Sunday, October 23, 2011

TUTORIAL | CARA MEMBUAT TELUR BERBENTUK HATI

Assalamualaikum....

Wah..mesti ada diantara korang yang suka tampil unik dan menarik semasa menyediakan sarapan kan? Sama ada untuk gegurl or boboi tercinta korang.. Mahupun pak guard tersayang di tempat kerja..huhuu..

Jadi hari ni aku rasa nak tunjuk gambar tutorial tentang cara-cara MEMBUAT TELUR BERBENTUK HATI..
Ha...terlus rebus tau...kalau telur goreng tu senang jerk..guna acuan bentuk hati..hehehe..

Ok, dah sedia?

Bahan-bahan:

Sebatang buluh diraut sederhana sepanjang 15 cm.
Kertas minyak or apa2 alas..(guna kertas buku latihan kotak-kotak milik adik korang yang masih bersekolah rendah pun boleh gak)
Getah pengikat
Dan.semestinya..
TELUR REBUS yang telah dikupas....


Ha..kalau susah nak kupas telur tu, mak aku ajar, masa nak rebus telur tu, pastikan letak sedikit garam kat air rebusan tu..Biar senang nak kopek...

Ok, cara-caranya plak..Tak payah explain..Fahamkan berdasarkan gambar di bawah..hhuhhuhhu...

http://thechive.files.wordpress.com/2011/08/see-what-you-did-there-2.jpg?w=500

credit to: SINI

Ha..... macam mana? Faham kan? Nanti try lah kat rumah.. Lepas tu, kalau jenis yang suka menghias juadah untuk tetamu tu.. Boleh hias kat mee goreng, mee hon goreng..Hurm..mesti menarik kan?

7 comments:

cik CT said...

cam tu je?hahah..senang sgt...

laskar pelangi said...

kalau suami masak macam ni kat wife dia..mesti romantik habis..hik3

ain dzaya said...

ta sangka cgu expert bab2 masakn nie,,,hehe

cikgu ainura said...

wow.. nice... mmg menarik.. akq nk try la nnt... hehehe :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mmg menarik

~Nana 귀여운~ said...

saya dah try :) mmg cute..sayang je nak makan..huhu

ahsfantasy24 said...

Wah........
kelihatan sangat cun!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails