Friday, November 11, 2011

APA AKAN TERJADI KALAU MURID TAK SUKA DENGAN SUBJEK MATEMATIK?

Assalamualaikum.....

Aku yakin dan percaya, mesti ramai yang minat subjek MATH masa sekolah dulu kan? Ataupun, kalau lebih extreme, subjek ADD MATH yang memang TERLALU mudah untuk DIJAWAB...mudah ker? huhuhuhh...
Tapi, aku jugak yakin dan percaya bahawa tak semua pelajar minat subjek MATH di sekolah kan? So, menjadi tugasan guru atau bakal guru untuk merancang strategi yang terbaik bagi menarik minat pelajar terhadap pengajarannya...

Ha, tapi yang aku nak tekankan kat sini.. Apa akan jadi, kalau murid kita tak minat dan rasa sungguh boring untuk subjek Math.. Nak tahu apa yang jadi?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sumber : SINI

Ha, tengok tu? Tak senonoh kan? Tapi, jangan risau.. Tu bukan terjadi di negara Malaysia.. Tengok tu, negara mana ek? Hurm.. paperpown, sama-sama kita mengharapkan agar generasi muda kita menjadi lebih cemerlang dan proaktif secara menyeluruh dari segi kognitif, afektif, psikomotor.. Amin  :)


16 comments:

cikgu ainura said...

wowwww.. seksinya....:)

cik nanie saat :) said...

hohohoo.. maths in primary n secondary is most intresting subjct.. but in U, owh.. dem! why i choose maths for my major course? it's totally out from my intresting sbjct... huhuu.. :P

p/s : ade doa untuk kembalikan minat utk sbjct math x?

murabbi peez said...

ye kew..bhayaa

cik anum said...

adoii,
wlaupon sy salah sorang yg tak suka
math.....
tp xterpikir smpai nak buat mcm tu.
ahahahah.

math? pening3.. haha

syazana amira said...

amboi.. hahahaha

miezah said...

HAHA ! sangat kretif disitu . :)

fiqah said...

pening nk lukis graph pnya psl..hahaha..

azalia hjsalleh said...

bahaya budak2 zaman skrg.

emieysandra said...

die lebih pd seni tuuu :D

Gen2Merah said...

eheheheheh.... budak2 skrg.. macm2... heeee

cantekk said...

kretif kpale otak murid tu ye..

tak ske la bab kira2,,
tp nsb baik la dpt C aritu,,jgn repeat sudaH..

Cinderella said...

haha..kreatif :)..rugi x buat mase paper addmath dulu hehe

Faridzuan said...

Dia sedang mengekspresikan jiwanya kerana dia tidak suka dengan subjek add maths, sama macam saya. saya tidak suka add maths.

sugar2 kapas strawberry said...

tak suke maths

Onitsuka_hana said...

macam2 la

Madz 'Awadah said...

pelajar2 tak suka math sebab mereka rasakan math tu terlalu complicated utk djwb...mls nk hfl formula...and tak nak pening kepala tengok nombor lama2...tapi, saya peminat setia subject math n addmath...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails