Wednesday, February 29, 2012

TEATER BABAK TERAKHIR DI IPG KAMPUS BAHASA MELAYU

Assalamualaikum

Semalam iaitu bersamaan dengan 27 FEB 2012, IPG aku telah dijemput menghadiri PERSEMBAHAN TEATER BABAK TERAKHIT di IPG Kampus Bahasa Melayu.. ha, saper yang tak tahu, IPG ni letaknya bersebelahan dengan UNIVERSITI MALAYA..

Wah.. excited gler maktab aku hantar sampai 2 bas dan 1 van.. GIGIH seh!!!!! Petang-petang ktorang dah start bertolak.. oleh kerana waktu petang kami bertolak ke sana, majoriti daripada kami LAPAR GILER sebab tak makan sebelum bertolak. Nasib baik aku dah makan BUBUR SEGERA KNORR tu..  Tapi, tekak nak masuk nasi tu still ada lah jugak.... Nasib baik jugak kat depan dewan tu ada jual SOSEJ.. Dapat jugaklah alas perut.. Eh, kenapa tetiba citer pasal makan ni? Bukan nak citer pasal teater ker?

Ok, berbalik kepada tajuk.. Ha, tajuk teater tu, BABAK TERAKHIR.. Sinopsis dia sangat menarik.. Aku suka... Cerita tentang pelakon yang selalu melakukan kesalahan dan tidak memenuhi kehendak pengarah. Rupa-rupanya pelakon itu ialah MANUSIA dan PENGARAH itu ialah ALLAH S.W.T.. Teater ini lebih berbentuk islamik dan eksperimental..

Aku suka gabungan jenis-jenis teater yang dihimpunkan menjadi satu.. Contohnya MONOLOG, MUZIKAL dan sebagianya.. Bagus idea tu.. Penggunaan bongkah yang merupakan PROPS UTAMA pun aku suka.Sebab tak nampak serabut.. AKu pandang jerk bongkah tu, teringat kat rancangan PENTAS PILIH KASIH.. huhuhu...

Yes.. Pelakon mereka ternyata berbakat .. Walaupun secara jujurnya aku mengatakan bahawa tak semua `feel dari pelakon` tu sampai kepada aku.. Namun ada beberapa orang yang aku kenal pasti mampu membawa watak dengan baik  Tahniah diucapkan.. 

Yang paling penting, mereka ada cipta 1 lagu sendiri.. Sedap gak lagu mereka... Kepada yang berkenaan, try lah upload kat YOUTUBE, manerlah tahu boleh masuk AJL ker.. Huhuhuuh...

Paperpown, tahniah diucapkan kepada pasukan teater IPG KAMPUS BAHASA MELAYU.. Anda memang terbaik... Tetiba rasa nak wat teater lah plak... Sepanjang perjalanan dalam bas, budak-budak ni asik cakap cam ni jerk..

`FIQ, KORANG KAN BUDAK BM.. TRY LAH PULAK BUAT TEATER..`

Hahhaahahah..InsyaAllah lah kalau assgment yang sedang menggunung tu dapat dihabiskan dengan segera.. huhuhuhu... :)

Oh yer, yang paling penting, aku dapat AUTOGRAF kat BANNER yang mereka sediakan yer..  Walaupun agak sukar, sebab autograf atas kain.. Tapi, atas pertolongan kawan yang menegangkan kain itu, maka dapat gak aku autograf.. Terasa cam artis weh.. hahahahaah... Nak tengok?


PERSOALANNYA :

PERLU KER AKU TULIS BLOG AKU KAT SITU???

patutnya kat perkataan  SEMOGA SUKSES tu, aku tukar kepada

` BUKAN BERNIAT UNTUK MENCAPAP`..

Boleh????

13 comments:

Ahmad Azim Asri said...

tq fiq sbb sudi dtg..korunk mmg penonton yg happening lah!!! hope apa yg kami lakonkan ini memberi masej yg terang buat kalian..insyaAllah.. (salah sowang pelakon BT)

Anonymous said...

Terima kasih atas review anda

Jemput untuk like pages Teater Babak Terkahir

http://www.facebook.com/pages/Teater-Babak-Terakhir/100606523397674

Review anda turut kami letakkan di pages kami..

Teruskan menyokong...

ZWAN SABRI said...

Eh, takdak ke video teater tu? nak tengokkk.. HEHE

cikgu fiQ said...

haha!name same dah tp xpuji pown hasiL multimedia aku.haha

~hAKim ZaiLAn~ said...

cikgu,nak up lagi trafik daftar sini..
http://kimzai92.blogspot.com/2012/02/tingkatkan-trafik-dengan-mendaftar-di.html

Cikgu Fikri said...

Ahmad Azim...

huuuhuh.. aku tgk ko berlakon.. yang paling penting aku suka sora ko.. you hava a big voice!! tahniah!!! :)

Cikgu Fikri said...

Anonymous...

ala..
tak dpt nak like sbb takder akaun fb..
sory..btw, dh bukak dh td page tu.. tq.. :)

Cikgu Fikri said...

zwan..

hahaahah..
tak boleh rakam masa teater ditayangkan.. tp ada kat youtube.. :)

Cikgu Fikri said...

cikgufiq..

wah.. aku dh lama perasan yang ada lg 1 blog sama nama ngan aku..
saja menggatal search kt google, aleh2 terjumpa blog ko..
oh yer, grafik blkg tu mmg mantap..lebih2 lg yang KLCC tu.. :)

Cikgu Fikri said...

hakim zailan..

thx for the invite..
:)

Hanif said...

siap promote blog lagi..hehehe

Que Afiez said...

meriahnye,...ko cikgu fiq ble g nk sahut cabarab dowg tue...cekup la stu 2 cabaran tue uat kenyataan..xkan cikgu BM asyik nk berdebat n berpidato jew..huhuhhu..

Juliet_iRa~" said...

amboiii..hee

xleh besar lagi ke?

hahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails