Sunday, June 3, 2012

MELANCONG KE BANDUNG DAN JAKARTA

Assalamualaikum....

InsyaAllah 8 Jun ni, Persatuan Bahasa Melayu IPG Kampus Pendidikan Islam akan mengadakan program pengantarabangsaan di Bandung dan Jakarta...

Aigoo... Nervous seh... Sebelum nak pergi ni, aku dah berapa kali search kat google tentang cara-cara, tips, pertukaran wang bila berada kat Indonesia... Bila baca macam2 pengalaman kat blog orang, terasa cam nervous plak nak pergi.. Tapi, terpaksa jugak gagahkan diri untuk jejakkan kaki ke sana...

Oh yer, matlamat utama kami bukan nak bershopping sakan yer (tapi ada jugaklah dalam agenda..huhhuhu), tapi nak melawat universiti perguruan di bandung... Nak adakan program bual bicara dengan tokoh pendidikan, lagi satu, mereka nak tengok cara kami melakukan proses P n P (pengajaran dan pembelajaran) dalam kelas pemulihan.. Maka, lecturer aku gigih cari orang untuk mengajar selama 1 jam kat sana...

Mula2 tu, lecturer aku nak amik aku, tapi sayanglah, sebab aku dah terlibat dengan persembahan, maka aku jerk lah kan  tak dapat join program PnP... Huhuuhu...

InsyaAllah kami akan berangkat ke Indonesia pada jam 7.00 pagi.. Tapi, ktorang dah kena tunggu kat garaj bas maktab seawal jam 4.30 pagi!!!!!! Kau mampu?

AIGOO!!!!!!  Memang sah2 aku tak tidor malam tu.. aku ni kalau tertido, maka terbangun lambat lah jawabnya... So, doakan kami semua selamat pergi dan balik yer... Amin.. Chaiyok2... :)


pssssssst: Tengah pikir nak bukak atm antarabangsa kat CIMB... senang sket nak cucuk duit kat sana... hurm...

9 comments:

cikgu ainura said...

hye fiq..
wah.. nak g oversea yee...
jgn lupe ole2 utk akaq ye...
:)

qiki said...

tukar duit kat sini jek..hehe..klaw shopping tu jge brg2 berharga dengan betul...sana ramai penyeluk saku..hehe.. and2 bersedia r nnt ramai org nk mnjual barang2 keychain, beg smua tu..kne pandai bargain..slalu dorunk letak harga tinggi sbb taw kte dr mesia..hehe

LittleSunshine said...

fiq!!
aku da msg ko tp ko tak nk reply pun..
sedey laa..
btw,
aku daa ada blog pn..
kira blog baru..
pdahal last year g da buat. hahaa
blog lama tu..
biar laa..


ko nk g jakarta..
weyhh..
bawa laaa ole2 utk aku..
kirim kt aku nati yaa heheh

Cik Aied said...

fikri..tukar duit kt sini je siap2 senang..huhu..
btw.. selamat pergi dan selamat pulang! ;)

Hanif said...

selamat berjalan..tinggal 3 hari lagi..

zul said...

Tiket, pasport, dompet dah ada! Apa lagi yang perlu sebelum berangkat pergi melancong? --->NAK TAHU? KLIK SINI<---

Anonymous said...

hi..nak tanya, u all stay kat mana masa kat bandung tu?? tq :)

Cikgu Fikri said...

anonymous..

hai..
sblm g bandung, ktorg singgah kat VILLA ALFA....kat puncak bandung..
masa kat bandung, bermalam di HOTEL NALENDRA... :)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails