Monday, December 12, 2011

AKU TERINGIN NAK JADI PENYANYI!


Assalamualaikum.......


Tahukah korang yang aku dulu pernah memasang cita-cita nak jadi penyanyi? Hahahahaaha....Serius.. Masa tu aku beranggapan bahawa dunia glamour, dikejar peminat tu akan mendatangkan keseronokan.. Tapi, sebenarnya aku tahu. TIDAK SAMA SEKALI!!!!! Sebab kebebasan kita akan dirampas peminat.. So, aku tak suka kebebasan aku itu dirampas... Cehwah..

Tapi, paperpown aku still gak nak kongsi tentang ni kat korang.. Sebab aku rasa kelakar plak bila kenang kembali yang aku pernah pasang cita-cita nak jadi macam tu... Sememangnya untuk menjadi seorang SINGER itu memang aku idamkan dulu.. Eh, tapi bukan SINGER ni....

.
.. MENAWAN KELUARGA BAHAGIA..(sila nyanyi lagu iklan singer itu)  Singer ini nak buat apa.. Hahahaha.. Tapi, singer lah.. Ala, singer.. ataupun nama melayunya PENYANYI.. Oleh kerana sekarang musim K POP lah, M POP lah, LOLIPOP lah, maka aku nak letak muka ni:


macam muka aku kan? Yes..aku yakin macam muka aku...Hahahahaaha..

Aku dulu memang angan-angan nak jadi penyanyi.. Serius aku fanatik giler dengan AF waktu tu.. Sampaikan bila aku tulis biodata aku kat kawan-kawan jerk (dulu kan musim main biodata dalam buku kawan2), aku pasti akan tanda tangan dan tulis di situ macam ni:

UNTUK PEMINAT:

FROM: FIKRI AF8

Kadang-kadang kalau aku tengah belajar dalam kelas, dan rasa boring itu menjelang tiba, maka aku akan ambil buku teks, buku tulis kawan aku, or apa sahaja, aku akan bagi tanda tangan aku sendiri.. Bila mereka marah, aku cakap sebagai tanda kenang-kenangan....hahahaahaha.. Semua tu aku buat sampailah aku form 5.. Sampaikan kawan-kawan aku save nombor phone aku dalam phone diorang pun,mereka akan tulis FIKRI AF8.. Hahhhaa..Tapi, sekarang TIDAK LAGI! Mereka akan save CIKGU FIQ!!!! :)

Oh yer, minat aku ni bertambah membuak-buak apabila aku join pertandingan melalak kat sekolah... Ada satu hari tu, sekolah aku buat pertandingan PG3 IDOL (sempena SMK PASIR GUDANG 3) hahahhahahaha..untuk ENGLISH WEEK.. So, aku cadang nak temankan kawan  aku.. AKhirnya aku pun terjerumus sekali.. Siap ada auditon segala bagai... Ramai gak yang datang.. Audition kat bilik muzik.. pergh..memang terasa cam pergi UJIBAKAT AF plak... So, masa tu aku nyanyi lah.. Nyanyi..nyanyi..nyanyi.. Aleh-aleh diumumkan 5 ORANG akan ke FINAL... Dan........... AKU DAPAT!!!!!! 
Hahahaahaha.. Suka memang lah suka.. Tapi, kena nyanyi  ESOKNYA!!!! DEPAN PERHIMPUNAN!!!!!
GILER aper!!!!!Dah lah aku tak hafal lirik lagi.. Masa audition pun aku nyanyi tengok kertas..

Balik dari audition tu.. Bersungguh-sungguh aku hafal lirik.. Hhahahaaha.. Over giler.. Duniawi punya pasal.. (astaghfirullahalazim...) Alhamdulilah, aku dapat ni:


TERASA MACAM MENCAPAP SANGAT!


Hahahaaha.. Mencapap giler... Aku dapat naib johan masa ni.. Kalah dengan akak form five.. Masa ni aku form 2.. Tapi, sebenarnya aku rasa kawan aku yang sorang ni lagi layak.. Namanya Iza Aziz... Vokal dia lagi sedap.. Mungkin rezeki aku kottt.. Alhamdulilah.. Oh yer, nak dengar vokal kawan aku tu? Ni dia..


Masa ni dia dapat Naib Johan rasanya...  Aku serius target dia akan masuk rancangan realiti kat TV.. Tapi, takderlah pulak..Hurm...

Ok tu jerk lah citer aku dulu yang beria-ia nak jadi penyanyi.. Sekarang pun, aku takderlah nak mencapap sangat.. kan NANA, kan AIDA, kan YAYA? Oh yer, walaupun aku dah tak minat nak jadi penyanyi,tapi ke pusat karaoke tu harus aku pergi.. huhuhu..

Oh yer, aku sebenarnya tadi nak buat entry sambungan pasal CITA-CITA AKU MASA KECIK PART 2, tapi bila aku duk story pasal cita-cita aku nak jadi penyanyi ni, dah panjanglah plak.. So, yang part 2 tu, aku wat nanti lah..Huhuhu.. 
So, ada di sini yang nak jadi penyanyi dulu? Meh lah citer sket..huuhuh..

12 comments:

LaLa said...

Lala pulak di hasut kawan sebab kawan ckp suara Lala best. doran cakap lau masuk pertandingan ke mesti menang, so simpan la angan2 nanti nak jadi penyanyi, hahaha

tp skrg xnak da sebab suara da pecah asyik jerit je, masuk pertandingan pon mesti kena tendan awl2, hahaha

panjang pulak melalut :P

Cik tikah said...

x pernah terfikir pun nak jadi penyanyi. hehe..

ishiko said...

acecceee...
teringin la sgt kan...

NANA NAZIRA.. said...

ok, perlu ke tunjuk piala tu?? nyampah aku.. muahahahahahahahahahaha,,

cikgu ainura said...

fuh yooo.. mesti sore fiq sedap kan... :)

snf said...

hahhaa.paling tasuke menyanyi.tau sore tabest.masuk karoke dok angguk angguk kepala ja layan lagu kawan nyanyi.hehehe.nape ta letak video cikgu fikri nyanyi?hehhehe

cantekk said...

cikgu fiq punye video nyanyi mase tu mane????????? =D

Nur Aischa said...

hahaha fikri af8 ya :D dulu masa kecik pun pernah nak jadi penyanyi jugak, duniawi punya pasal.. haha

diba said...

xsngka ada bakat nynyi gk ek..hee;)

Diya Edhayaa said...

kecik2 dlu, pegang sikat depan cermin, buat lirik snediri.. hahaa.. tahpape!

~SYAZ~ said...

hahaha..
teroskan dengan cita2 anda yg terbantut ini..keh3..
saya disini sebagai penyokong dan peminat anda tetap menyokong dari setiap sudut!
come on retis! GO!!GO!!
hahahhaa :D

Anonymous said...

saya pn minat nk nyanyi..tpi kurang kyakinan larh nk katekn..hurm..tunggu aku msuk tv nnti..uhukkksss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails