Monday, May 7, 2012

SEMUA TENGAH DOK STUDY, AKU BOLEH PLAK BACA NOVEL

Assalamualaikum...

Bukak kaki, tutup kaki (istilah baru untuk pejam celik, pejam celik) dah nak hujung sem dah.. Rasa cam cepat jerk.. Tak sangka plak next week dah start exam... Semua skrg tengah sibuk study aku rasa.. Ada yang mula menelaah buku, ada yang mula buat nota, ada yang mula cari soalan spot, tapi aku.......

STUDY BUKU NI... (kau mampu???????)



Aku beli buku ni guna BAUCER BUKU 1 MALAYSIA .. Tarikh last sehari sebelum tamat tempoh tu, aku dah gigih cari kedai buku dekat Kelantan untk tebus baucer buku aku. Yelah kan, tak sempat nak tebus.. Sibuk prepare untuk debat kat Terengganu. Nasib baik masa jalan2 kat PASAR SITI KHADIJAH tu, aku ternampak SYARIKAT MUDA OSMAN depan PARKSON tu.. Walaupun hujan masa tu, gigih aku jalan kaki untuk ke kedai tu... huhuhuhu...

Walaupun orang kata citer dalam ni mungkin KLISE, tapi aku tak kisah sebab cara dia olah citer tu menarik.. Macam drama VANILA COKLAT, even klise pun, tapi tetap menarik.. huhuuh..Sesiapa yang belum rasa penangan tulisan AREILA SAHIMI, better korang try.. Aku suka gaya penulisan dia,. Bersahaja.. yang paling penting, bahasa yang dia gunakan adalah bahasa yang sering kita sendiri gunakan... Sempoi giler...

Ish2,, sibuk citer pasal novel plak aku ni..Haish.... tak sedar diri aku ni.. next week dah start exam.. Paper killer plak tu untuk pelaajr jurusan pendidikan iaitu:

PENGURUSAN BILIK DARJAH DAN TINGKAH LAKU...




Memang mantap!!!!! Nak kena fahamkan betul2 jenis tingkah laku bermasalah dan bagaimana untuk mengawal budak2 dalakm kelas... huhuhuh..

Haish..nasib baik tadi dah khatam aku baca novel tu.. hajat hati nak sambung baca novel lain plak, tapi memandangkan next week dah start exam, maka aku perlu sedar diri dan bayankan jerk yang BUKU UNTUK AKU STUDY tu ala2 macam novel.. kan best kalau buku pengurusan bilik darjah tu diolah dalam bentuk novel.. hahahahaah...

Paperown, korang doakan aku dapat lakukan yang terbaik untuk exam kali ni yer.. Amin... :)

8 comments:

shila shahila said...

cakap pasal baucer, baucer i rm50 tak sempat tebus :( terlupa sebenarnya tsk tsk T__T

Jelly Chan said...

semoga berjaya cikgu fiq...alaa baucar dah habess laa pinjam boleh dak novel tu?...hehehe

azalia hjsalleh said...

I have read the story before this..
Saya setuju jln ceritanya cliche
dia penulis baru.. so haraplah after this dia boleh buat cerita yg lebih bagus

Cikgu Fikri said...

shila..

larh, ruginya sbb xsempat tebus baucer rm50 tu....

Cikgu Fikri said...

azalia..

yup, novel 2x5 dia pun agak klise, tp aku tetap suka sbb cra penulisan dia menarik... :)

Cikgu Fikri said...

jelly chan..


huuhuhu..
nak pinjam?
bole jerk... xkisah pun.. :)

cik chopu said...

haha layan kejap apa salahnya. best kott novel tu.

Cikgu Fikri said...

cik chopu,

yup, mmg best pown.. huhuuhu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails