Saturday, July 2, 2011

Tadi aku berlari-lari anak.....

Assalamualaikum....

Ha, kepada mereka yang tak tahu, arini semua sekolah, Institut Pendidikan Guru dan lain-lain harus berlari secara serentak pada hari ini bermula pada jam 7.45 pagi.. Nak tahu tak larian aper?

LARIAN SERENTAK 1 MURID, 1 SUKAN, 1 MALAYSIA...

http://lh4.ggpht.com/-Z4Sj0VqEMxU/Tgzk1HtHoLI/AAAAAAAAGJk/g5HE3JiSo9k/banner1m1s_thumb%25255B4%25255D.jpg?imgmax=800

Wah...terbaek seh.. Even mula-mula tu aku rasa macam malas nak berlari.. (yelah kan, baik pagi-pagi tu aku tidur).. Tapi, biler dah belari tadi, aku rasa seronok dan segar.. Penat tu memang lah ada... Yang penting dapat memecahkan segelintir lemak-lemak yang sedang berkampung di dalam badan aku..hahahahahah..

Masa berlari tu pulak, geng-geng aku yang lain yer yer ar jerk cakap nak slow jog sambil bergosip.. Aleh-aleh biler larian dilepaskan, mereka semua dah ke depan.. Aku dah agak, memang janji2 manis jerk semua tu.... huuhhuh.. So, aku pun, berlari-lari manja lah.. Malas nak lari laju-laju....


Ktorang kat sini, biler nak berlari, hanya dibenarkan memakai baju MERAH, BIRU DNA PUTIH SAHAJA!!! Warna kuning tak dibenarkan.. Ha, nak tahu kenapa? Cer pikir..cer pikir...heeheeh...

Balik jek daripada larian tu, aku tengok SAILOR MOON kejap kat tv7, lepas tu aku masuk bilik, sambung tidur.. kau tahu aku bangun pukul braper? Pukul 3.45 petang.. Terus aku rushing amik wudhu then solat Zohor..

Masa dah bangun tu pulak, badan aku memang lenguh..Aduh.. Padahal dah buat cooling down.. Mungkin cooling down aku tak berapa betul kotttt... hehehhe...

Anyway, aku sokong lah usaha buat larian ni.. Bagus.. Aku suka tengok pensyarah aku berlari tadi.. Comel-comel mereka.. Ada sorang pensyarah tu, siap berpaut pada tangan aku..Hehheheh.. Aku tak kisah pun...

Ha, tu jerk lah aku nak citer arini. Dah lama rasanya tak bua citer tentang diri sendiri.. Asik buat citer pasal benda merepek jerk.. Kau lagi suka aku buat citer pasal benda merepek 0R bercerita pasal diri aku? Hurm..........

5 comments:

Citarasa Rinduan said...

sungguh

macam first time kak baca ttg kisah kamu
hahahhaha..
jgn marah.

Freaky said...

hehe kesian cikgu kena lari-lari anak :D

ila said...

rajen cikgu Fiq berlaRI.

cikgu kitorang siap cakap lagi mase lari tu "takpayah lari sakit kai je nnti"

student pon memang x lari sebab x de adiah pon.heh

Illiana Hidayah said...

hohoho...skali dgn cikgu dia pon bantai lari okkk...dh lama xlari..best kuar peluh! selesa!

cantekk said...

perghhh brape kilo da turun neh ??? ;-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails