Sunday, December 25, 2011

PEMENANG VOKAL BUKAN SEKADAR RUPA : TAHNIAH BUAT ASMIDAR

Assalamualaikum...

Aku awal-awal dah standby netbook aku depan tv.. sebab aku nak update pasal ni walaupun belum tamat lagi rancangan tu...  Lagipun aku nak tgk MERLIN...Hahahahha..

Tahniah buat ASMIDAR kerana berjaya menjadi JUARA VOKAL BUKAN SEKADAR RUPA... Walaupun aku sebenarnya harap MAFA yang akan jadi juara... Hurm.. tapi, dah rezeki dia kan.. Alhamdulilah... Lagipun, dua2 peserta yang masuk final tu mmg feveret aku dalam pertandingan tu....


Memang tidak dinafikan vokal ASMIDAR yang unik tu.... Dia pandai buat lenggok tersendiri... Cuma aku tak berapa suka high pitch dia.. Kalau bab high pitch tu, memang aku bagi kat MAFA lah.. tapi, kalau lenggok dan pernafasan, memang milik ASMIDAR...

 


Dari segi lagu baru plak, dua2 lagu tu kira notbad lah... Huhuhuuh.. Agak terkejut gak aku bila MAFA dapat lagu dari AUDI MOK.. Huhuhuhu.. Bukan senang tu.. Aku pun susah nak dapat.. erk... kenapa tetiba plak aku? huuuhu..

Kepada sesiapa yang tak tengok, meh aku bagitau lagu2 yang mereka nyanyikan tadi yer... Setiap pusingan juri akan bgtau plihan mereka untuk siapa yg menang pusingan tu....

PUSINGAN PERTAMA
Mafa: Jangan tinggal daku
Asmidar : My Way

Kemenangan ( 2:1) : Mafa

PUSINGAN KEDUA
Mafa : Tiba ciptaan Audi Mok.. Lagu ni rancak, kesian kat Mafa...
Asmidar : Biar Sampai Ke Bintang ciptaan Ajai

Kemenangan ( 3:0) : Asmidar

PUSINGAN KETIGA 
(Cabaran battle.. Di mana, kedua2 peserta cabar pesaing mereka nyanyi lagu pilihan mereka...

Mafa pilih lagu : HURT
Asmidar pilih lagu : Laksamana Raja Di Laut.. 

Kemenangan ( 3 :0) : Asmidar

Aku serius suka segmen BATTLE ni.. Memang unik... Memang bijak Asmidar pilih Lagu Asli tu untuk cabar Mafa.. Mafa pun xkurang hebatnya sebab cabar Asmidar bawak lagu Hurt.. Susah lagu tu..


Paperpown, TAHNIAH sekali lagi buat Asmidar.. MAFA pun sama gak.. Suka vokal kamu., :)


pssssssssst : Korang tgk tak masa diowg tnya artis2 siapa yg akan menang rancgn ni? Masa tiba kat pompuan yg pki tudung dan cermin mata tu, aku ingtkan YUNA.. 
Rupa-rupanya RAMLAH RAM... :)





5 comments:

Onitsuka_hana said...

uik, laju betol menaip pasal nie :)

Rozuan Ismail said...

tak layan pon.tadi baru tgk dah keputusan.haha

tunz said...

mama sokong Mafa ler..

emieysandra said...

lagu aido mok tu mcm xssuai ng mafa, ehehe..mmg tu pun komen juri kan.. erkk =.='

ain said...

tak suka langsung asmidar jadi juara ;( sad ~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails