Tuesday, May 1, 2012

DEBAT PERPADUAN IPG 2012

Assalamualaikum...

Selamat bersidang untuk semua.. huhuhu.. tetiba plak kan.. sebenarnya, aku baru balik dari PERTANDINGAN DEBAT PERPADUAN INSTITUT PENDIDIKAN GURU 2012 kat IPG SULTAN MIZAN TERENGGANU. Pergh.. aku sampai around pukul 11.30 tadi, lepas mandi, terus jerk update blog...
Even penat melampau, tapi kegigihan nak update tu perlu diteruskan jugak...

So, nak citer secara ringkas jerk lah yerk.. Alhamdulilah, walaupun pasukan kami kalah, tapi dapat gak aku ranking ke 13 daripada 104 orang pendebat IPG seluruh Malaysia.

Yang aku gariskan merah tu nama aku.. ada lg sorang kwn aku, dapat ranking ketujuh.

Bergambar dengan pendebat IPG TUNKU BAINUN.. Masa 1st round, jumpa mereka. ktorang lawan usul yang agak kelakar : SEMUT SUDAH SETANDING GAJAH







Gambar aku yang BERBAJU MELAYU BIRU tu ditampal di papan kenyataan. serius mencapub!!!!!!

Masa final tadi, pertemuan antara :

IPG SULTAN MIZAN (tuan rumah) vs IPG TEMENGGUNG IBRAHIM

USUL : PENDIDIKAN MALAYSIA PANTULAN PERPADUAN

Memang mantap.. ramai pendebat sokong IPTI sebenarnya aku rasa.. huhuhhu.. Tapi, sultan mizan pun ok gak.. Dah rezeki mereka.. Paperpown, pertandingan debat ni memang seronok. Dapat tahu isu perpaduan, dapat ramai kawan dan yang paling penting dapat jalan2 kat KOTA BHARU... huhuhuhu..

Ada sorang kawan aku cakap camni:

`kat PASAR SITI KHADIJAH ADA BOWLING tau!!!!!`

Hahaahahahah.... saja nak mengenakan aku.. Mentang2 aku tak pernah pergi situ...

Masa kat Wakaf Che Yeh, aku nak beli baju batik.. Serius lawa.. Warna merah+kuning+hitam sikit2... Aleh2, bila aku try, terasa sendat plakl.. ARGH!!!!!!!! BENCI!!!!!

Paperpown, kepada mereka yang mengenali diri saya di sana, semoga kita jumpa lagi di lain pertandingan.. huuhhhu :)


psssssst: Terima kasih kepada jurulatih kami iaitu ENCIK HARMI, pensyarah pengiring DR.ZARINA $dan PN.ZUBIDAH, pakcik pemandu van, pasukan kami yang lain iaitu fikri mat arit, amin trimo, said nurdin, hidayah dan wani, azri hamsa, kak syud, kak long, zuhri dan semua yang membantu kami. THANKS!!!! :)

6 comments:

Muhammad Faris 'Azim said...

erm, pendebat yang pompuan tu, dalam gambaq, pakai tudung warna merah ala-ala pink tu. nama apa ya? adakah dia bekas pelajar ikups.? #tumpang tanya

Cikgu Fikri said...

owh....
madihah ker?
tak brapa pastilah...
tp skrg dia plajar ipg sultan mizan....
er..
ikups tu aper?

Muhammad Faris 'Azim said...

ya, betul tu. ikups? Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kubang Pasu. :)

Hanif said...

Tahniah antara 104 dapat ke tempat ke 13...
Bagus ni...dan bukan semua orang mampu berdebat...
Support Me By Daily Voting me for Blogger Of The Year

Edy Fee said...

cepat update.hehehe budak team aku, syafiq a ghani.... dpt no 8.hehe

fnatasha.hafizi said...

congrats..tak sempat nk tgok debat IPIS.. bz dok merakam debat..
btw..selamat dtg ke ipg mizan yg kusam..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails