Friday, November 18, 2011

PERNAH RASA TAK TAHAN NAK BUANG AIR DALAM EXAM?

Assalamualaikum...

Ha, semalam aku ada bagitahu tentang AKHIRNYA KINI PASTI kan? Aku rasa, mesti ramai dapat agak.. Huhuhu.. Tentulah sekarang student2 IPG sedang MERDEKA sementara sebab EXAM dah habis.. huhhuhh.. Kenapa plak merdeka sementara? Sebab tahun depan dan tahun-tahun akan datang, EXAM akan menjelma jugak!!! Ha, masa tu memang minggu senyap lagi sunyi asrama kerana semua sedang study..huhuhu..

Ha, ni aku nak citer pasal apa yang berlaku dalam dewan exam.. Agak-agak kau pernah tak rasa camner aku rasa? 


Semestinya mesti kalau korang dah siap awal dalam exam, mesti nak keluar awal kan? Begitu jugak dengan aku.. Tapi, apa yang aku hadapi rasa cam kelakar plak sebab nak keluar awal... Aku sebenarnya rasa nak buang air kecil yang teramat sangat masa dalam exam.. Nak pergi tandas dan masuk balik ke dewan exam, rasa cam malas plak.. So, aku berusaha untuk habiskan paper aku secepat mungkin..

Mesti kau tahu macam mana gaya tahan kencing kan? Ha, cam tu lah aku buat sambil jawab soalan exam.. Orang kat sebelah aku tu dah pelik dah dengan aku.. Yang aku kelakar plak, ada PENSYARAH yang jadi pengawas tu nampak.. Dia rasa cam pelik tengok aku tergoyang sana, tergoyang sini dalam exam.. So, dia pun datang dan BAGI KERTAS LEBIH kat aku.. Dia ingatkan aku nak mintak kertas lebih untuk jawab esei..Adoyai...

Lepas tu plak, kebetulan masa tu, aku jawab paper PEND.JASMANI.. Kau tahu jerk lah kan, kalau jawab paper PJ, mesti kena buat gaya untk lebih faham lagi soalan.. Terutamanya subjek PJ tu tentang PERGERAKAN ASAS.. Pergh..masa soalan tu plak, tentang cara memukul.. So, aku angkat tangan aku, dan buat gaya pukul memukul... Tetiba datang plak lagi sorang pensyarah, bagi kertas lebih kat aku.. Dia ingat aku angkat tangan camtu untuk mintak kertas lebih..Huhuhu...

Akhirnya, lepas habis siap menjawab..Around lagi 45 minit sebelum tamat, aku keluar dari dewan sepantas mungkin dan terus bergegas ke tandas.. Fuhhhhhh.. Alhamdulilah...

So, pengajarannya, pastikan anda membuang air kecil sebelum masuk ke dewan PEPERIKSAAN!!!!!  :)

9 comments:

kira kekuri said...

haha, lawak lak, ada ka dia bg paper. sy sllu rsa x thn nak buang air , hall tuh sejuk sangat. =.=.

sugar2 kapas strawberry said...

kalau sy plk..dewan exam tu kn besar.so macam malu sikit nk keluar.haha

dayah SnoW Heuka said...

lorr... buknnye kat leyh g sekejap. niyh kes malas ke kes takot niyh hehe :p

NANA NAZIRA.. said...

motiff cerita ditulis??

Gen2Merah said...

ehehehe... satu lagi jangan minum terlalu banyak.. sebab nak kerap2 pula nak ulang alik tandas... eheee

cik aied said...

hahaha,..kesian lecturer bagi kertas..hahaha

~Nana BamBam~ said...

hahaha...kalau syaa nak xnak kene cakap gak syaa nak ke toilet..kalau x nanti terkencing dalam kain..huhuhu

^sue^ said...

salam singgah.. saya amik link yek... :) kalo free singgah2 la blog saya yang biasa2 je tu... follow

cikgu ainura said...

wahh..keluar awal tyme exam.. caya lah fiq... nway,.. happy holiday.. ape planing holiday nie..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails