Wednesday, January 16, 2013

DOMAIN dot.my PERCUMA SEKALI LAGI!!!!! Patutkan Aku Tukar Domain?

Assalamualaikum.,..


Around bulan Disember tahun lepas, dunia blogger dikejutkan denga pemberian domain percuma iatu dot.my kan? Program 1 MyID di bawah MOSTI. Domain dot.my ni, harga asalnya agak mahal.. RM 120... Tapi sebab program ni, so, FREE jerk... dan hanya bayar RM 20 untuk tahun berikutnya...Masa tu aku dalam dilema tau, nak tukar ke tak nak.. Kau tahu aku punya terpikir sampai termimpi-mimpi tau... Agaknya mimpu tu petanda mungkin untuk aku tukar domain kan? Tapi masa tu aku amik keputusan untuk tak tukar domain... Walaupun rasa cam nyesal gak, tapi takpew lah..

Ha, tadi bila aku berjalan-jalan dalam dunia blog, aku jumpa lagi 1 promosi..  Domain dot.my percuma diberikan sekali lagi sebanyak 2000 kuota untuk mereka yang berumur 18 hingga 45 tahun terutama kepada blogger Malaysia!!!!

Wah, masa ni mata aku dah bersinar-sinar!!! Cam nak grab jerk peluang ni.. Tapi, aku dalam dilema sekali lagi. Patutkah aku tukar domain????

Bagi cadangan plisssssssssssssss... :)

Oh yer, kepada mereka yang nak tahu tentang lebih lanjut, boleh pergi ke BLOG SINI!

TQ :)

5 comments:

hotmasakini said...

bg aku,xpyah tukar..lau fulltime blogging mgkin kot..lau kata dot my byk klebihan dr blogspot mgkin,tapi ssuatu tu xkan perfect,masing2 ada klebihan n kkurangan..

Fendy said...

honestly, selepas tukar dot my SEO google makin naik...walaupun x updtae entry..setiap hari pengunjung makin bertambah...percuma untuk tahun pertama dan rm20 untuk tahun seterusnya...murah dan mudah..mesra SEO...

laskar pelangi said...

tukar jangan tak tukar.
selalunya mahal kan.ni setahun freeee lepas tu bayar rm20 je tahun berikutnya.takde lah menyusahkan untuk student kalau rm20 setahun..bukan sebulan ;)

Badrul Hisyam said...

info yg aku dpt dari blogger yg promote domain dot my ni, dia kata, dot my ni lebih mesra dgn google malaysia..
tepuk dada tnya selera.. :)

P.s : aku pun pki dot my.. :)

Cikgu Fikri said...

terima kasih atas pendapat semua.... sedikit sbyk membantu.. thanks sgt2.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails