dan masih lagi terbayang-bayang scene citer tu dalam kepala aku... Yang paling penting, segala persoalan terjawab juga akhirnya, maka Aku bagi 9/1o markah...

Dan diCOP sebagai MESTI TONTON!!!! :)

7 comments:

Blog Hangit said...

tak tgk lagi tapi buku dah khatam lebih 5 kali..dah leh jawab segala persoalan tu..hehe

..cik gugu.. said...

huaaaaaaaa nak tgk jugakk...!

AMMAR YASIR said...

Ammar baru je tengok tadi..best.... 3D

ZWAN SABRI said...

tadi aku pown ada tgk jugak harry potter kat cinema.. disebabkan aku guna 3d, mungkin effect dia btter sikit kut.. so, aku bg 7.5/10.. ;)

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Edy Fee

A.s.t.i.n.a said...

erk cikgu..

masalahnya dari siri 1 tak pernah tgk..

bak emel adress saya nak invite cikgu ke blog

dygastina@gmail.com

fnatasha.hafizi said...

whoaa...nak tengokk! tp kt besut xdak cinema lak.. -_-"

lily da bunny said...

alamak..klo la k.trg ni ad pwgam..da lme ak blari2 g tgok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails