Saturday, January 19, 2013

APA MENU PILIHAN SARAPAN PAGI KORANG?

Assalamualaikum...

Tetiba terasa nak buat entry pasal sarapan pagi plak.. Nasib baik sekarang aku kat kampung, kalau kat hostel, memang jarang lah aku update blog.. Kalau update pun satu hari sekali..itu pun around tengah-tengah malam..huhhuhu..

Ha, berbalik kepada tajuk, apa yang selalu korang cari kalau sarapan pagi? Selalunya kalau rakyat Malaysia, sebut jerk sarapan, pasti ROTI CANAI DAN NASI LEMAK akan tersenarai dalam TOP 10!!!!!! kan?

Kalau kat kampus, bila waktu pagi, aku suka beli kuih.. Cekodok ker, tapi aku lagi prefer SAMOSA!!!! Ya Allah! Bagi aku samosa kat kafe kampus aku ni serius sedap! Inti kentang+ayam tu, memang memukau!!! Bila around pukul 10 pagi plak, selalunya roti canai jadi pilihan aku.... Bila lunch plak aku jarang makan.. Petang sket or malam baru lah makan...

TAPI!!!!
Ada 1 benda aku nak highlight kan! Dalam bilik aku, selalunya in shaa Allah pasti ada benda ni.. Bila waktu hujung minggu baru aku jadikan benda alah ni sebagai sarapan pagi.. Cuma aritu pukul 2 pagi, perut aku tiba-tiba berpidato plak, maka aku pun makan lah benda alah ni.. Nak tahu apakah benda alah itu?Ini dia!


picture credit to: SINI

Aku akan makan koko crunch dengan air susu jenama Everyday!! Serius sedap weh!!! Lepas tu bila nak bancuh susu tu, mesti aku ratah susu tu sket.. Sedap!!!!! Hahahahaah... Lepas siap bancuh, jadi macam ni!

picture credit to: SINI

NIKMAT!!!!!!

So, apa plak sarapan yang korang prefer?

5 comments:

Cinta hazanis said...

yeah! makanan kegemaran. hehe :)

afifudinsohaini said...

lama dah aku xmakan benda ni...haha.dah besar kononnya

Mas said...

ni makanan peberet masa akak peknen...he3
tapi sentiasa ada stok kat rumah sbb anak2 suka bekpes koko crunch ngan susu....

fifie said...

Dalam setahun rasanya adalah 5,6 kali fie ambil breakfast. Fie paling malassss makan breakfast. Tak tahu kenapa even kerja fie lagi prefer brunch terus. Hahaha

Cik Aied said...

i breakfast air masak je fikri..hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails