Thursday, December 22, 2011

AKU CABUT BATERI DARI NETBOOK SECARA TIBA-TIBA SEBANYAK 10 KALI!!!! APA JADI????

Assalamualaikum...

Currently berada di CYBER CAFE...
Perut : Lapar giler...
Mood : Geram-geram manja (camner tu? )

Kau nak tahu, semalam aku geram giler dengan laptob aku, tu lah aku wat entry pasal GERAM tadi.. Geram dengan benda alah tu lah.. Nak tahu apa benda tu? KARSPERSKY ANTIVIRUS 2012 yang aku baru beli semalam berharga RM 95!!!!!!!!

Lepas tu kau tahu, tak boleh install plak.. Asik lambat jerk.. Maka, setiap kali aku install, setiap kali lembab, setiap kali tu lah aku cabut bateri terus dari laptob aku.. Hahaahaha.. Aku cabut lebih kurang 10 -11 kali.. Kau bayangkan..


bye my netbook.. nanti kita jumpa yer... 

Lepas tu plak, aku pasanglah rescue disk daripada antivirus tu.. Sebab laptob aku ada virus.. Geram giler aku.. Banyak weh.. Ntah macam2 jenis dah beranak pinak kat laptob aku ni ha... Maka, rescue disk tui scan lah laptob aku ni, kau bayangkan, dari lepas aku tengok drama TENTANG DHIA, sampailah pagi tadi aku bangun, masih 34% jerk!!!!!

So, tunggu punya tunggu, akhirnya selesai gak scan.. So, aku start lah nak install.. Tetiba plak tak boleh.. Dia kata apa ntah.. Maka, aku bersiap-siap terus anta kedai.. Kedai komputer ok, bukan kedai pasu bunga... So, belek punya belek, orang tu kata, windows aku ni tak boleh terima antivirus ni... (ala-ala macam mayat tak diterima bumi plak.. -_-`...)

So, orang tu kata kena format balik... Around dua hari baru siap.. Ceh... Aku baru cadang nak update citer EPISOD TENTANG DHIA petang ni.. Hurm.. maka around dua hari jugak lah aku tak dapat nak blogging... Sorry yer kawan-kawan..

Doakan laptob saya sihat, sembuh, dan makin gebu.. (err..perlu ker gebu???)

" adakah semua ini disebabkan aku main cabut-cabut bateri sampai 10 kali????"



12 comments:

cik panadol said...

laptop sy dah biase sgt kne cabut2 bateri ni....dah imum dah ngn virus2 ni hehehe...

~SYAZ~ said...

haa? windows ko tak dpt support ko punya antivirus ke??
sudahh~ sabo jelah..
tulah kau ni pon ganas sangat..

Afie Music said...

awat tak habaq.. doktor ade sini

Afie Music said...

knape x bgtau awl2... doktor ade sini..

Nur Aischa said...

wahh haha! bahaya tau kalau cabut2 bateri byk kali mcm tu, nanti lama jam pulak dia. takpa, sabar ya. nanti dah repair boleh blogging mcm biasa :)

Aqil said...

Assalamualaikum.

cabut bateri byk kali ke? biasa la tu kalo komputer buat hal. tu cara paling mudah, cepat, dan efisyen & the best way bila hati dah panas kerana kelembapannya.

moga netbook cikgu fik okay n beroperasi dengan mantap & sempurna lepas ni. bawak bersabar selalu ya ^_^

zaly said...

saya pun pernah gak main cabut cabut bateri ni.... last2 kena htr gi format... sama lah kite ye.... he he he..

cucu umie said...

wah dua hari ke nak format laptop..lama jugakan..huhuhu

~Nana BamBam~ said...

sadis tuh cikgu..huhuh

ahsfantasy24 said...

Takde la fiq,
bkan sebab lain dah tu,
cuma sebab lappy tu nak mntak duit je, huu~

Latest Post:
1. Menarik tentang PMR 2011. Menarik?
2. Memang sudah ditakdirkan untuk sementara.

fiezah91 said...

hehe. selamat menunggu dua hari untuk kembali berblogging. :)

Papa Mifz said...

harap laptop nyer dah ok skrg....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails