Saturday, November 17, 2012

RESTOREN WARISAN KUALA SUNGAI BARU MELAKA

Assalamualaikum...

Pertama sekali aku nak ucapkan terima kasih banyak2 giler dekat kawan aku iaitu Adnin Aaina, Shida Idris dan Nadia Jaffri kerana sudi ajak aku makana tadi.. Hahahaaha, ni mesti kes Aina boring tahap gaban sebab parents dia pergi Bangi kan???  Huhuhu..

Oh yer, mereka bertiga ni merupakan antara rakan study group aku masa aku FORM 5 dulu.. Serius rindu ngan diowang.. Hahahahaah... Macam-macam benda ktorang story.. Daripada cerita kawan-kawan sekelas, pergi pulak kepada kawan kelas-kelas lain, lepas tu gosip pasal artis pulak, aleh-aleh termasuk bab politik sket.. Sket jerk..tak banyak.. Sekadar di pinggiran jerk.. Lepas tu kembali semula dengan gosip artis then terus gasak gosip pasal drama ADAM DAN HAWA.. hahaahaaha..

Adoyai.. lawak giler dengar diowang bergosip tadi..  Lama giler tak jumpa, macam-macam benda nak citer... Oh yer, tempat makan ni dicadangkan oleh Nadia Jaffri.. Apa yang istimewa kat tempat ni ialah ada disediakana DUA RUMAH TRADISIONAL MELAYU MELAKA yang boleh dijadikan tempat mesyuarat sambil menjamu selera di dalamnya.. Aku baru feeling-feeling nak makan dalam tu.. Tapi katanya untuk meeting sahaja ( Padahal tiap2 hari aku makan kat rumah tradisional melaka..Oopss.. maksud aku umah aku sendiri lah..)

Ok, meh kita tengok apa yang ktorang makan..


 
 Aku tengok nasi ni aku teruja.. Nasi Goreng Pattaya Paprik.. Ni kawan aku Shida yang order..Kawan aku si Aina tu rasa ala2 cam juri Masterchef then dia cakap sedap.. Huhuhu
 

 Ni aku, Aina dan Nadia yang order.. Chicken  Chop ni not bad lah.. :)


Dari kiri Nadia, Shida, Aina dan aku..Thanks korang.. :)

Ha, tadi ada promosi JUS DURIAN BELANDA.. RM 1 jerk.. Ok lah rasanya.. Not bad.. Totally kedai ni bagi aku ok.. Aku suka ngan suasana kedai ni.. :)

Oh yer, tadi masa pergi makan, aku pakai baju GENG BLOGGER MALAYSIA.. Then kawan aku tertarik nak tahu pasal BLOGGER.. Aku bagitau dia, jadi blogger pun boleh dapat duit.. Kawan-kawan aku yang lain cam teruja bila dengar... huhuh :)

Ooooooooooppps.. prinsip saya, BLOGGING bukan untuk DUIT yer.. tapi untuk SUKA SUKA jerk.. :)

3 comments:

Cikgu Fikri said...

sedap!!!!!!!!

Cik Aied said...

mcm sedap je nasi grg pataya paprik tuuu

Opah Kentang said...

nyum nyum!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails