Monday, August 1, 2011

PERNAHKAH ANDA MAKAN DURIAN GORENG TEPUNG?

Assalamualaikum...

Wah, sekarang ni sememangnya musim durian kan? Mana-mana jerk pergi, mesti ada durian, tak kiralah di kampung, di desa, mahupun mungkin di Pavilion..hahahaha..

Aritu aku balik kampung, memang semerbak bau durian kat rumah aku. Tapi, sebenanrya, aku tak berapa suka dengan durian.. Dulu, memang aku suka, tapi biler dah lama giler tak makan, minat tu dah takder... Kadang-kadang rasa trauma jugak biler makan durian, mesti ada yang pahit.. Terus minat kat durian tu hilang.. hahhaahha..

TAPI!!!!!!!!

http://2.bp.blogspot.com/_KR0_tx-rV1M/Sf5N5UOA1oI/AAAAAAAAC6Y/ZuVEAGF5zno/s400/IMG_5925-1.JPG

Tapi, kalau Durian Cheese Cake Secret Recipe

atau

http://1.bp.blogspot.com/_svAejOZ6rL8/SNND16lc7HI/AAAAAAAAAuA/50jbgc0apS4/s400/Duren+Duren.jpg
Duren-duren Big Apple, aku memang suka.. Tak tahu pulak kenapa.. Yang penting sedap...

Ha, sebut pasal durian ni, tadi aku terjumpa pasal DURIAN GORENG kat salah sebuah laman sesawang ni ha.. Tak sangka pulak ada.. Selalu aku angan-angan jer, sama ada ada atau tak.. Rupa2nya ada.. Ha, nak tengok?




Ha, nampak macam sedap kan? Saper yang pernah makan? Durian Goreng Tepung? Ada jugak yang panggil CEKODOK DURIAN...huhuhhuh... Sape yang pernah makan tu, cer citer.. Manalah tahu, boleh jadi menu baru untuk berbuka puasa pulak.. huhuhuh :)

4 comments:

amniey91 said...

la ingatkan apa...cik Am lau kat kg..mmg slalu makan cekodok ni..pengganti cekodok pisang kalau pisang xde..hehe
tp kna tnggu musim durian la..
sedap gak rasa dia..cam big apple punye donut..haha

kira kekuri said...

tengok benda 2 kin lapar ohh.huhu

Mas said...

selamat berpuasa fiq...
cokodok durian @ durian goreng ni, kak mas pun baru jerk tahu...
kak mas dah buat banyak kali dah lepas mencubanya kali pertama...
memang sedapp..
rasanya ala2 cempedak goreng...
fiq boleh tengok kat sini yerk,

http://mas-dapurmas.blogspot.com/2011/04/cekodok-durian.html

harap dapat membantu...

사유리 하나 (SaYuRi) said...

Jeng jeng 1st Tyme dengar durian goreng ni !!!
Boleh cuba nanty hahaha
~Salam Ramadhan ~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails