Sunday, January 20, 2013

AKAK, NI SUAMI AKAK KER?

Assalamualaikum...

Kau nak tahu? Semalam aku pergi pasaraya Family Store kat Masjid Tanah ni.. Aku ajak lah kawan aku teman kan aku.. So, masa kat tingkat atas pasaraya tu, kawan aku menggedik nak beli hand bag baru.. So, aku pun teman lah dia...

Kat kedai jual hand bad tu, ada sorang sales girl around 19 tahun umurnya...Comel plak aku tengok sales girl tu bertudung pink.. huhu.. Ha, lepas tu, kawan aku ni plak konfius nak pilih warna apa.. Mula-mula tu dia pilih satu beg ni.. Terus aku cakap jangan beli.. Bagi aku nampak macam orang tua.. Hahaahahahah..

So, kawan aku pilih satu beg ni.. Tapi beg ni even warna coklat, tapi gabungan rekaan dia nampak simple dan sesuai untuk dipakai dengan baju kurung... So, kawan aku beli beg tu...

Tiba-tiba salesgirl tu cakap camni:

Akak, ni suami akak ker?

Aku dah tercengang masa tu.. hahhaahahaha.. Lepas tu kau tahu budak tu cakap apa?

Oh, maaf kak.. Tapi takpewlah, mana tahu ada jodoh..

Dalam hati aku : Kau nak aku kena pelangkung ngan bf dia? Hahaahaahahah..

Tapi satu yang bagus tentang salesgirl tu, dia rajin mintak maaf.. Berbudi bahasa...Lepas keluar jerk dari kawasan kedai tu, terus ktorang gelak..Ha, lebih kurang cam tu lah citer nya.. Terus aku terpikir, adakah aku nampak begitu tua or adakah sebab aku yang gigih pilihkan hand bag kawan aku tu sampai salesgirl tu ingat aku husband dia? Hurm...............

8 comments:

dee said...

wohaa!

fifie said...

Hahaha okay apa, orang doakan Fiq dengan kawan tu. Tapi betul cakap fiq salesgirl tu baik. Jarang jumpa salesgirl yang suka bercakap dan melayan customers. Heee

Cik Aied said...

hahahaha...terussss..

pikir kool said...

rajin ko teman pompuan shopping. slalu aku lepak bookstore sementara tunggu dieorg shop. lama gila bro, mana tahan? hehe boring plak tu..

Arham Md Ali said...

Ececeh haha. Ko umur berapa Afiq? Dia tu umur 19 tahun confirm camne pun tengok muka kau lagi tua dari dia.

Den said...

hahaha.. kuang..kuang..kuang..:p

Nazmin Nazifa said...

heheheh .... lawak lah :D , In pula ada sales girl,jual beg la...tanya sama ada abang In tu boyfriend ke.. aduu.. XD , dh bagaitau tak,tpi masih tak cye..kelakar tau ingt hri tu :D

Madz 'Awadah said...

hahahaha...
ok la tu...
salesgirl tu berdoa untuk cikgu..
baiknye dia..
anak siapa la tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails