Saturday, July 16, 2011

HAMBAR- ANUGERAH PLANET MUZIK 2011 | KEPUTUSAN PEMENANG APM 2011

Assalamualaikum....

Siapa di sini yang menonton ANUGERAH PLANET MUZIK 2011 tadi? Kau tahu apa yang terjadi? TERNYATA HAMBAR!!!!!
Serius weh... Aku sebenarnya tak puas hati dengan APM 2011...
Antaranya ialah:

Pentas yang tidak menarik.. Sangat kosong...
Sound sistem yang kurang memuaskan hati....
Persembahan yang memboringkan...
Ada persembahan yang aku target best, tapi nampak hambar disebabkan sound system..Contohnya, persembahan 3 Suara (Ning, Shila, Jac)...hurm...

http://4.bp.blogspot.com/-KxjF3XufyEw/TiBS86cFT5I/AAAAAAAACWQ/ELp88KCJW74/s400/anugerah_planet_muzik_2011.jpg

Huh..Memang aku tak suka weh.. AKu bukan nak kutuk pihak pengurusan, tapi memang kenyataan... Aku tak tahu nak cakap aper dah..

Tapi, satu jerk yang aku suka iaitu:

PENGACARA DIDIE ALIAS yang sangat kelakar... Permulaan jerk, dia jadi macam Lady Gaga, dengan pakaian yang kelakar.. Terbaek lah.. Pemilihan yang sangat bagus...

Penggunaan bahasa Zakiah Halim sangat bagus, cantik dan molek.. Aku sangat suka.. Lagipun, sekarang kat Singapura sedang berlangsung Bulan Bahasa, maka, bahasa haruslah baik dan molek..huhhuhu...

Dari segi keputusan pulak,
Aku serius bangga dengan Hafiz, sebab lagu AWAN NANO membawa tuah iaitu pemenang ANUGERAH LAGU TERBAIK!!!!

Oh yer, ni keputusan penuhnya...


  1. Vokal terbaik artis baru wanita - Amanda Amani (Lagu: Selami Cinta)
  2. Vokal terbaik atris baru lelaki - Sandhy Sandoro ( Lagu: Bunga Mimpi)
  3. Vokal terbaik duo/kumpulan baru - Anna Rafali, Sohaimi Meor Hassan, Ultimate (Lagu: Kalau Berpacaran)
  4. Duo/Kumpulan Terbaik - Ning Baizura, Shalin, Jaclyn Victor (Lagu: 3 Suara)
  5. Lagu terbaik Singapura - Lagu Teman The Lion Story feat. Zahidah Haramain Osman Haramain Osman
  6. Artis Singapura paling popular - Hady Mirza (Lagu: Angkasa)
  7. Lagu terbaik Malaysia - Hafiz (Lagu: Awan Nano)
  8. Lagu Terbaik Indonesia - Ari Lasso (Lagu: Cintailah Aku Sepenuh Hati)
  9. Lagu Singapura paling popular - Hady Mirza (Lagu: Angkasa)
  10. Lagu Serantau paling popular - Hady Mirza (Lagu: Angkasa)
  11. Lagu Terbaik Keseluruhan - Hafiz (Lagu: Awan Nano)
  12. Artis Serantau Paling Popular (Sepuluh tahun berturut) - Siti Nurhaliza
  13. Artis Wanita Terbaik - Rossa Harmoni Jalinan Nada & Cerita
credit to: SINI

Secara keseluruhan , aku bagi markah 5/10...

Aku harap, tahun depan, pengurusan penganjuran akan lebih baik.. :)

6 comments:

Elie Lily said...

xbest pun APM kali ni..T_T

ZWAN SABRI said...

Serius, aku baru jer taw yang APM berlangsung td bila aku baca entry blog nii.. Aiseyh, awat publisiti dia x hebat.. HUHU

MySuaraBlog: Lelaki Gemuk Sperma Sikit

sembil9n said...

aku pelik gila..event besar tpi audio problem...connection problem... haih~

Anonymous said...

hahahahaha acara yg sangat membosankan sekali, malu malu in. coba tengok acara AMI 2011 jauh lebih baik... penas sama nominasi pemenang yg buruk, kurang berkualitas... memang adakah artis malaysia n singapura yg go intrnational??? seperti agnes,shandy sandoro,dira,anggun,slank? lagu kalian pun tak didengar

Adiermi O'mida said...

yup...kebanyakan semua persembahan hambar...except Datuk Siti, Faizal Tahir, Rossa....mmg ade kait dgn sound system kot...

nway..congrats to Datuk Siti! Terbaek!!!

http://umikasum.blogspot.com/2011/07/siti-nurhaliza-pemenang-anugerah-planet.html

Erfano Nalakiano said...

Congratss! Buat para pemenang...
Saya belum sempat nonton. Siaran ulang di Indonesia hari Minggu besok... Saya jadi penasaran dengan 3 Suara.... :D

salam kenal cik gu... saya juga guru! salam kenal dari Indonesia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails