Wednesday, August 10, 2011

BILA BULAN PUASA, MACAM-MACAM AIR PELIK YANG AKU JUMPA!!!!

Assalamualaikum...

Apa khabar semua.. Syukur alhamdulilah sebab broadband aku dah boleh guna... (tak boleh panggil beruk..nanti broadband aku merajuk...huhuhuh)... Tadi aku godek sana, godek sini, selak sana, selak sini, alhamdulilah boleh guna...

Aku sebenarnya nak citer satu benda berkenaan dengan air.. Agak-agak kau perasan tak? Dalam bulan puasa, macam2 air pelik yang kau jumpa kat bazar Ramadhan. Kan???
Ker aku jerk yang perasan macam tu? Entahlah wei... Bila bulan2 biasa, kalau kita g pasar malam tu, biasa2 jwek air yang dijual.. Milo, oren, laici, paling advance pun rasanya CARROT SUSU.. kan?
Tapi, kalau bulan Ramadhan, ha kau, macam2 jenis air dari suku kaum mana punya resepi ntah, terus dijual di khalayak ramai.. Alang2 tu aku nak tunjuk kepada kau analisis yang telah aku lakukan dalam bulan puasa.. (hahaahaha..over jerk analisis)

AIR JIMMY ASMARA

http://farm5.static.flickr.com/4048/4418200387_f1861fb893.jpg

picture credit to: SINI

Ha, aku 1st time jumpa air ni kat bazar depan maktab aku... Mula2 aku ingatkan, air ni air fruit punch ker, ntah haper2 ntah kan... Bila aku tanya, makcik tu kata AIR JIMMY ASMARA...
Bila aku cakap, air ni rasa macam maner?
Dia kata macam ni..

Kau nampak tak 7ELEVEN yang kat depan tu.. Pernah mnum AIR SLURPEE tak? Ha, rasanya macam tu lah.. Cuma dalam versi CAIR...

Apa lagi, aku terus beli.. Memang sedap dan menggoda perasaan.. Saper yang nak resepi tu, pergi lah search kat internet yer.. ALa, guna google pun boleh...

AIR KELAPA LEMON

http://3.bp.blogspot.com/_3Smky2nw9lE/TG0_nLgnckI/AAAAAAAAI30/ZdHCefe54IA/s1600/1208201016396.jpg

picture credit to: SINI

Ha, yang ni pulak, aku tak pernah rasa.. Tapi, kawan aku yang promote.. Katanya, kat Bazar PKNS BANGI yang panjang sampai ke hulu dunia tu, ada jual.. Sedap katanya.. Aku denga rpun cam teringin nak rasa, tapi bila memikirkan kesesakan di bazar PKNS BANGI TU, Aku batalkan jer lah hasrat aku... Mencabar weh kalau pergi bazar tu. AKu rasa macam masuk AMAZING RACE BANGI plak.. Nak kena bersesak2 semata2 untuk menu berbuka puas ayang dihajati..huhhuhu...Err.. korang pernah minum air tu?

JUS TIMUN



Ha, yang ni pulak aku jumpa kat bazar SEKSYEN 16 BANGI... Aku pernah rasa dulu.. Serius menyegarkan.. AKu memang suka.. Tapi, biler lecture aku pesan lebih kurang macam ni:

FIKRI, JUS TIMUN TAK ELOK UNTUK LELAKI..

Aku terus batalkan niat aku sampailah sekarang.. Tapi, rasa teringin nak minum tu, memanglah ada.. Cuma, jangan minum selalulah.. Nak tau tak sebab aper tak elok untuk lelaki? Ha, cuba tanya orang dewasa yang sedang berada di sekeliling anda....

TAPI!!!!!
WALAUPUN BANYAK JENIS AIR yang dijual..Pelik ataupun tidak, aku tetap mengakui kehebatan air ni.. Kalau dapat seteguk, alangkah nikmatnya..Memang betul2 penghilang dahaga.. Kau nak tahu air aper?

Ni dia!!!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


AIR MASAK!!!!



Sedapnyer!!!!!!

SEKIAN TERIMA KASIH :)

4 comments:

iqapika said...

makcik saya buat jus timun masa majlis kahwin kakak saya.. serius macam, 'pehal makcik aku ni?? nape tak buat jus sayur salad je..?'

tp mmg refreshing.. oh.. dan saysa perempuan so tak harmful la sangat kalau nak minum jus timun byk2.. muehehehhe

dayu_myself said...

air masak = sdp,lazat,sihat,x kena kncng mnis,mrah,mdah ddpti,halal,boleh mnghlngkn dhga dan lain2..

muahahahhaha...^___^

b a m b a m ' s said...

tapi sirap sejuk lagi best!! ahhahaha

Yana Farinha said...

hye... nice blog... dah folo awk.. jom singgah blog kita. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails