Tuesday, November 13, 2012

GAMBAR AKU MASA SEKOLAH RENDAH

Assalamualaikum...

Kau ada tak gambar kenangan masa zaman sekolah rendah dulu? Mesti ada kan? Aku ada.. Dulu, masa kawan aku cuci gambar tu untuk semua ahli kelas, aku simpan gambar tu dalam frame..Aku rasa sekarang aku tak jumpa lagi gambar tu.. Mungkin dah hilang.. Tapi adik aku cakap dia ada jumpa dalam laci.. Takpewlah, nanti aku akan jalankan misi penyelongkaran.. huhuhu..

Ha, nak jadikan cerita.. Masa aku lakukan misi JEJAK KASIH ngan kawan aku NAJWA NAEMAH.. dia bagi aku link facebook budak-budak kelas dulu.. Then , dia suruh aku join group SK (LKTP) FELDA BUKIT BESAR, KULAI JOHOR....Akhirnya!!!! Aku jumpa gambar tu balik!!!! Ya Allah!!!! Serius rindu ngan gambar tu..
Gambar tu merupakan gambar aku masa darjah 6.. Nak tengok?




Ha, cuba teka mana satu aku? Tentulah barisan atas 4 dari kiri...

Dalam group tu jugak, aku jumpa satu lagi gambar.. Mula-mula aku buat tak tahu jerk lah.. Aku bermonolog:

Ni tahun berapa punya batch lah ni.. Tak pernah nampak pun..

Lepas tu, bila aku tengok balik dekat-dekat.. Aku bermonolog sekali lagi:

Kenapa budak gemuk ni macam muka aku?

Rupa-rupanya tu gambar kelas aku masa darjah 5 plak.. Gambar tu serius aku ingat-ingat lupa.. Rasa macam ada amik.. Rasa macam tak. Tapi, dah ada gambar aku dalam tu, memang sah lah kan, aku amik gambar tu.. Mungkin sebab dah amik gambar tu, then gambar tu salinannya takder pada aku kottttt.. Tu lah aku lupa dengna gambar tu..

Ni gambar aku masa darjah 5 tu...



Paperpown, kedua2 gambar ni memang buat aku rindu zaman sekolah aku.. 
Nanti aku nak tunjuk kat anak murid aku gambar-gambar ni..  Nanti kalau diowang kutuk kecomelan aku, siap lah.. Huhuu :)

10 comments:

Cik Pensil said...

haha . kenagan :P

Herma Julianny said...

ala, saya manalah kenal mana 1 ckg fiq...
mana satu ni??

Cikgu Fikri said...

Cik Pensil,
yup..kenangan!!!!!!!

Cikgu Fikri said...

herma..
saya yang barisan atas, 4 dari kiri.. :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

omeyy cikgu kecik2..kekekekke

Cikgu Fikri said...

nana..
comel ker? huhu :)

wantie said...

ala.. kamu dik buat akak teringat ngan sekolah rendah akak le.

Tak de pun gambar masa tu. tak de duit nak beli gambar yg cikgu snap. sekarang baru nak nyesal.
\
akak follow kamu yer.
senang senang join la GA akak.

Cikgu Aisyah SKPG said...

cikgu ni mmg comel, hehe..

jemput singgah komen k blog akak yer =)

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

wahhhh!!!ala tomey3

Cik Aied said...

kat gmbr kedua...kenapa kwn ko tutup muka? pemalu kah dia?haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails