Saturday, November 12, 2011

ULASAN AKU TENTANG ANUGERAH INDUSTRI MUZIK 18 | ULASAN TENTANG AIM 18 !

Assalamualaikum...

Pergh..aku barus habis menonton AIM 18 atau ANUGERAH INDUSTRI MUZIK 18 tadi.. Pergh..memang mantap seh penganjurannya.. Bagai langit dengan bumi kalau nak dibandingkan dengan tuttttttt.. Kalau sesiapa yang tengok tadi, mesti rasa puas hati.. Ok,walaupun tadi, aku tak berapa tegnok full.. sebab aku tengok selang seli dengan PERLAWANAN HOKI FINAL MALAYSIA VS AUSTRALIA, tapi aku tetap gak bagi ulasan aku yang tak seberapa ni, dari kaca mata aku sebagai penonton..



MERIAH!!! Serius meriah.. Yelah kan, lagipun, tempat nak gempak.. Buat dekat Stadium Putra Bukit Jalil, lepas tu dengan penonton yang ramai... Sorakan yang padu.. Tepukan yang gemuruh.. Memang sah-sah lah meriah kan??? Ktorang yang menonton kat TV ni pun rasa teruja dengna AIM 18, ni kan pula mereka yang berada di stadium.. Huhuhu... Aku rasa, sorakan kitorang dah macam sorakan bila Malaysia menang perlawanan HOKI FINAL bila menentang AUSTRALIA tadi... Serius gamat...Syabas diucapkan kepada Malaysia..

Pengacara yang  GILER-GILER!!!! Hahahaahha.. Memang gandingan mantap... ZIZAN dan DATUK AC MIZAL.. Serius aku tak tipu.. Kawan-kawan aku yang lain, gelak macam haper... Kuat giler bila tengok Zizan dan AC MIZAL.. Aku paling tak boleh blah, bila ada sorang penerima anugerah tadi tu, berucap lama giler... Sampai, Zizan nak celah pun rasa serba salah.. Lepas tu, penonton kat stadium plak duk menganjing.. Siap main tepuk2.. Huhuhu... Takpew, kita bagi peluang kepada orang yang menang tu untuk berucap.. Lagipun tu rezeki dia.. Kan?

PERSEMBAHAN ARTIS YANG MANTAP!!!! Yes..aku memang suka persembahan artis pada malam tu.. TERUTAMANYA, ha aku rasa semua mesti teruja dengan persembahan ARTIS YOUTUBE!!!! NAJWA LATIF dan GREYSON CHANCE yang diterbangkan khas dari US!!!! Pergh.. serius mantap budak laki tu nyanyi... Lebih-lebih lagi bila dia berduet dengan NAJWA LATIF utnuk lagu PAPARAZZI.. Pergh..budak laki tu dah lah kecik, tapi suara dia mantap.. Siap main piano plak tu.. Memang terbaik...
Ni muka GREYSON CHANCE...

 
 14 TAHUN.. tapi, vokal dia cam belum pecah lagi..

Lagi 1, aku suka persembahan EZAD, MEGA, AXL dan ZAMANI yang menyanyikan lagu kegemilangan korang... Memang aku rasa penonton semua terpukau dan turut sama menyanyikan lagu2 cam tu.. Pergh..terbaik!!!!!!!

Keputusan yang memuaskan hati.. Walaupun tak semua target aku kena.. Terutama kategori LAGU B.MELAYU TERBAIK YANG DINYANYIKAN ARTIS LUAR NEGERA.. sebab aku target MAHER ZAIN memang.. Tapi, dimenangi oleh ROSSA.. aku still gak rasa puas hati... Yang paling aku puas hati bila anugerah yang aku paling suka.. COVER ALBUM TERBAIK dimenangi oleh AIZAT!!!! Aku dah lama giler minat dengan cover album yang bentuk cam surat tu.. Nak tengok? Ni dia..


unik kan?????

Oooooooooopppppppppppps...lagi 1..aku ingatkan SEDETIK LEBIH menang LAGU TERBAIK..dan JACLYN VICTOR menang VOKAL TERBAIK DALAM LAGU..tapi, kedua-dua lagu tu dimenangi oleh YUNA untuk PENAKUT... hurm..mungkin rezeki YUNA kan?? Paperpown, tahniha kepada semua pemenang!!!! :)


Ok.. Tu saja ulasan untuk malam ni.. Oh, ni dia keputusan penuh yang bersumberkan dari BEAUTIFULNARA Credit to him... :)


 KATEGORI ARTIS BARU TERBAIK – Najwa
KATEGORI LAGU POP TERBAIK – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
KATEGORI LAGU NASYID TERBAIK – Pedoman (Nora Feat V.O.U)
KATEGORI LAGU POP ETNIK TERBAIK – Joget Tak Senag Hati (Adibah Nor)
KATEGORI LAGU INGGERIS TERBAIK – Got To Go (Najwa))


 KATEGORI PERSEMBAHAN VOKAL B’KUMPULAN TERBAIK – Beribu Sesalan (Jac,Ning,Shila Hamzah)
KATEGORI LAGU ROCK TERBAIK – Pelita (A.P.I)
PEMENANG KATEGORI VIDEO MUZIK TERBAIK – Susun Silang Kata (Aizat)
KATEGORI LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK YG DIPERSEMBAHKAN OLEH ARTIS LUAR NEGARA – Ku Menunggu (Rossa)
KATEGORI KHAS ARTIS MOBILE CELCOM TERBAIK – 6ixth Sense
ANUGERAH KEMBARA – Yuna
ANUGERAH SRI WIRAMA – Beh Suat Pheng
PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (LELAKI) – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
 PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (WANITA) – Penakut (Yuna)
LAGU TERBAIK AIM 18 – Penakut (Yuna)


 KATEGORI ALBUM TERBAIK AIM 18 – The Malaysian Philharmonic Orchestra Celebrate 25 Years of Sheila Majid (Sheila Majid)

Macam mana respon korang untuk AIM 18 pulak? Ok ker??

9 comments:

Anonymous said...

uh..termiss la pulak.tv mana tayang ni??? :(~

sugar2 kapas strawberry said...

tak tgk aim.so takleh nk bayangkan

beLLa said...

samela. ktepon rse AIM kali ni memang gempak abes ! tak sempat bosann ouh !semua best2! dr segi performance, mc, org y dpt award semua bestla. td tgk greyson tu mcm harry potter mse kecikpon ade gak. hehe

fiqah said...

sy stuju komen2 di atas..best smpai fokus ngdp laptop tergnggu.haha.berbza time tgk Anugerh skrin..huhu

azalia hjsalleh said...

okaylah. not bad

cantekk said...

ala...tak tgk...kje...

mane nk tgk ulangan dia ek.. xjmpe pon kt youtube

nabByla said...

napa bella tak tengok pun AIM nie? hmm..

~Nana BamBam~ said...

alaaa..cikgu..saya terlepaas tengok AIM 18...hummm :(

Fatin Najwa said...

thanks for the info . tak tengok pun sebab ................... tetido . haha :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails