Saturday, March 3, 2012

PAKCIK TEKSI AJAK AKU KARAOKE!

Assalamualaikum...

Pergh..penat giler.. Baru balik dari sesi karaoke selama 3 JAM di Malaysian Idol Kajang.. Saper tinggal area Bangi, Kajang, insyaAllah tahu tempat ni.. Pergh.. giler konsert ktorang kejekan tadi.. huhuhu.. 

Oh yer, masa balik tu, aku naik satu teksi yang memang regular teksi aku lah.. Hahahhaah.. Pakcik tu rupa-rupanya kaki karok jugak.. Dia duk cerita yang dia selalu karok lagu rock-rock kapak.. Giler lah pakcik.. Terbaik!!!! Bila dia tanya aku lagu apa yang aku selalu bawak, aku diam jerk... Yelah kan, takkanlah aku nak bagitau dia yang aku selalu bawak lagu English cam Adele ker..hahhahaha..dia bukan kenal pun.. 

Cuma aku bgtau dia, aku kalau karok, aku suka bawak lagu SOUL, FEEL.. yang jenis pakai feel.. sebab rasa kepuasan sgt.. Contohnya cam Perpisahan, Sedetik Lebih dan macam2 lah lagi.. Kalau lgu Adele tu plak, cam Someone Like You or Rolling In the Deep.. hahaha.. Agak mencabar jugak bila laki nak nyanyi lagu pompuan.. Tapi, aku buat style sendiri.. haahaha. ADA AKU KESAH?

Pakcik tu memang hapening gler lah..  Best borak ngan pakcik tu tadi.. Dia kata dia selalu bawak lagu cam TAMAN RASYIDAH UTAMA, HUKUM KARMA, PERMAIDANI dan cam2 lah lagu rock lain..hahahaha... 

Lepas tu, aku cakap ngan dia, JOM LAH KITA KARAOKE SAMA2 PAKCIK..

Dia pun kata, OK JERK.. SET MASA..BAGITAU JERK BILA...

Aku terus gelak sakan. Tak sangka plak dia setuju..huhuhuhu...

Last masa sampai ke destinasi, dia bagitau aku lebih kurang cam ni..

FIQ, NANTI NAK KAROK, CALLING2 YER...

Huhuhu. InsyaAllah..

Korang pernah tak ada pakcik teksi ker, makcik kantin ker, ajak korang karok???

psssst : Kadang-kadang tak salah kita luaskan `network` kita dengan masyarakat kan? Mana lah tau, mereka boleh bantu kita bila kita memerlukan mereka...  Yang penting, hidup ni jangan sombong.. :)

9 comments:

Que Afiez said...

stuju :)

emieysandra said...

tol tu fiq,jadi cikgu kite kena mesra dgn sekeliling! ehehe..thnks for da wish =)

emieysandra said...

semestinya jadi cikgu kite kne mesra dgn masyarakat, itu satu skill yg kite patut ade kan..sb kite ni menjadi model kpd anak murid

thnks for da wish fiq =)

Juliet_iRa~" said...

tak pernah sbb bkn kaki karok..hee

btol hidup ni jgn sombong..:)

Hanif said...

Release tension berkaraoke..

sugar2 kapas strawberry said...

cayalah cikgu !

Juliet_iRa~" said...

thankss dik..:)


xda kereta susah nak g kerja..hee

Opah Kentang said...

opah lame tak karok. Jom FIQ!

Disini Adrenalinku said...

sinonim sungguh lelaki dgn karoke,bola,lepak..haha..
okeylah tu, jgn mengundang hujan sudah..nak2 skrg memang musim hujan..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails