Wednesday, October 26, 2011

MENAKJUBKAN! TAHUKAH ANDA BERAPA HARGA LUKISAN INI?

Assalamualaikum.......

Saper kat sini yang suka dengan benda seni.. Ha, mesti ramai kan.. AKu pun cukup suka dengan benda-benda seni ni.. Semestinya kalau kita minat, kita sanggup lakukan apa sahaja, termasuklah membida dengan harga yang cukup tinggi untuk sebuah lukisan jerk kan?

Ha, sekarang aku nak korang teka dulu, berapa harga lukisan di bawah..



Dah teka dah? 
Nak tahu jawapannya?
Jawapannya adalah:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(lama giler tak main scroll bawah macam ni)

£60,000

60 000 PUNDSTERLING OK!
60 000....
hanya untuk LUKISAN YANG KOSONG..

 Ketika melihat sepintas lalu lukisan ini, korang mungkin akan akan berpikir bahwa karya ini merupakan aksi kosong sang pelukis, kerana apa yang ada lihat tidak lebih dari sebuah kertas putih kosong dengan garis hitam yang mengelilinginya ditambah dengan tarikh pembuatan yang berada pada kanan bawah.

Namun siapa yang menyangka kalau karya artis Bob Law ini akan dilelong dengan harga 60.000 pundsterling.

Karya yang ia namakan Nothing to be Afraid of V 22.8.69, dielong pada penjualan seni kontemporeri Bonhams.

Korang nak tengok siapa BOB LAW? Ha, ni lah dia.. Kalau korang search google, korang akan tgk lukisan dia yang lain pun, dalam bentuk kosong gak...



sumber : DAILYMAIL UK


Wah.. bayangkan adik korang yang sekolah tadika tu lukis benda alah bukan2, lepas tu dilelong sampai 60 000 pundsterling..MANTAP SEH!!!!!!!! :)

9 comments:

cikgu ainura said...

wow.. lps ni, anak murid akq lukis.. akq nak jual laa.. laku tak ek agak2nya.. hehehe

Yui Light said...

Pergh...dasyat gila ._.

dayu_myself said...

pergh...lps ni nak lukis smbil tdo pun boleh gak sbb ad seni pe kan..haha

♥ MS ♥ said...

tengok cam biasa je --"

rutikeben said...

lepas ni semua boleh jadi pelukis

mi.yu said...

nothing is impossible :)

ain dzaya said...

artist nie mendalam sungguh cara pemikiran dia..
org nye sempoi aje..

ain pun ley bt jugak..
ehhee..

cantekk said...

diorang ni buta seni. =D haha

Awan Biru said...

Mungkin pada tarikh tersebut ada berlaku kejadian sehingga tercetusnya idea untuk membuat lukisan itu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails