Thursday, May 3, 2012

BENGKEL PENGACARAAN BERSAMA PERSONALITI TV3 | EZZAH AZIZ FAWZY

Assalamualaikum

Tadi aku dan beberapa orang ahli kelab EVENT MANAGEMENT ORGANIZATION (E.M.O) telah menjadi fasilitator dalam BENGKEL PENGACARAAN BERSAMA PERSONALITI TV3 iaitu EZZAH AZIZ FAWZY.. Bengkel ni telah dijalankan di SK JALAN 3 BANGI, (SEKOLAH BERPRESTASI TINGGI KPM)

Bengkel ni serius best.. Banyak input baru yang aku dapat. Kalau sebelum ni, kami telah didedahkan dengan pelbagai jenis majlis sepanjang kami menguruskan majlis di IPG kami, tapi kali ni, kami didedahkan dengan bidang pengacaraan TV plak... Pergh. serius best...

Sangat unik yer.. Dapat gak aku tahu macam-macam teknik yang digunakan untuk shooting.. Contoh kalau tengah baca berita LIVE, tetiba rasa nak batuk,rupa2nya ada satu butang khas yang boleh kita tekan bila kita nak batuk. Tujuannya supaya suara batuk tu tak didengari semasa sesi LIVE tu.. Kalau tak silap aku lah..

Dapat gak merasa camner sesi shooting dijalankan.. Huhuhu.. Memang seronok... Oh yer, meh kita tengok gambar yang sempat aku amik kat FB kawan aku.. Nak amik kat bilik dia, rasa cam malas plak.. Last2, amik kat FB jerk..Credit to AFIQ HAMIZAN..




Tuan punya gambar sedang buat simulasi ala2 cam wartawan sedang menemuramah.. huhuhuhu



Yang tudung oren tu EZZAH AZIZ FAWZY... aku diri kat belakang beliau.. huhuuh..

OK, tu saja untuk hari ni.. huhuhuhu :)

pssssst : Al-Fatihah buat arwah BOB KUMAN.. semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Amin...

6 comments:

RazFiRa said...

wahh mcm best ajer

paan said...

best nya ..
ehh jom join contest nie .. hehe
http://paanzai.blogspot.com/2012/05/contest-mimik-muka-paling-ohsem-by-paan.html

Cikgu Ma said...

masa belajar dulu ada gak join bengkel pengacaraan dengan ahmad fetri

Nawal Othman said...

rupanya korang ada blog... tak cakap awal-awal... aku boleh waktu event tu

-peserta yang dipilih untuk mengikuti event tu(cewah:D)-

Naziman Blogger Malaysia said...

Macam best ja. bila la saya dapat merasa masuk tv ni ya. haha

BiNtuN HUSIN said...

salam.. hi =) saya mira. saya na tnya pendapat awak. saya ingin menghadiri uji bakat bagi pengacaraan Nona. apakah persediaan yang harus saya lakukan? I beg U,, please help me.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails