Friday, January 11, 2013

AKU TUNTUT JANJI KAU SAMPAI MATI!

Assalamualaikum...

Hari ni kaki aku tiba-tiba rasa sakit... Pergi kuliah tadi pun terhincut-hincut aku jalan... Nak ponteng rasa cam rugi, yelah kan, nanti kurang plak jam kredit aku.. So, gigih jugak aku pergi kuliah tadi..

Malam nya pulak, kaki aku still lagi sakit... Tapi lepas dah sapu ubat semua, alhamdulilah dah makin elok.. Tapi tu bukanlah apa yang aku nak citer ngan kau.. Apa yang aku nak citer adalah berkenaan tentang tajuk di atas.. Janji? Kenapa dengan janji? Ha, sebenarnya cam ni ceritanya..

Tadi lepas makan, aku pergilah bilik air... Lepas dah selesai urusan di bilik air, aku pun baliklah ke bilik aku.. Tiba-tiba aku tengok kawan aku keluar dari bilik aku.. Aku pun pelik, Eh, pehal plak dia buat kat bilik aku ni? Dia pun nampak aku, then dia cakap macam ni:

ALA, BARU NAK BUAT SUPRISE!!!!

Dalam hati aku dah mula bermonolog, SAH!!!! NI MESTI ADA BUAT SUMTHING KAT BILIK AKU NI!!

Kau nak tahu dia buat apa? Yes, seperti dalam tajuk tu, dia buat macam ni:



Wah, ala-ala macam tulisan berdarah lah kononnya ni.. Dah lah guna tisu aku.. Kau tahu tak, stok tisu aku sekarang sedang dicatu... Bukan sebab aku kedekut, tapi sebab aku belum keluar shopping barang lagi...So, aku kena guna sket-sket.. Tapi dia boleh plak guna tisu aku wat nota bagai tu... Terus aku keluar bilik dan menjerit..

WOI!! KAU BAZIRKAN TISU AKU!!!

Kawan aku terus blah dengan muka yang macam nak diberi KAKI kat muka dia.. hahahaahaha.. Kuang hasam... Rasa cam kelakar pun ada gak.. Nak kenakan aku, tapi kantoi.. Yang geramnya tu, guna TISU aku!!! argh!!!!!!!

12 comments:

fifie said...

Hahahhaa cuba kalau kau tak terserempak dengan dia mesti kau curious kan.

Faridzuan said...

Fuyooo, tapi akhirnya tak dapat buat suprise. Wkwkwkwkwkwkwkwkw. :)

Edy Fee said...

bayar ganti rugi tisu.hehe berkira gle

Cikgu Fikri said...

fifie...

agak lah..terasa gak kot curios nya tu..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Faridzuan..

tau xpew..hahahaah :)

Cikgu Fikri said...

Edy Fee..

haahhaahaha...
gler berkira klu mintak ganti kn..huhu :)

Harmi Mohammad Jamil said...

Nasib baik dia tak tulis dengan marker warna biru perkataan..

"JANJI DITEPATI"

Hahahaha..

Cik Aied said...

haha..sape yg buat tu? tulisan x bole blah..haha

Cikgu Fikri said...

Abg Harmi..

hahahaha..nasib baik tak.. huhu :)

Cikgu Fikri said...

Cik Aied...

aku rasa ko dpt agak saper orgnyer..huhu :)

Cikgu Fikri said...

Cik Aied...

aku rasa ko dpt agak saper orgnyer..huhu :)

hana hadi said...

baget seram la.. haha kantoi plak.. napa x tulis kat cermin terus..

p/s: kesian.. nanti hana belikan tisu ye.. 20sen je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails