Friday, December 30, 2011

3 IDIOTS | GARA-GARA FILEM TU, KAWAN AKU CALL AKU SAMPAI MENANGIS!

Assalamualaikum.....

Wah..setelah ramai kaum-kaum hawa menangis waktu maghrib tadi, kali ni mesti ramai yang menangis sebab tengok 3 IDIOTS kan? Tapi aku nak tanya, errr...

Betul-betul sedih ker? Sedih giler ker citer tu?

Tadi dan semalam baru ditayangkan kat TV3 kan? Semalam, lepas pergi toilet, aku lalu kat depan TV, tetiba tengok adegan yang ada orang kencing kena elektrik sebab Aamir Khan cipta satu alat yang unik.. So, aku rasa macam tertarik plak nak tengok.. Tapi, aku tak nak tengok kat TV3, sebab aku dah terlepas part yang mula-mula.. Aku kalau terlepas part yang mula-mula, memang mood nak tengok citer tu, rasa cam malas plak..

Oh yer, memandangkan dalam hard disk aku ada citer tu.. So, aku decide nak tengok kat netbook aku jerk.. Tapi, rasa rugilah plak sebab kualiti gambar tak sebagus TV3.. lagipun TV3 pasang subtitle BM kan? Hurm.. Semalam baru tengok hampir setengah... Sampai lepas part Aamir Khan bawak bapak RAJOO guna SKUTER.. lawak giler weh.. Bengong... So, aku decide nak sambung balik citer tu tadi.. Tapi sebelum tu aku godek-godek dulu blog aku ni..

TIBA-TIBA!!!!


KRING!!!!!!

Aku: Hello Assalamualaikum...
Kwn aku : Waalaikumussalam.. isk..isk..isk.., ( suara orang menangis)
Aku : Kenapa ni?
Kwn aku : Citer 3 IDIOTS ni sedih.. AKu tengah menangis ni.. Skarang diowang tengah nak selamatkan sorang baby.... Sedih sangat cerita ni... (terus-terusan menangis)
Aku : Citer tu memang best.. Ramai cakap best.. Kejap lagi nak tengok kat laptob...
Kwn aku : Dulu aku ada citer ni, tapi aku tgk skip-skip sebab nampak macam tak best.. Rupa-rupanya best....

Maka, lepas tu ktorang terus berbual sampailah masuk part citer tentang dhia.. Hahahaha.. Mak dia tak puas hati sebab mak Zikir tak dapat balasan....

Wah..betul-betul kuat penangan citer 3 IDIOTS kan? Lagipun filem tu memang bagus.. Semalam, aku tengok sikit, aku dah target, yang aku menyampah ngan watak PENGARAH kat situ... Ee.. geram aku...


Ok lah semua, nak sambung tengok citer 3 IDIOTS.. daa.. Salam :)

14 comments:

NANA NAZIRA.. said...

motiff sgt kwn ko tu!!.

Balqis Azhar said...

aha hebat sampai mau nangis2 cmnie..

btw mmg best pun cerita tu !

cikgu2 , jom lawat blog balqis.
nk mntak pendapat :)

Sha. N. said...

Cerita 3 idiot best!!!
Ada mesej yg bermakna dlm cerita tu..

Onitsuka_hana said...

3 idiot part baby tu ja yang nak nagis tap xla nagis sangat..kwn awak tu nnt mesti mtk ceta tu kat awak.hehe wlaupun dah tengok kat tv

nadirah atiqah said...

mmg bez pun :D

Cik Jingga said...

fav kot 3idiots..hehehe.. dlu xnak layan sbb 'ego' sikit..mana layan bollywood..

emieysandra said...

akak suke sgt citer 3idiot tu..sgt2 suke tau tau tau =)

Nurul Mazni Sawal said...

citer 3 idiots tu memang best.. lagi2 tengok dengan family.. layan giler.. sanggup bersengkang mata coz citer tu agak lama berbanding filem hindustan lain.. Tapi mesej disebaliknya tu yang kite kene faham.. the best film ever :)

~Nana BamBam~ said...

ok saya jeles sebab x dapat tengok 3 IDIOTS tuh..

mmg idiot betol!! :P

storyfromme said...

eh,x pernah pulak nangis tengok cite 3 idiots walaupun da tengok banyak kali.

jessemiller. said...

cerita tu mmg best! tengok ramai2 dgn family, smua pun feeling habis. haha! tak rugi tgok cerita cmni. ada jugak moral values die ^^

is_isaac said...

3 idiots tuh mmg best,awal2 pun ingt x best, hhuhu

cantekk said...

wpun tak tgk yg memula, dpt tgk sambungan pon jadik.. best la.. citer hindustan, kalau xde adegan tacing2 tak sah la..

imah said...

3idiots superb! tgk tahun lepas. one of blogger yg suggest..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails